BH Telecom Cloud usluge

Novi model poslovanja - bolji način rada.

Savremene Cloud usluge u kombinaciji sa mrežom BH Telecoma osigurat će vam agilnost za razvoj biznisa, uz značajno smanjenje troškova za kreiranje, održavanje i korištenje potrebnih ICT rješenja.

Saznajte višeKatalog Cloud usluga

Manji troškovi!

Skladištenjem dokumenata u Cloudu umjesto na lokalnim serverima možete uštediti značajnu sumu novca koja bi u suprotnom bila uložena u hardware.

Fleksibilnost

Cloud okruženje, kao i način na koji se koristi vremenom se može prilagođavati poslovnim potrebama, baš onako kako vaš biznis raste ili se mijenja.

Jednostavnost upotrebe

Pristupanje i ažuriranje dokumenata u Cloudu je jednostavno, čineći ovu opciju dostupnom čak i licima koja nemaju prethodno tehničko znanje.

Data centar i svi podaci su smješteni u Bosni i Hercegovini

Poslovanje u Cloudu znači da umjesto ulaganja u vlastitu infrastrukturu i njeno održavanje, svoje poslovne aktivnosti obavljate na sigurnim serverima smještenim u data centrima na udaljenim lokacijama. Podacima u Cloudu pristupate bilo kad, bilo gdje. Potreban vam je samo pristup internetu.

ZAŠTO ODABRATI CLOUD USLUGE BH TELECOMA?

Dinamični i izazovni uslovi poslovanja nameću svakoj kompaniji potrebu da odabere rješenje kojim će real-time pratiti poslovne procese i omogućiti donošenje adekvatnih odluka.

Cloud se smatra arhitekturom, platformom, operativnim sistemom i uslugom, dakle korisnik dobiva cjelokupan servis u jednom paketu.

Portfolij Cloud usluga BH Telecoma obuhvata usluge koje BH Telecom pruža samostalno i u saradnji sa partnerima i odgovara korisnicima koji zahtjevaju konsolidaciju, integraciju, skalabilnost i sigurnost u svom poslovanju.

Tu smo i za sve korisnike kojima su potrebne konsalting usluge u svrhu podrške za planiranje Cloud okruženja i njihovu implementaciju uz konsultantski nadzor.

Dodatno, poslovanjem u Cloudu, umjesto velikih ulaganja u vlastitu infrastrukturu i njeno održavanje, svoje poslovne aktivnosti obavljate na sigurnim serverima smještenim u Data centrima BH Telecoma, uz korištenje virtualnih servera i mreže računara sa zakupljenim serverskim resursima, aplikacijama i prostorom za pohranu podataka, koji zadovoljavaju visoke zahtjeve za performansama i dostupnošću.
Podacima u Cloudu pristupate bilo kad, bilo gdje. Potreban vam je samo pristup internetu.

Portfolij Cloud usluga BH Telecoma

Ukoliko su konsolidacija, integracija, skalabilnost i sigurnost zahtjevi vaše kompanije, odgovor leži u Cloud uslugama BH Telecoma. U portfoliju usluga nudimo i konsalting usluge u svrhu podrške za planiranje Cloud okruženja i implementacije iste uz konsultantski nadzor.

Infrastruktura kao servis – IaaS, je model izrađen od visoko modularnih i automatizovanih IT resursa. Ukratko, IaaS je omogućen kao najam resursa na zahtjev i po potrebi umjesto kupovine hardvera.

IaaS isporučuje infrastrukturu potrebnu za Cloud computing uključujući poslužitelje, mrežu, operativne sisteme i pohranu putem tehnologije virtualizacije. Ovi cloud poslužitelji obično pružaju uslugu organizaciji putem Dashboarda ili API-ja, čime IaaS klijentima pruža potpunu kontrolu nad cjelokupnom infrastrukturom.

IaaS pruža iste tehnologije i mogućnosti kao tradicionalni Data center bez fizičkog održavanja ili upravljanja njima. Klijenti IaaS-a uvijek mogu izravno pristupiti svojim poslužiteljima i pohrani, kroz model outsourcinga odnosno preko „virtualnog podatkovnog centra“ u cloudu.

Platforma kao usluga – PaaS je model koji omogućava korištenje razvojnih platformi i softverskih sistema u obliku servisa, dakle pruža okruženje u kojem je moguće razvijati, upravljati aplikacijama i vršiti njihovu implementaciju u cloudu.

Telekom operatori koji nude PaaS model vrše kontrolu operativnog sistema, infrastrukture oblaka i cjelokupnog softvera koji se koristi za podršku korisničkim aplikacijama, dok s druge strane korisnik PaaS usluge je odgovoran za instaliranje i održavanje svoje aplikacije

Softver kao servis – SaaS je model korištenja softvera kod kojeg korisnici na zahtjev dobivaju licence za aplikacije koje su im potrebne i koje koriste onoliko koliko su im potrebne. Može se reći da SaaS pruža pristup kolekciji softversko-aplikacijskih programa i ujedno predstavlja novu generaciju pristupa dizajnu aplikacija. Budući da se kod SaaS modela distribuira radno opterećenje aplikacija u cloudu na skup virtuelnih mašina, samim tim odlikuje se osobinom elastičnosti, po čemu se značajno razlikuje od tradicionalnih aplikacija.

Pored klasičnih Cloud usluga, pružamo i napredne usluge upravljanih servisa gdje se funkcije konfigurisanja, monitoringa i održavanja na mrežnom nivou prenose na BH Telecom. Naši stručnjaci vam stoje na raspolaganju, kako bi ste svoje poslovanje u potpunosti prilagodili Cloud okruženju, bez potrebe za naprednim tehničkim znanjem na vašoj strani.

SECURE CLOUD NETWORKING

BH Telecom Secure Cloud Networking usluge spadaju u domen “eksternih” Cloud networking servisa i predstavljaju skup usluga mrežnog povezivanja lokacija korisnika sa Data Centrom BH Telecoma.

SECURE CLOUD COMPUTING

Computing usluge omogućavaju korištenje cloud infrastrukture, odnosno virtuelnih mašina/servera sa zakupljenim serverskim resursima: procesorska snaga, radna memorija i prostor za pohranu podataka, u Data Centru BH Telecoma.

Cloud tehnologija je u potpunosti izmijenila način na koji se poslovanje u različitim industrijama i tržišnim segmentima razvija i vodi.
Naša misija je podići zrelost tržišta Cloud usluga u BiH, biti ključni influencer na ovom tržištu, te korisnicima ponuditi savremene Cloud usluge koje im mogu osigurati potrebnu agilnost za razvoj njihovog primarnog biznisa uz smanjenje troškova za kreiranje, održavanje i korištenje potrebnih ICT rješenja.
Ajla Bučo ICT Product Manager i Teamlead za dizajn poslovnih rješenja
Dinamični i izazovni uslovi poslovanja nameću svakoj kompaniji potrebu da odabere rješenje kojim će real-time pratiti poslovne procese i omogućiti donošenje adekvatnih odluka. Cloud se smatra arhitekturom, platformom, operativnim sistemom i uslugom, dakle korisnik dobiva cjelokupan servis u jednom paketu. Mogućnosti cloud usluga u kombinaciji sa mrežom BH Telecoma daje sinergičnu platformu, gdje korisnici dobivaju nove poslovne modele i bolje načine rada.
Jasmina Mujić ICT Product Developement Specialist
Za ponudu Cloud usluga kontaktirajte nas putem:

Pošaljite upit
Za dodatna pitanja i podršku možete nas kontaktirati putem: