„Sportske igre Oaze“ održane uz podršku BH Telecoma

S obzirom na epidemiološku situaciju, ove godine Sportske igre Oaze i Specijalne olimpijade BiH trajale su dva dana, 01. i 02. oktobra, a takmičenja su se održavala u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“, dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu te u sportskoj dvorani Dobrinja.

Takmičari su se borili za medalje u pet sportskih disciplina i to u nogometu, atletici, stonom tenisu, boćanju i MATP-u, programu za osobe sa višestrukim smetnjama.

 

Udruženje „Oaza“ postoji još od davne 1960. godine i provodi nekoliko programa i projekata koji pružaju direktnu podršku osobama s intelektualnim teškoćama i njihovim porodicama. Udruženje ima 536 članova svih starosnih dobi, a ovo su bili posebni dani jer sportske aktivnosti za njih predstavljaju veliku radost.

 

Kao i prethodnih godina, i ove godine je BH Telecom podržao održavanje takmičenja „Sportske igre Oaze“, kao dugogodišnji prijatelj Udruženja „Oaza“ i Specijalne olimpijade u BiH.

Iz Udruženja „Oaza“ ističu kako su sretni zbog podrške koju su dobili od BH Telecoma jer bez nje bi projekat bilo neizvodivo realizirati.

„BH Telecom nas je podržao značajnom donacijom i to je neizmjerno velika podrška koja nam je omogućila da realizujemo ovaj važan događaj. Igrama se postiže mnogo značajnih stvari za naše članove jer osobe s intelektualnim teškoćama imaju pravo da budu jednake u svojoj lokalnoj zajednici. Ovakvi projekti su važni jer upravo njima se stvara društvo jednakih mogućnosti za sve, te svakako omogućuje djeci i osoba s invaliditetom sretan dan, pun radnosnih, sportskih i trenutaka koje će dugo pamtiti. Zahvaljujemo se društveno odgovornoj kompaniji BH Telecom koja je prepoznala značaj „Sportskih igara Oaza“ koji je važan projekat za naše članove koji 365 dana žive za ovaj događaj“, rekao je direktor Udruženja „Oaza“ Armin Smajlović.