BH Telecom potpisao ugovor o partnerstvu investicijske konferencije i biznis foruma EBRD-a

Konferencija  će održati u Sarajevu od 7. do 9. maja, sa fokusom na povezivanje ekonomija za snažniji rast Bosne i Hercegovine.

BH Telecom je ponosni partner ovog važnog događaja, a pored BH Telecoma ugovore su potpisali gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, i izvršni direktor za marketing Integral inžinjeringa Nikola Radovanović.

Kompanija BH Telecom kontinuirano doprinosi razvoju društva i privrede u BiH, pa je zadovoljstvo da smo partner i na ovakvom događaju, jer je riječ o zaista posebnom projektu” ovom prilikom je izjavio v.d. generalnog direktora Sedin Kahriman.

BiH će tih dana biti centar zanimanja najvećih investitora Evrope i svijeta, s dugoročnim pozitivnim efektima.

Sastanku će prisustvovati 68 dioničara, odnosno zemalja koje čine strukturu Evropske banke za obnovu i razvoj, a sve te zemlje će predstavljati ministri finansija ili ekonomija, odnosno guverneri iz tih zemalja za Evropsku banku za obnovu i razvoj.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović potvrdio je i to da će u isto vrijeme Sarajevo biti domaćin samita lidera zemalja zapadnog Balkana (Srbija, Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Hrvatska) koji bi tada trebali poslati jasnu poruku da je ova regija sigurna za investiranje.