Svečano dočekan Amel Tuka

Ubrzo nakon slijetanja, održana je i njegova prva press konferencija, na kojoj je, na početku, pozdravljem gromoglasnim aplauzom svih prisutnih.

“Polufinale je izgledalo moćno, to mi je dalo samopouzdanje pred finale. Znao sam da će utrka u finalu biti veoma brza, ali sam znao da sam spreman za to. Sve karte sam stavio na stol i otišao sam na sve ili ništa i osvojio sam sjajno drugo mjesto, što je najveći uspjeh bh. sporta, na što sam veoma ponosan”, istakao je Tuka.

Svečanom dočeku Amela Tuke su prisustvovali  mr. Sedin Kahriman, v.d. Generalnog direktor BH Telecoma i v. d. izvršnog direktora za razvoj poslovanja Elvedin Kanafija, kao i brojni sponzori, mediji i građani.

“BH Telecom i ove godine nastavlja da podržava sve pozitivne priče u BiH, a jedna od posebno pozitivnih priča je Atletski savez i naš Amel Tuka koji je zadnjom pobjedom pokazao da u njemu ima potencijala i da Bosna ima šta da ponudi sportskom svijetu.

Izuzetno smo ponosni na naše dugogodišnje partnerstvo sa brojnim bh. reprezentacijama, među kojima je i Atletski savez BiH. To je naš način da podržimo i naše vrhunske sportiste, u njihovim nastojanjima da nam donesu medalje sa međunarodnih i svjetskih takmičenja.”, rekao je v. d. izvršnog direktora za razvoj poslovanja Elvedin Kanafija navodeći kako je saradnja produžena za godinu dana.

Podsjetimo, Tuka je osvojio srebro na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi na 800 metara i na taj način svoje ime zlatnim slovima upisao u historiju bosanskohercegovačkog sporta.

BH Telecom ove godine, kao i tokom proteklih dvadesetak godina, daje svesrdnu podršku brojnim projektima u oblasti sporta, kulture, nauke i obrazovanja.