POZIV ZA DOSTAVLJANJE INICIJALNE PONUDE PUTEM PREGOVARAČKOG POSTUPKA SA OBJAVOM OBAVJEŠTENJA O NABAVCI BROJ: 40747/23

Robe i usluge

PUNI NAZIV I ADRESA

Organizacija BH Telecom d.d. Sarajevo Kontakt-osoba Namik Merzić, Amina Zekić

Adresa direkcije: ul. Franca Lehara 7 Poštanski broj: 71000

Grad

Sarajevo Identifikacioni broj: 4200211100005 PDV broj: 200211100005

Telefon: 033 256 176, 033 256 178

Elektronska pošta (e-mail kontakt osobe):

namik.merzic@bhtelecom.ba

amina.zekic@bhtelecom.ba Internet adresa (web) www.bhtelecom.ba

PREDMET NABAVKE

I.1 OPIS PREDMETA NABAVKE:

Nabavka licenci za korištenje Chatbots platforme I alata u Cloudu I implementacija botova po zahtjevima BH Telecom-a

Ponudu je potrebno pripremiti u skladu sa Tenderskom dokumentacijom koju čini ovaj Poziv za dostavu inicijalne ponude putem pregovaračkog postupka (dalje: Poziv) i njegovi prilozi – Tenderska dokumentacija, (u daljem tekstu TD) i forma bankarske garancije.

Ponuđač je dužan u inicijalnoj ponudi dostaviti:

– Dokumentaciju i elemente koji su traženi Pozivom i njegovima prilozima.

– Jedinične i ukupnu cijenu ponude na Obrascu za cijenu ponude (Prilog 2) za domaće i ino-ponuđače) na paritetu DDP BH Telecom d.d. Sarajevo, lokacija kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji.

Domaći ponuđači dostavljaju ponudu izrađenu u valuti KM i sa posebno obračunatim PDV-om na paritetu DDP BH Telecom d.d. Sarajevo, lokacija kako je navedeno u Tenderskoj dokumentaciji.

Inozemni ponuđači dostavljaju ponudu izrađenu u valuti EUR na paritetu DDP BH Telecom d.d. Sarajevo, lokacija kako je navedeno u Tenderskoj dokumentaciji.

Uslovi i način plaćanja:

Odgođeno 100% po izvršenim ugovornim obavezama, 30 dana po dostavljanju fakture na Protokol BH Telecoma, uz fakturu obavezno dostavljenog dokaza o izvršenim ugovornim obavezama – Zapisnika o kvantitativnom i kvalitativnom prijemu bez primjedbi.

Fakture se dostavljaju na Protokol BH Telecom d.d. Sarajevo, ul. Franca Lehara 7, Sarajevo.

Plaćanje će biti izvršeno na broj TRN-a ponuđača naveden na fakturi.

Za garantni period: Kako je precizirano Tenderskom dokumentacijom.

Ugovorna kazna: biće precizirana na pregovorima i pozivom za konačnu ponudu.

Maksimalan iznos ugovorne kazne za dobro izvršenje posla je 10% vrijednosti ugovora nivou nakon čega BH Telecom ima pravo protestirati bankarsku garanciju za dobro izvršenje posla.

Maksimalan iznos ugovorne kazne za garantni period je 5% vrijednosti ugovora nivou nakon čega BH Telecom ima pravo protestirati bankarsku garanciju za garantni period.

U slučaju obračuna ugovorne kazne će se za iznos iste umanjiti plaćanje po prispjeloj fakturi.

Ukoliko je ino-ponuđač rezident u državi sa kojom Bosna i Hercegovina ima važeći ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja potrebno je da dostavi potvrdu o rezidentnosti izdatu od nadležnog poreznog organa te države.

I.2 TRAJANJE UGOVORA ILI ROK IZVRŠENJA , MJESTO

Kako je navedeno u Tehničkoj specifikaciji.

II: PRAVNE, EKONOMSKE I TEHNIČKE INFORMACIJE

II. 1. GARANCIJA ZA PONUDU

Ne traži se u inicijalnoj ponudi.

II. 2. GARANCIJA ZA DOBRO IZVRŠENJE POSLA

Ponuđač je u ponudi dužan dostaviti izjavu da će u roku od deset dana od dana potpisivanja ugovora dostaviti originalnu bezuslovnu bankovnu garanciju za dobro izvršenje posla u iznosu od 10 % ukupne vrijednosti ugovora bez PDV-a sa rokom važenja: rok izvršenja ugovornih obaveza plus 30 dana. Garancija treba biti na prvi poziv, neopoziva i bezuslovna.

Ponuđač je u ponudi dužan dostaviti izjavu da će u roku od deset dana od dana potpisivanja zapisnika o kvantitativnom i kvalitativnom prijemu bez primjedbi dostaviti originalnu bezuslovnu bankovnu garanciju za garantni period u iznosu od 5 % ukupne vrijednosti ugovora bez PDV-a sa rokom važenja garantni period plus 30 dana. Garancija treba biti na prvi poziv, neopoziva i bezuslovna.

Mogući dalji detalji vezano za predmetnu garanciju mogu biti naknadno precizirani.

Forma ove garancije prihvatljive za BH Telecom je u prilogu Poziva.

II. 3. USLOVI ZA UČEŠĆE – OGRANIČENJE ZA UČEŠĆE DOBAVLJAČA

Ponuđač dokazuje sposobnost za učešće ispunjavanjem uslova i dostavljanjem dokaza kako slijedi:

Uslov: Ponuđač je ispunio obaveze u vezi s plaćanjem direktnih poreza i ostalih javnih davanja u skladu s relevantnim zakonskim odredbama u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registriran.

a) Dokaz za ponuđače iz Bosne i Hercegovine : U Federaciji BiH i RS potvrdu izdaje Porezna uprava ne starije od šest mjeseci od dana dostavljanja ponude (original ili kopija).

b) Za inostrane ponuđače, dokaz je dokument koji izdaje nadležni organ u zemlji u kojoj je isti registrovan (original ili kopija) ne stariji od šest mjeseci od dana dostavljanja ponude.

Uslov: Ponuđač je ispunio obaveze u vezi s plaćanjem indirektnih poreza u skladu s relevantnim zakonskim odredbama u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registriran.

a) Dokaz za ponuđače iz BiH je potvrda koju izdaje Uprava za indirektno oporezivanje, ne starija od šest mjeseci od dana dostavljanja ponude (original ili kopija ).

b) Za inostrane ponuđače, dokaz je dokument koji izdaje nadležni organ u zemlji u kojoj je isti registrovan (original ili kopija) ne stariji od šest mjeseci od dana dostavljanja ponude.

Traženi dokumenti mogu biti dostavljeni u originalu ili kopiji.

Ponuđač koji se nalazi na aktuelnoj Listi kvalifikovanih ponuđača objavljenoj na web stranici Društva www.bhtelecom.ba nije dužan dostaviti dokumentaciju traženu ovom tačkom.

II. 4. USLOVI ZA UČEŠĆE – SPOSOBNOST OBAVLJANJA PROFESIONALNE DJELATNOSTI

Ponuđači dokazuju sposobnost obavljanja profesionalne djelatnosti prilaganjem sljedećih dokumenata:

Original ili kopija izvoda iz sudskog registra čiji datum izdavanja nije stariji od šest mjeseci od dana dostavljanja ponude, ukoliko je ponuđač domaće pravno lice, odnosno originalom ili kopijom rješenja nadležne službe za upravu.

II. 5. USLOVI ZA UČEŠĆE – EKONOMSKA I FINANSIJSKA PODOBNOST

Ponuđač mora uz ponudu dostaviti odgovarajuće bankovno pismo kojim se dokazuje da je glavni račun ponuđača aktivan u periodu od 3 (tri) mjeseca od momenta izdavanja bankovnog pisma. Datum izdavanja potvrde/bankovnog pisma ne može biti stariji od jednog mjeseca od krajnjeg roka za dostavljanje ponuda (original ili kopija).

Napomena 1.: Ponuđači koji se nalaze na Listi kvalifikovanih ponuđača objavljenoj na web stranici Društva www.bhtelecom.ba nisu obavezni dostavljati dostavljati dokumentaciju iz tački II.3, II.4. i II.5 Poziva prilikom učešća (podnošenja ponuda).

Ponuđač koji je na listi kvalifikovanih ponuđača je dužan navesti u ponudi da se nalazi na Listi kvalifikovanih ponuđača BH Telecoma.

U slučaju da ponudu dostavlja grupa ponuđača od kojih se neki nalaze na listi kvalifikovanih ponuđača, a neki ne, ponuđači koji se nalaze na listi kvalifikovanih ponuđača nisu u obavezi dostavljati dokumente tražene tačkama II.3, II.4. i II.5.

Ponuđači koji se ne nalaze na listi su dužni dostaviti tražene dokumente navedene u tačkama II.3, II.4. i II.5. Tenderske dokumentacije.

Napomena 2: U slučaju da ponudu dostavlja grupa ponuđača, zajednička ponuda obavezno mora sadržavati ugovor o zajedničkom nastupanju/ ugovor o konzorciju, kojim je utvrđen nosilac grupe ponuđača.

II. 6. KRITERIJI ZA DODJELU UGOVORA

Najniža cijena prihvatljive ponude.

II.7. ZAHTJEVI U POGLEDU JEZIKA PONUDE

Svi traženi dokumenti se podnose na jednom od službenih jezika u Bosni i Hercegovini. Ponuda u postupku nabavke može biti dostavljena i na engleskom jeziku ili bilo kojem drugom odgovarajućem jeziku uz obavezno dostavljanje zvaničnog prevoda na jedan od službenih jezika u Bosni i Hercegovini. Dijelovi ponude i prilozi ponude, u smislu certifikata, testova, tehničkih karakteristika ili sličnih dokumenata mogu biti dostavljeni i na engleskom jeziku ukoliko je isto definisano predviđeno TD

II. 8. ROK ZA PRIJEM INICIJALNE PONUDE

Do 16.06.2023. godine (datum), 16:00 sati (vrijeme)

II.9. MINIMALAN VREMENSKI PERIOD VAŽNOSTI PONUDE KOJI JE PONUĐAČ DUŽAN OBEZBIJEDITI

120 dana počevši od krajnjeg roka za dostavljanje inicijalne ponude

II. 10. DATUM I MJESTO PREGOVORA

Kvalifikovani ponuđač će naknadno biti obaviješten o mjestu i terminu pregovora.

II.11: DODATNE INFORMACIJE

Ponuda se obavezno podnosi u pisanoj formi i ista treba biti potpisana od lice koje je ovlastio ponuđač. Ponuda se dostavlja u jednoj zatvorenoj koverti s potpisom i pečatom. Stranice ponude (s dodacima) treba da budu numerirane i čvrsto uvezane, a što podrazumijeva da je ponuda ukoričena u knjigu ili da je osigurana jamstvenikom. Garantni dokumenti (garancija za ozbiljnost ponude), ukoliko su traženi, mogu biti neuvezana i bez numeriranih stranica.

Zapečaćenu kovertu sa ponudom i naznačenom punom adresom ponuđača dostaviti poštom ili lično na adresu BH Telecom d.d. Sarajevo, Protokol, ul. Franca Lehara br. 7 71000 Sarajevo sa naznakom: “INICIJALNA PONUDA broj: 40747/23 NM- NE OTVARAJ»

Neblagovremeno pristigla ponuda i ponuda koja nije predata putem Protokola, neće se razmatrati i bit će vraćena na adresu ponuđača neotvorena. O datumu i mjestu pregovora ponuđač će biti naknadno obaviješten ukoliko bude ocijenjen kao kvalifikovan. Sve dodatne informacije se mogu dobiti na pisani upit dostavljen putem e-maila: namik.merzic@bhtelecom.ba.