BH Telecom donirao Merhametu 18 hiljada KM za Javne kuhinje

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ posjeduje oko 20 javnih kuhinja širom Bosne i Hercegovine u kojima se svakodnevno hrani više od 8.000 osoba. Godišnje se pripremi i podijeli više od dva miliona obroka za socijalno ugrožene kategorije stanovništva kojima je ovo i jedini obrok. Najveći dio svojih aktivnosti Merhamet realizira zahvaljujući svojim donatorima, društveno odgovornim pojedincima i kompanijama.

Kompanija BH Telecom već godinama pomaže rad Merhameta i realizaciju humanitarnih projekata ovog društva. Ovogodišnjom odlukom o dodjeli donacija, BH Telecom je dodijelio 2 miliona KM donacija zdravstvenim ustanovama i pravnim subjektima na području cijele Bosne i Hercegovine. Jedan od dobitnika je Merhamet kojem je kompanija donirala 18 hiljada KM.

 

„Podrška BH Telecoma je za mnoge ustanove i organizacije od neizmjernog značaja. Merhamet je ove godine od BH Telecoma dobio donaciju u iznosu od 18 hiljada KM za projekat „Javne kuhinje“. Riječ je o novcu koji će se utrošiti za pripremanje hrane za oko 8 hiljada Merhametovih korisnika širom BiH“, kaže Ruždija Adžović, portparol Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet.

 

U Merhametu ističu zahvalnost kompaniji BH Telecom, koja je njihova velika podrška već godinama. Posebno su ponosni na zajedničke projekte BH Telecoma i Merhameta od kojih jedan posebno ističu.

 

„U našem zajedničkom projektu BH Telecom je donirao 15 hiljada KM za izgradnju štale za ovce dječaka Amera Ibrahimovića, koji živi u selu Pobuđa kod Bratunca. Riječ je objektu ukupne površine od 32 m2. Niko nije mogao ostati ravnodušan na Amerove riječi da više voli ovce od igračaka te kako želi biti najveći stočar u BiH. Još prije toga, BH Telecom i Merhamet organizovali su akciju kako bi se ovom dječaku kupio dio stada, te je Amer dobio 10 ovaca i tonu kukuruza, a što je bilo značajno Ameru i njegovim roditeljima, povratnicima u Pobuđe“, rekao je Adžović.