POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA PUTEM PREGOVARAČKOG POSTUPKA SA OBJAVOM OBAVJEŠTENJA BROJ: 07-120020/23

I.

PUNI NAZIV I ADRESA

Organizacija: BH Telecom d.d. Sarajevo Kontakt-osobe: Kenan Cepić / Azra Softić
Adresa direkcije : Franca Lehara br.7 Poštanski broj: 71000
Grad : Sarajevo Identifikacioni broj: 4200211100005

PDV broj:   200211100005

Telefon: 033/256 174 033/256-177;

 

Fax: 033/256 – 171
Elektronska pošta (e-mail kontakt osobe):

kenan.cepic@bhtelecom.ba

azra.softic@bhtelecom.ba

Internet adresa (web) : www.bhtelecom.ba

I.1           OPIS PREDMETA NABAVKE : 

Nabavka platomat uređaja u skladu sa tekstom Poziva za dostavljanje ponuda (u daljem tekstu: Poziv) Tenderskom dokumentacijom koja se dostavlja u prilogu ovog Poziva.

Ponudu je potrebno pripremiti i dostaviti u skladu sa ovim Pozivom za dostavu inicijalne ponude putem pregovaračkog postupka i Tenderskom dokumentacijom koja se dostavlja u prilogu.

Ponuđač je dužan u inicijalnoj ponudi dostaviti:

– Dokumentaciju i elemente koji su traženi pozivom i tenderskom dokumentacijom;

– Jediničnu i ukupnu cijenu ponude prema Obrascu za cijenu ponude (istu potpisati od ovlaštene osobe ispred ponuđača i opečatiti). Domaći ponuđači su dužni dostaviti cijenu na Obrascu za cijenu ponude za domaće ponuđače a ino-ponuđači na Obrascu za cijenu ponude za ino-ponuđače. Navedeni Obrasci za cijenu su sastavni dio Tenderske dokumentacije;

Svi ponuđači dostavljaju svoju ponudu iskazanu na paritetu DDP Sarajevo (Incoterms 2010), krajnja lokacija  navedena u Tenderskoj dokumentaciji, s tim da je  za domaće ponuđače ponuda izražena u KM, sa posebno iskazanim PDV-om, dok ino-ponuđači ponudu dostavljaju izraženu u EUR-ima .

Konverzija cijene ponude će se vršiti na osnovu kursne liste CBBiH na dan predviđen za javno nadmetanje i  zadržati po istom kursu sve do isteka perioda važenja ponude. Cijena se mora iskazati pojedinačno  za svaku pojedinačnu ponuđenu stavku u svim slučajevima.

U ponudi ne može biti stavka sa pojedinačnom cijenom od 0,00 KM, niti da je cijena od 0,00 KM rezultat popusta od 100%.

Ponuđena cijena roba,usluga, radova treba uključivati sve obaveze vezane za nabavku, a naročito:

  1. a) sve carinske obaveze ili poreze na uvoz i prodaju ili druge poreze koji su već plaćeni ili koji se mogu platiti na komponente i sirovine koje se koriste u proizvodnji ili sastavljanju roba;
  2. b) sve carinske obaveze ili poreze na uvoz i prodaju ili druge poreze koji su već plaćeni na direktno uvezene komponente koje se nalaze ili će se nalaziti u toj robi;
  3. c) sve pripadajuće indirektne poreze, poreze na prodaju i druge slične poreze na gotove proizvode koji će se trebati platiti u Bosni i Hercegovini, ako ovaj ugovor bude dodjeljen;
  4. d) cijenu prijevoza;
  5. e) osiguranje;
  6. f) cijenu popratnih (dodatnih) usluga navedenih u TD;
  7. g) drugi troškovi.

Svi direktni i indirektni porezi po budućem ugovoru će biti obračunati u skladu sa zakonskom regulativom FBiH/BiH. U slučaju da prihod podliježe obračunu poreza po odbitku (POD), isti će biti obračunat u skladu sa međudržavnim Ugovorom o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja (ukoliko je isti u primjeni) i važećim propisima koji se odnose na oporezivanje dobiti u FBiH (Zakon o porezu na dobit i Pravilnik o primjeni Zakona o porezu na dobitt). U cilju obezbjeđenja formalnih preduslova za eventualnu primjenu međudržavnog Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, dobavljač je u obavezi da pravovremeno dostavi neophodnu dokumentaciju o čemu će biti informisan od strane kupca.

– Izjavu o povjerljivim informacijama u ponudi, koja mora sadržavati: strane ponude na kojima se nalaze informacije koje su povjerljive, pravni osnov za povjerljivost istih informacija, kao i vrijeme trajanja povjerljivosti. Ukoliko ponuđač ne dostavi navedenu izjavu smatrat će se da isti nema povjerljivih informacija;

– Uslovi način plaćanja: Biće definisana tokom pregovora i precizirana u Pozivu za konačnu ponudu.

– Ugovorna kazna: Biće definisana tokom pregovora i precizirana u Pozivu za konačnu ponudu.

Ponuđač činom dostavljanja ponude:

  1. a) Bezuslovno prihvata sve zahtjeve/uslove iz poziva za dostavu ponuda/tenderske dokumentacije
  2. b) Bezuslovno prihvata period važenja ponude/opciju ponude određenu u tački II.9. Poziva.
  3. c) Izjavuljuje da je ponudu podnio nezavisno, bez dogovora sa drugim ponuđačima ili zainteresovanim licima.

Grupa ponuđača

U slučaju da ponudu dostavljaju grupe ponuđača, BH Telecom će prilikom ocjene stepena u kojem su ispunjeni kriteriji utvrđeni u tenderskoj dokumentaciji, uzeti u obzir finansijsko stanje, kvalifikacije i profesionalnu sposobnost članova grupe ponuđača. Stoga, članovi grupe ponuđača trebaju dostaviti jedan paket dokumenata koji su navedeni u tenderskoj dokumentaciji. Dokumenti koji su navedeni pod tačkom II.3 i II.4 moraju se posebno pripremiti za svakog člana grupe ponuđača.

Zajednička ponuda obavezno mora sadržavati:

-ugovor o zajedničkom nastupanju odnosno ugovor o konzorciju, kojim je utvrđen nosilac grupe ponuđača. 

I.2        TRAJANJE UGOVORA ILI ROK IZVRŠENJA

120 dana od obostrano potpisanog ugovora. 

II.        PRAVNE, EKONOMSKE I TEHNIČKE INFORMACIJEGARANCIJA ZA  PONUDU

II.1     Ne zahtijeva se u inicijalnoj ponudi – garancija za ozbiljnost ponude se dostavlja uz konačnu ponudu. 

II.2 .   GARANCIJA ZA DOBRO IZVRŠENJE POSLA I GARANTNI PERIOD

Ponuđač je u ponudi dužan dostaviti sljedeće izjave:

– Da će u slučaju potpisa ugovora dostaviti originalnu bezuslovnu bankarsku garanciju za dobro izvršenje posla u iznosu od 10% ukupne vrijednosti ugovora bez PDV-a, u roku od 10 dana od dana potpisa ugovora, a prije bilo kakvog plaćanja od strane BH Telecoma, sa rokom važnosti: rok trajanja ugovora + 30 dana.

– Da će u slučaju potpisa ugovora dostaviti originalnu bezuslovnu bankarsku garanciju za garantni period u iznosu od 5% ukupne vrijednosti ugovora bez PDV-a, u roku od 10 dana od dana od dana obostrano potpisanog zapisnika o primopredaji/kvantitativnog i kvalitativnog prijema, a prije bilo kakvog plaćanja od strane BH Telecoma, sa rokom važnosti: garantni period + 30 dana.

 II.3.    USLOVI ZA UČEŠĆE – OGRANIČENJE ZA UČEŠĆE DOBAVLJAČA

Uslovi/ dokazi:

  • Uslov: Ponuđač je ispunio obaveze u vezi s plaćanjem direktnih poreza i ostalih javnih davanja u skladu s relevantnim zakonskim odredbama u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registriran.

– Dokaz za ponuđače registrovane u BiH je uvjerenje nadležne poreske uprave (U FBiH i RS potvrdu izdaje Porezna Uprava) ne stariji od šest mjeseci od krajnjeg roka za dostavljanja ponude. Traženi dokument ponuđač može dostaviti u originalu ili kopiji.

  • Uslov: Ponuđač je ispunio obaveze u vezi s plaćanjem indirektnih poreza u skladu s relevantnim zakonskim odredbama u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registriran.

– Dokaz u BiH: potvrda koju izdaje Uprava za indirektno oporezivanje (UIO), ne stariji od šest mjeseci od dana dostavljanja ponude (original ili kopija).

U slučaju da ponuđač nije obveznik PDV-a, kao dokaz za prethodnu tačku je potrebno dostaviti ovjerenu i potpisanu izjavu kojom ponuđač navodi da nije obveznik PDVa ili Uvjerenje Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) kojim se konstatuje da ponuđač nije PDV obveznik.

Kao dokaz za ispunjavanje obaveza u vezi sa plaćanjem penzionog i invalidskog osiguranja i zdravstvenog osiguranja, odnosno obaveza u vezi sa plaćanjem direktnih i indirektnih poreza, prihvata se i sporazum ponuđača s nadležnim poreskim institucijama o reprogramiranom, odnosno odgođenom plaćanju obaveza ponuđača po osnovu poreza i doprinosa i indirektnih poreza, uz potvrdu poreskih organa da ponuđač u predviđenoj dinamici izmiruje svoje reprogramirane obaveze.

 II.4.   USLOVI ZA UČEŠĆE – SPOSOBNOST OBAVLJANJA PROFESIONALNE DJELATNOSTI

Ponuđač dokazuje sposobnost obavljanja profesionalne djelatnosti prilaganjem u ponudi slijedećeg dokumenta:

  1. a) Original ili kopija izvoda iz sudskog registra čiji datum izdavanja nije stariji od 6 (šest) mjeseci od dana dostavljanja ponude, ukoliko je kandidat ponuđač domaće pravno lice, odnosno originalom ili kopijom rješenja nadležne službe za upravu, 

  II.5.   USLOVI ZA UČEŠĆE – EKONOMSKA I FINANSIJSKA PODOBNOST

Ponuđači, dokazuju svoju ekonomsku i finansijsku podobnost prilaganjem odgovarajućeg bankovnog pismo kojim se dokazuje da je račun ponuđača aktivan posljednja tri mjeseca do momenta izdavanja bankovnog pisma, s tim da datum izdavanja bankovnog pisma ne može biti stariji od jednog mjeseca od krajnjeg roka za dostavljanje ponuda.

U bankovnom pismu domaćeg ponuđača banka je dužna navesti da je račun za koje izdaje bankovno pismo ujedno i glavni račun ponuđača. 

NAPOMENA: U slučaju da se ponuđač nalazi na listi kvalifikovanih ponuđača nije u obavezi dostavljati dokumente tražene tačkom II.3., II.4 i II.5. Poziva. 

 II. 6.     KRITERIJI ZA DODJELU UGOVORA

Najniža cijena prihvatljive ponude 

 II.7.      ZAHTJEVI U POGLEDU JEZIKA PONUDE

Svi traženi dokumenti se podnose na jednom od službenih jezika u BiH. 

 II.8.      ROK ZA PRIJEM PONUDA Do 08.01.2024. godine    do 16:00 sati

 II.9.      MINIMALAN VREMENSKI PERIOD VAŽNOSTI PONUDE KOJI JE PONUĐAČ DUŽAN OBEZBIJEDITI:  08.05.2024. godine.

 II. 10.   DATUM I MJESTO PREGOVORA U slučaju da ponuđač bude ocijenjen kao kvalifikovan biti će naknadno obaviješten o mjestu i terminu pregovora

 II. 11.    DODATNE INFORMACIJE

Ponuđač je dužan dostaviti sve tražene dokumente, svi dokumenti treba da budu složeni i označeni rednim brojevima, a sve stranice ponude numerisane i čvrsto uvezane. Zapečaćenu kovertu sa ponudom i  naznačenom punom adresom kandidata dostaviti poštom ili lično na adresu: BH Telecom d.d. Sarajevo, Protokol: Franca Lehara br.7  sa naznakom:   «Ponuda za nabavku broj: 07-120020/23 CK –  NE OTVARAJ». Neblagovremeno pristigla ponuda i ponuda koja nije predata putem Protokola, neće se razmatrati i bit će vraćena na adresu ponuđača neotvorena. O datumu i mjestu pregovora Ponuđač će biti naknadno obaviješten ukoliko bude ocijenjen kao kvalifikovan. Sve dodatne informacije se mogu dobiti na pismeni upit dostavljen putem e-maila: kenan.cepic@bhtelecom.ba.  Krajni rok za postavljanje upita je 28.12.2023. godine do 16:00 sati.