Završen 7. Sarajevo Marketing Summit

U Sarajevu je održan 7. Sarajevo Marketing Summit koji je okupio marketing struku u BiH, s jednim jedinstvenim ciljem, a to je važnost povezanosti brendova i njihovih marketing timova, agencija i medija u kriznim i post COVID-19 vremenima.

Accelerate your marketing after COVID 19 bila je tema konferencije, koja je kroz različite kategorije ugroženih industrija, a kroz prizmu marketinškog djelovanja obuhvatila, kako brendove i njihove aktivnosti, tako i kulturne događaje od važnosti za turizam i opstanak kulture u BiH.

Cjelodnevni program bio je posvećen bh. tržištu, s osvrtom na domaće brendove i dobre prakse koje su se prilagođavale novonastaloj situaciji, te se uspješno realizovale i održale opstanak bh. brendova, istaknuto je da te primjere mogu primjenjivati i kolege u regionu.

Koliko je važno da pratimo svjetske marketinške trendove, važnije je kako se ti trendovi i promjene prilagođavaju domaćem tržištu, te kako agencije pripremaju brendove za sve zahtjevnije potrebe potrošača.

Čuli smo kako agencije i brendovi komuniciraju u kriznim vremenima i šta se sve promijenilo, tj. kako će mijenjati svoje marketinške planove i prilagođavati uvjetima u 2021.

Tradicionalno, i ove godine, dodijeljena su tri Marketing Superstar priznanja za direktore marketinga domaće, regionalne i internacionalne kompanije. Marketing Superstar priznanja dodjeljuju se direktorima marketinga, za njihove uspjehe, tj. uspjehe kampanja koje su obilježile 2020. godinu. Značajno je naglasiti da ovo priznanje dodjeljuje marketing struka u sastavu bh. i regionalnih marketara, programskog direktora konferencije, agencije organizatora i svi prethodni Marketing Superstar dobitnici.

Gost iznenađenja koji je uručio dobitnicima ovo prestižno priznanje bio je jedan od najboljih bh. ambasadora, sportista Džanan Musa, a priznanja su dobile: Nadja Lutvikadic-Fočo (BH Telecom), Miranda Mladin (Atlantic Grupa) i Ilhana Hodzic (Orbico-Shell).

Sponzori i prijatelji projekta: Veliki sponzori: BH Telecom i Redmond, Prijatelji projekta: Black’n’Easy, Mi99, Violeta, Lisca, Geneco, Sara, Lampica, Bingo, Bisnode, Sberbank, Mercator, Dr. Pasha, Masa, Opa i Workbee.