Pratite uživo festivalsku atmosferu na kanalu Moj film i live kamerama SFF Trg i SFF Red Carpet

Kao dio promotivne kampanje „Moje Sarajevo. Moja priča“, BH Telecom je od 14. avgusta svim korisnicima Moja TV usluge ponudio novi kanal pod nazivom Moj film i dvije nove live kamere SFF Trg i SFF Red Carpet.

Na kanalu Moj film će biti emitovan izbor nagrađivanih filmova koji su do sada prikazani na Sarajevo Film Festivalu, a za koje Festival ima autorska prava. Gledaoci će moći pogledati igrane filmove Aferim, Barca Dreams, Blue Jasmine (Jasmine French), Captain Fantastic (Kapetan Fantastični), Gloria, Graduation (Matura), I Am Not Your Negro, Irrational Man (Nerazuman čovjek), Julieta, Magic in the Moonlight (Čarolija na mjesečini), Sing Street (Raspjevana ulica) i The Big Sick (Moja ljubavna priča).    

Također će biti emitovani i dugometražni filmovi Dobar dan za posao (God day for a job) i Mostovi Sarajeva, te dvadeset kratkih filmova koji su nastali u okviru programa Sarajevo grad filma.  

 

Pored navedenih filmskih sadržaja, tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, na kanalu Moj film će se od 16. avgusta uživo emitovati dešavanja sa festivalskog trga i festivalske ulice putem 24h live kamera SFF Trg i SFF Red Carpet, uz specijalni program od 17:00 – 21:00 sati.

„Kanal Moj film i nove live kamere su nastavak promotivnih aktivnosti koje realiziramo tokom Sarajevo Film Festivala, a koje smo besplatno omogućili svim korisnicima putem Moja webTV i Moja TV usluge. Kao što smo ranije najavili,  BH Telecom će u narednom periodu biti ključna platforma za kreiranje i plasman audio vizuelnih sadržaja iz oblasti filma, muzike i sporta, što znači da ćemo svojim korisnicima ponuditi kvalitetne domaće filmove, serije i ostale sadržaje u vlastitoj produkciji i u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom i drugim produkcijskim kućama“, rekao je Sedin Kahriman, v.d. generalnog direktora BH Telecoma.