BH Telecom dobitnik zahvalnice SOS Dječija sela BiH za dugogodišnju podršku

SOS Dječija sela BiH već 24 godine pružaju podršku djeci bez roditeljskog staranja, te djeci i porodicama u potrebi. U proteklim godinama je ukupno 4.661 kompanija barem jednom uplatila donaciju pri čemu je najmanji pojedinačni iznos donacije bio 1 KM, a najveći 112.851 KM.

 

„Naš cilj je da osiguramo da djeca odrastaju u toplom porodičnom okruženju, okružena ljubavlju, brigom i osjećajem sigurnosti. Mnogo je istinskih prijatelja među kompanijama i medijima koji su kroz sve protekle godine podupirali rad organizacije. Ovo okupljanje danas posvećeno je našim prijateljima, korporacijama, kompanijama, individualcima i svima onima koji pomažu rad SOS Dječijih sela BiH. Mi smo jako sretni što imamo kompaniju BH Telecom kao prijatelja jer, definitivno, bez takvih prijatelja naš rad bi bio nemoguć. Naši korporativni prijatelji iz kompanije BH Telecom razumiju specifične potrebe našeg društva i uvijek su spremno podržavali projekte SOS Dječijih sela BiH“, istakao je Amir Omanović, Nacionalni direktor Organizacije SOS Dječija sela BiH.

 

Zahvalnicu za BH Telecom je preuzeo Kemal Avdagić, direktor Direkcije BH Telecoma Sarajevo pri čemu je dodao da je izuzetno ponosan na dosadašnju saradnju sa SOS Dječijim selima BiH.

„Prava riječ koja opisuje našu saradnju je prijateljstvo. Zaista se i osjećamo kao prijatelji i drago nam je kada druga strana to prepozna. BH Telecom već 15 godina pruža iskrenu podršku radu SOS Dječijih sela BiH. Podrška se ogleda kroz sponzorstvo u projektu Superbus gdje podržavamo mladu, mobilnu ekipu koja djeluje na edukativnom planu i širi tu lijepu priču djeci i mladim ljudima. Samo u proteklih deset godina vrijednost pružene podrške Superbusu bila je oko 90.000,00 KM“, rekao je Kemal Avdagić.

 

Pored ovog vida saradnje, BH Telecom je u više navrata omogućio SOS Dječijim selima BiH da svim pretplatnicima fiksne telefonije distribuiraju pismo sa uplatnicom kao poziv za podršku SOS porodicama. Putem pisma, građani su u prilici upoznati se sa životom unutar SOS Dječijih sela, a svojom donacijom u onom iznosu koji mogu priuštiti, biti najdirektnija potpora za pokrivanje tekućih troškova SOS porodica.