Javni poziv BH Telecoma školama

Sa ciljem nesmetanog odvijanja online nastave, BH Telecom poziva predstavnike osnovnih i srednjih škola da dostave podatke o učenicima koji trenutno nemaju omogućen pristup internetu, kako bi u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima i mrežnim kapacitetima omogućio pristup online nastavi što većem broju učenika.

Podaci koji trebaju biti dostavljeni BH Telecomu su:

  • naziv i adresa škole, broj telefona škole i e-mail adresa škole za kontakt, te
  • spisak sa imenima i prezimenima učenika koji nemaju internet, njihove adrese stanovanja i telefone učenika/roditelja za kontakt.

E-mail adresa na koju predstavnici škola BH Telecomu dostavljaju navedene podatke, kao i eventualne upite je pomocskolama@bhtelecom.ba

Ovo je još jedna akcija kojom BH Telecom želi pružiti podršku školama i građanima kako bi im život u ovim okolnostima učinio lakšim. Pristup i korištenje interneta koji bude omogućen djeci kao rezultat ovog javnog poziva biće besplatan dok traje situacija izazvana korona virusom.

Zbog velikog broja upita, još jednom želimo istaći da svi korisnici online nastave za koje su škole dostavile zahtjev, dobit će automatsku SMS poruku o dodijeljenom besplatnom mobilnom internetu.

Ostanimo povezani. Sad više nego ikad.

BH Telecom

Komentariši