BH Telecom na sajmu EKSPERT

BH Telecom podržao sajam Ekspert koji se tradicionalno održao  u JU Srednja ekonomska škola, na adresi Zmaja od Bosne 39, u periodu od 7. do 8. marta 2024. godine. Pored raznovrsne ponude izlagača, na sajmu je održan niz uspješnih panel diskusija i edukativnih radionica na kojim su učestvovali brojni privrednici.

Sajam je organizovan od strane učenica i učenika škole koji sudjeluju u svim fazama jednog ovakvog događaja što im daje dodatnu praksu u kreiranju svog karijernog puta. Jedan od ciljeva jeste i pružanje šanse inovativnim, kreativnim mladim ljudima i njihovim inicijativama u Bosni i Hercegovini, te razvoju svijesti o važnosti vlastitog doprinosa ekonomskom razvoju zemlje.

Kompanija BH Telecom na sajmu je predstavila jedinstvenu ponudu na bh. tržištu za omladinu, Teen i TeenZ kombinovane mobilne pakete kreirane baš po mjeri svakog đaka. U ovim paketima su sadržani gigabajti za mobilni internet, minute i SMS-ovi, kao i bonus kredit koji se mogu dopunjavati identično kao i prepaid Ultra usluga. Namijenjeni su osobama starosti do 18 godina.

Učešće na sajmu uzeo je Edin Kapo, v.d. direktor Direkcije Sarajevo BH Telecoma koji je pohvalio način edukacije učenika Srednje ekonomske škole putem kojeg se povezuje učenička praksa sa privredom i zajednicom. „Ovo je hvale vrijedan način edukacije, te ovom prilikom upućujem najiskrenije čestitke organizatorima na izvrsnoj organizaciji“, izjavio je Kapo.

Na Sajmu su se predstavilo dvadesetak kompanija iz različitih industrija koji su spremne predstaviti se budućim uposlenicima i omogućiti učenicima praksu.