BH Telecom podržao 3. Sarajevo halal sajam

Treći Sarajevo halal sajam (Sarajevo Halal Fair – SHF), najveći sajam halal industrije na području Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope, održan je u Sarajevu od 17. do 19. maja 2023. godine.

Sajmu, čiji je partner i kompanija BH Telecom, prisustvovali su eminentni domaći i međunarodni stručnjaci iz ove oblasti. U isto vrijeme održan je i Međunarodni kongres o halal kvaliteti.

Jedan od govornika na ovogodišnjem Sarajevo Halal Fair 2023. na panelu “Halal-Friendly Tourism Destinations (in cooperation with USAID Developing Sustainable Tourism in Bosnia & Herzegovina)” bila je i Nađa Lutvikadić-Fočo, rukovoditeljica Sektora za upravljanje promocijom u kompaniji BH Telecom .

Lutvikadić-Fočo se posebno osvrnula na potencijal Bosne i Hercegovine za rast naše ekonomije, za nova radna mjesta, ali i nedovoljno spremnosti za dobar sadržaj i kvalitetan prijem. Naglasila je i veliku bitnost odličnih ideja predstavljenih na ovogodišnjem sajmu koje, ukoliko se pretvore u kvalitetne projekte, bh. turističku ponudu mogu izdići na svjetski nivo.

„Mi u BH Telecomu smo prepoznali potencijal i već jedno izvjesno vrijeme vrijedno radimo na jačanju naše ponude kroz inovirane turističke pakete za koje odgovorno mogu reći da su trenutno najbolji na našem tržištu. Svi ovi paketi dostupni su za kupovinu gotovo na svim lokacijama širom BIH, ali i kao e-sim putem našeg webshopa. Od ove godine po prvi put imamo i pakete za digitalne nomade“, istakla je Lutvikadić-Fočo.

Halal-tržište je jedno od najdinamičnijih svjetskih tržišta. Iz godine u godinu bilježi značajne trendove rasta i pruža velike potencijale za razvoj.

Treći Sarajevo halal sajam bio je prilika za poslovne susrete sa proizvođačima, distributerima, investitorima, te sa proizvođačima, koji su svoje proizvode i usluge predstavili halal distributerima iz cijelog svijeta.

 

Moja priča. BH Telecom