Svečano uručene donacije dobitnicima sa područja Tuzlanskog i Posavskog kantona

„Najveći broj dobitnika donacija su škole, njih 32, i to 26 osnovnih i 6 srednjih škola, a uručena sredstva će biti iskorištena za opremanje kabineta za informatiku“, istakao je Sadik Džidić, direktor Direkcije Tuzla.  

Profesionalnim, odnosno dobrovoljnim vatrogasnim društvima je donirano ukupno 30.000 KM, od čega je najveći iznos doniran Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi grada Tuzle za projekat „Jačanje kapaciteta i povećanje efikasnosti rada“.

 

„Sredstva su dodijeljena nakon javnog konkursa. Tuzlanski kanton je najmnogoljudniji, a Direkcija BH Telecoma Tuzla druga je po ostvarenoj dobiti u prošloj godini, pa smo vođeni tim kriterijem u ovaj kanton usmjerili značajan dio sredstava. Mi na društveno odgovoran način vraćamo dio novca koji su građani uložili u nas“, rekao je prof. dr. Duljko Hasić, izvršni direktor BH Telecoma za razvoj poslovanja.

Pored osnovnih i srednjih škola i vatrogasnih društava donacije su dobile ustanove Crveni križ Općine Kalesija, Orašje i Crveni križ Tuzlanskog kantona.