Svečano otvorena poslovna zgrada BH Telecoma u Brčkom

BH Telecom na području Brčko distrikta u prethodnih 5 godina investirao 8,6 miliona KM, u planu još 5,5 miliona KM

U Brčkom je danas svečano otvorena poslovna zgrada BH Telecoma koju su simboličnim presjecanjem trake otvorili v.d. generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman, predsjednik skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić i gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.

Poslovni objekat, koji se nalazi u ulici Bulevar mira 2, je površine 1.151,10 m2 i po namjeni je administrativni, tehnološki i uslužni. Kapacitetom zadovoljava potrebe za smještaj 72 radnika Direkcije Brčko, a u istom je smješten i Telecom centar Brčko u kojem će korisnicima biti dostupne telekomunikacijske usluge i servisi BH Telecoma. Pored administrativnog dijela, u objektu je planiran smještaj tehnologije i svih pratećih sadržaja neophodnih za funkcionisanje Direkcije Brčko.

„Izuzetnoi mi je drago da danas u Brčkom, u povodu obilježavanja 5.septembra Dana BH Telecoma, svečano otvaramo novu poslovnu zgradu BH Telecoma, a na zadovoljstvo svih postojećih i budućih korisnika usluga kompanije. Nova poslovna zgrada BH Telecoma u potpunosti omogućava sve neophodne uslužne, tehnološke i administrativne kapacitete i ovom prilikom pozivam sve građane Brčko distrikta da nas posjete.

BH Telecom nastavlja sa širenjem poslovanja, izgradnjom infrastrukture i stvaranjem tehnoloških preduslova za pružanje visokokvalitetnih usluga iz našeg portfolija, na zadovoljstvo naših korisnika na području cijele Bosne i Hercegovine“, izjavio je v.d. generalni direktor Sedin Kahriman.

Kahriman je istakao kako je BH Telecom na području Brčko distrikta u prethodnih 5 godina investirao 8,6 miliona KM, dok se u narednom trogodišnjem periodu planira investirati još 5,5 miliona KM u izgradnju potrebne telekomunikacijske infrastrukture.

„Izgradili smo pristupne mreže Omerbegovača, Dizdaruša 1, Dizdaruša 2, Stari Brod i Novi Brod, a planirane i u toku izgradnje su pristupne mreže Stari rasadnik 1, Stari rasadnik 2, Broduša, Ivići, Mujkići, Gluhakovac, Meraje, Kolobara i Klana. Naravno, istovremeno nastavljamo i sa proširenjem pokrivenosti i unaprijeđenjem kvalitete usluga mobilne mreže“, dodao je Kahriman, te se zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji navednih projekata, kao i predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti na podrucju Brčko distrikta na podršci i razumijevanju.

„Za građane Brčko distrikta, investicija izgradnje i otvaranja poslovne zgrade BH Telecoma predstavlja veliki doprinos cijeloj FBiH jer se radi o državnom telekom operateru koji u Brčkom investira i koji vodi računa o svojim klijentima. Izuzetno cijenimo činjenicu da je BH Telecom, koji ima najveći broj korisnika u Brčkom te najkvalitetnije usluge u odnosu na sve druge operatere, pokazao svima da želi ovom investicijom nastaviti dobru saradnju sa svim građanima koji žive i posluju na području Brčko distrikta“, izjavio je tokom otvaranja predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić.