Direktorica OŠ „Vrhbosna“ uručila zahvalnicu BH Telecomu

Direkcija Sarajeva je u vrijeme pandemije korona virusa izvršila sve potrebne radnje za poboljšanje uslova internet konekcije za ovu školu, kao i za besplatan internet koji je BH Telecom dodijelio učenicima za vrijeme realizacije online nastave. Ovom akcijom je osiguran kontinuitet pohađanja nastave za učenike koji nisu imali internet konekciju, a roditelji više nisu bili u mogućnosti dokupljivati internet za nastavu.

Uz zahvalnicu, direktoru je uručen i učenički rad na foliji, bosanski zvekir. Simbolično, ovaj rad označava društvenu odgovornost, plemenitost i humanost, na koju naiđete kada pokucate zvekirom na vrata bosanskohercegovačke porodice.

Direktor Avdagić istakao je da je opredijeljenost BH Telecoma u funkciji razvoja bh.  društva  kontinuiran razvoj i izgradnja pretpostavki za razvoj obrazovanja i to kroz:

– organizovanja nagradnih igara/kreativnih takmičenja za učenike osnovnih, srednjih i specijalnih škola  gdje je cilj iskazivanje BH Telecoma za brigu o mladima i njihovo informatičko opismenjavanje putem kojeg je opremljeno 490 škola informatičkom opremom čime je na ovaj način plasirano preko 3 miliona KM;

–  realizacija tehničkih mogućnosti do škola čime se stiču pretpostavke za praćenje i realizacija aktuelnih svjetskih trendova u nastavi;

– realizacija javnog poziva BH Telecoma osnovnim i srednjim školama u cilju omogućavanja pristupa internetu, a u skladu sa tehničkim mogućnostima i mrežnim kapacitetima BH Telecoma a u svrhu praćenja online nastave u aktuelnoj situaciji (Covid-19).