Uposlenici BH Telecoma pokazali solidarnost i donirali novac za humanitarne akcije Udruženja Pomozi.ba

Pored činjenice da je kompanija BH Telecom među prvima donirala 1 milion KM medicinskim ustanovama za nabavku potrebne medicinske opreme, mnogobrojni uposlenici BH Telecoma odlučili su lično donirati novac za humanitarne akcije finansiranja obroka, prehrambenih paketa i lijekova kako bi pomogli najugroženijim ljudima širom Bosne i Hercegovine za vrijeme pandemije virusa COVID-19.  

Iz ove kompanije do sada su organizaciji Pomozi.ba donirali oko 12.000 KM, a sa novčanom podrškom će nastaviti i u narednom periodu

Donacije i pomoć uposlenika BH Telecoma u ovakvim teškim trenucima su od velikog značaja za Udruženje, a posebno za socijalno ugrožene stanovnike kojima je pandemija prouzrokovala još veće životne probleme.

– Ekipe Pomozi.ba svakodnevno obilaze na hiljade starih, iznemoglih, oboljelih, te osoba sa minimalnim ili nikakvim primanjima, koje ne mogu izlaziti iz svojih domova i donose im gotove obroke i druge prehrambene i higijenske proizvode na vrata. Uslijed pandemije koronavirusa svakog dana povećavamo broj korisnika, a pored toga u skladu sa našim mogućnostima pomažemo i zdravstvenim institucijama i njihovom osoblju donacijama zaštitnih maski, vizira i druge neophodne opreme. Također ćemo pružati podršku i najugroženijim porodicama čiji su članovi zbog trenutne situacije ostali bez posla i primanja. Zbog toga nam je pomoć BH Telecoma od izuzetne važnosti kako bismo mogli nastaviti dalje sa našim aktivnostima. Nadamo se da će i druge društveno odgovorne kompanije slijediti primjer uposlenika BH Telecoma i pokazati solidarnost u trenucima kada nam je najpotrebnija – navode iz Udruženja Pomozi.ba.