Vijeme je za online nastavu!

Dragi đaci i roditelji,

tokom obustave nastave zbog pandemije, u mnogim školama u Bosni i Hercegovini uspostavila se online nastava za školarce. Cilj nastave na daljinu, osim pružanja kontinuiteta obrazovanja, jeste i pružanje sigurnosti za nastavnike, učenike i njihove roditelje u kriznim vremenima.

 

BHT1 svakim radnim danom u 9:30 sati prikazuje emisiju “Domaća zadaća” sa gradivom za učenike nižih razreda osnovnih škola. Za učenike viših razreda pripremaju emisiju “Domaća zadaća specijal”, koja se emitira svakim radnim danom u dva termina 12.30 i 17.30 sati. Specijalne emisije prate nastavni plan i program iz fizike, matematike, biologije, hemije i geografije.

 

Želimo da znate da BH Telecom ulaže sve napore da u svakom trenutku imate dostupne sve važne informacije i da ne propustite bitne sadržaje vezane za školske zadatke i obaveze. Želimo vam olakšati period izolacije, te smo omogućili praćenje online nastave putem Moja TV videoteke. 

 

Ukoliko slučajno propustite ili niste trenutno u mogućnosti da pratite nastavu koja se emituje na BHT1, omogućavmo vam da putem usluge TimeShift gledate propušteno i do 7 dana unazad (za Moja TV) i do 3 dana unazad (za Moja Web TV) korisnike.

 

Moja TV videoteka – Domaća zadaća i TimeShift možete koristiti potpuno BESPLATNO!

 

 

Akcija podrške BH Telecoma: Gledaj TV na mobitelu besplatno!

 

U stanju nesreće uzrokovane pandemijom korona virusa na području cijele BiH, svim korisnicima mobilnih usluga BH Telecoma omogućavamo besplatan pristup TV i radio programima. Zbog toga, sve do 30. aprila, mobilni korisnici BH Telecoma bilo gdje u BiH da se nalaze mogu pratiti sve važne TV i radio vijesti na mobitelu BEZ MJESEČNE NAKNADE, uz BESPLATAN MOBILNI INTERNET.

 

Više na: https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5379c85c72b.html

 

 

Javni poziv BH Telecoma školama


Sa ciljem nesmetanog odvijanja online nastave, BH Telecom poziva predstavnike osnovnih i srednjih škola da dostave podatke o učenicima koji trenutno nemaju omogućen pristup internetu, kako bi u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima i mrežnim kapacitetima omogućio pristup online nastavi što većem broju učenika.

 

Više na: https://www.bhtelecom.ba/vijest+M53803ba6460.html

 

Ostanimo povezani. Sad više nego ikad.

 

BH Telecom