OBAVIJEST KORISNICIMA O MOGUĆIM PREVARAMA

Poštovani korisnici,

povodom proslijeđivanja linkova za nagradne igre ili neke dodatne popuste i slično, koje ste mogli dobiti ovih dana putem Vibera, Whatsappa, FB-a, Messengera i drugih OTT messaging aplikacija, kakvi su bili linkovi za lažne nagrade firmi Waikiki, Petrol npr., upozoravamo vas da se radi o prevari i pokušaju nanošenja štete vama kao korisnicima, uzimanju vaših ličnih podataka ili šteta po vas na neki drugi način.

Ukoliko vam kao korisniku i stigne takva poruka preko neke od messaging aplikacija koje koristite, potrebno je pogledati link ispod slike (ali bez klika na link ili sliku!) i vidjet ćete da poruka ne dolazi sa oficijelne stranice kompanije koja se pominju kao nosilac određene nagradne igre ili nagrađivanja.

Korisnici koji vam šalju takve poruke ili imaju zaražen uređaj ili nesvjesno to rade misleći da će dobiti neku nagradu, a moguće je i namjerno.

U svakom slučaju vas upozoravamo na ovu pojavu, jer se približavaju praznici, koji su „pogodni“ za ovakva ponašanja, odnosno prevare velikog broja ljudi, u najvećem broju slučajeva koristeći se lažnim informacijama o (nepostojećim) nagrađivanjima.