POZIV ZA DOSTAVLJANJE INICIJALNE PONUDE PUTEM PREGOVARAČKOG POSTUPKA SA OBJAVOM OBAVIJEŠTENJA BROJ 17966/16 SS

POZIV ZA DOSTAVLJANJE INICIJALNE PONUDE PUTEM PREGOVARAČKOG POSTUPKA SA OBJAVOM OBAVIJEŠTENJA BROJ 17966/16 SS

 

 

Nazivi ponuđača kojima se upućuje Poziv za dostavu ponude:

1.BS Telecom Solutions d.o.o.Sarajevo

2.Oracle BH ,Sarajevo

3.Mibo Komunikacije d.o.o.Sarajevo

 

Nabavka se dodatno objavljuje na web stranici www.bhtelecom.ba

Usluge

 

I.1.       PUNI NAZIV I ADRESA

Organizacija

BH Telecom d.d. Sarajevo

Kontakt-osoba

Slavica Spahić

Adresa direkcije: Franca Lehara 7

Poštanski broj: 71000

Grad 

Sarajevo

Identifikacioni broj: 4200211100005

               PDV broj:   200211100005

Telefon: 033/256 094

Faks: 033/256 171

Elektronska pošta (e-mail kontakt osobe):

slavica.spahic@bhtelecom.ba

 

Internet adresa (web)

www.bhtelecom.ba

 

I     PREDMET NABAVKE  

                                   Usluge

 

I.1             OPIS PREDMETA NABAVKE :           

Nabavka usluge migracije Oracle baze podataka za billing sisteme, a u skladu sa specifikacijom i tehničkim zahtjevima u prilogu Poziva. Ponudu je potrebno pripremiti i dostaviti u skladu sa tekstom Poziva za dostavu inicijalne ponude putem pregovaračkog postupka , specifikacijom,tehničkim zahtjevim a koja se dostavlja u prilogu.

Ponuđač je dužan u inicijalnoj ponudi dostaviti:

– Jediničnu cijenu tražene usluge sa i bez uključenog PDV-a – popuniti specifikaciju usluga (istu potpisati od strane ovlaštene osobe ispred ponuđača i opečatiti);

-Izjavu da je saglasan sa sljedećim uslovima plaćanja: plaćanje će se vršiti u iznosu od 100%  vrijednosti usluge ,u roku od 30 dana po prijemu fakture i uz fakturu obavezno priloženog zapisnika o kvalitativnom prijemu bez primjedbi.

                                                                                                             

 

 

I.2        TRAJANJE UGOVORA ILI ROK IZVRŠENJA

   Rok realizacije cjelokupnog projekta je 90 dana od dana obostrano potpisanog ugovora .Ponuđač je dužan da u okviru ponude dostavi ,okvirni dinamički plan realizacije projekta.

 

II:         PRAVNE, EKONOMSKE I TEHNIČKE INFORMACIJE

II. 1.     GARANCIJA ZA  PONUDU

Ponuđač je dužan uz ponudu dostaviti originalnu bezuslovnu bankarsku garanciju za ozbiljnost ponude u iznosu od u iznosu od 2 % od ukupne vrijednosti ponude bez PDV-a,  sa rokom važnosti garancije: (opcija ponude + 30 dana).

Forma garancije prihvatljive za BH Telecom u prilogu Poziva

 

 

II. 2.     GARANCIJA ZA  DOBRO IZVRŠENJE POSLA  

Ponuđač je dužan dostaviti ovjerenu izjavu da će u slučaju zaključivanja ugovora, 7 dana po potpisu ugovora a u svakom slučaju prije bilo kakvog plaćanja, dostaviti originalnu bezuslovnu bankarsku garanciju za dobro izvršenje posla u iznosu od 10% vrijednosti ugovora bez PDV-a sa rokom važnosti: rok izvršenja ugovorenih obaveza + 30 dana.

Forma garancije prihvatljive za BH Telecom je u prilogu Poziva

II. 3.     USLOVI ZA UČEŠĆE – OGRANIČENJE ZA UČEŠĆE DOBAVLJAČA

Ponuda ponuđača će se odbiti u slučaju da ponuđač:

a)nije ispunio obaveze u vezi s plaćanjem direktnih poreza i ostalih javnih davanja  u skladu s relevantnim zakonskim odredbama u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registriran. Dokaz u BiH: U Federaciji BiH i RS potvrdu izdaje Porezna uprava ne starije od tri mjeseca od dana dostavljanja ponude ( dostaviti original ili kopiju potvrde).

b)nije ispunio obaveze u vezi s plaćanjem indirektnih poreza u skladu s relevantnim zakonskim odredbama u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registriran. Dokaz u BiH: potvrde izdaje Uprava za indirektno oporezivanje (UIO)  ne starije od tri mjeseca od dana  dostavljanja ponude (u ponudi dostaviti original ili kopiju potvrde). 

 

Kao dokaz za ispunjavanje obaveza u vezi sa plaćanjem penzionog i invalidskog osiguranja i zdravstvenog osiguranja, odnosno obaveza u vezi sa plaćanjem direktnih i indirektnih poreza, prihvata se i sporazum ponuđača s nadležnim poreskim institucijama o reprogramiranom, odnosno odgođenom plaćanju obaveza ponuđača po osnovu poreza i doprinosa i indirektnih poreza, uz potvrdu poreskih organa da ponuđač u predviđenoj dinamici izmiruje svoje reprogramirane obaveze.“

U slučaju da ponuđač nije obveznik PDVa, kao dokaz za tačku b) potrebno je dostaviti ovjerenu i potpisanu izjavu kojom ponuđač navodi da nije obveznik PDVa ili Uvjerenje Uprave za indirektno oporezivanje (UIO)  kojim se konstatuje da ponuđač nije PDV obveznik.

 

II. 4. USLOVI ZA UČEŠĆE – SPOSOBNOST  OBAVLJANJA PROFESIONALNE DJELATNOSTI

Ponuđač dokazuje sposobnost obavljanja profesionalne djelatnosti prilaganjem u ponudi slijedećeg dokumenta:

Original ili kopija izvoda iz sudskog registra čiji datum izdavanja nije stariji od 6 (šest) mjeseci od dana dostavljanja ponude.

 

II. 5.     USLOVI ZA UČEŠĆE – EKONOMSKA I FINANSIJSKA PODOBNOST

Ponuđač dokazuje svoju ekonomsku i finansijsku podobnost prilaganjem u ponudi:

Odgovarajućeg bankovnog pisma kojim se dokazuje da je glavni račun ponuđača aktivan u periodu od tri mjeseca od momenta izdavanja bankovnog pisma u kojem banka treba da navede da je navedeni račun glavni račun. Datum izdavanja potvrde/bankovnog pisma ne može biti stariji od jednog mjeseca od krajnjeg roka za dostavljanje ponude.

II. 6.     KRITERIJI ZA DODJELU UGOVORA 

Ekonomski najpovoljnija ponuda postignuta kroz pregovore

II.7.      ZAHTJEVI U POGLEDU JEZIKA PONUDE

Svi traženi dokumenti se podnose na jednom od službenih jezika u BiH.

 

II. 8.     ROK ZA PRIJEM PONUDE           

 Do   30.11.2016.godine          (datum),          16:00 sati                   (vrijeme)

 

II.9.    MINIMALAN VREMENSKI PERIOD VAŽNOSTI PONUDE KOJI JE PONUĐAČ DUŽAN OBEZBIJEDITI

 90 dana počev od krajnjeg roka za dostavljanja inicijalne ponude            

 

 

II. 10.   DATUM I MJESTO PREGOVORA U slučaju da ponuđač bude ocjenjen kao kvalifikovan bit će naknadno obaviješten o mjestu i terminu pregovora.

 

II.11:    DODATNE INFORMACIJE

Ponuda se obavezno podnosi u pisanoj formi i ista treba biti potpisana od lice koje je ovlastio ponuđač. Ponuda se dostavlja u jednoj zatvorenoj koverti s potpisom i pečatom. Stranice ponude (s dodacima) treba da budu numerirane i čvrsto uvezane.Garantni dokumenti (garancija za ozbiljnost ponude) može biti neuvezana i bez numeriranih stranica.

Zapečaćenu kovertu sa ponudom i  naznačenom punom adresom ponuđača dostaviti poštom ili lično na adresu: BH Telecom d.d. Sarajevo, Protokol, Franca Lehara br.7 sa naznakom:  «Ponuda 17966/16 SS  NE OTVARAJ».

Neblagovremeno pristigla ponuda i ponuda koja nije predata putem Protokola, neće se razmatrati i bit će vraćena na adresu ponuđača neotvorena. O datumu i mjestu pregovora ponuđač će biti naknadno obaviješten ukoliko bude ocjenjen kao kvalifikovan. Sve dodatne informacije se mogu dobiti na pismeni upit dostavljen putem maila slavica.spahic@bhtelecom.ba ili na fax br. 033 256 171.