Ekskluzivna premijera nove serije: „Ovdje i sada“

Od 12. februara seriju možete pratiti na HBO kanalu u okviru programske liste moja TV

Home Box Office, vodeća premium televizijska mreža s ponosom najavljuje premijeru nove serije „Ovdje i sada“ (Here and Now), koja će na HBO kanalu premijerno biti  prikazana 12. februara u 20.00 sati dok će se po jedna nova epizoda emitirati svakog ponedjeljka u istom terminu.

 

Nova serija Alana Balla, dobitnika Oscara za film „Vrtlog života“ (American Beauty) i tvorca serija „Dva metra pod zemljom“(Six Feet Under) te „Okusa krvi“ (True Blood), kroz deset se epizoda usredotočuje na savremenu višerasnu porodicu koju čine profesor filozofije (Tim Robbins, dobitnik Oscara za film „Mistična rijeka“ (Mystic River)), njegova žena koja je školski psiholog (Holly Hunter, dobitnica Oscara za film „Klavir“ (The Piano)), njihovo troje usvojene djece iz Liberije, Vijetnama i Kolumbije, i jedno biološko dijete. Ovu naizgled savršenu, naprednu porodicu zapravo muče duboki razdori. Tada jedno od djece počinje vidjeti stvari koje drugi ne mogu. Je li to mentalna bolest? Ili nešto drugo? Serija je tragikomična meditacija o složenim silama koje djeluju na ljude današnjice.

Greg (Tim Robbins) i Audrey (Holly Hunter) usvojili su troje djece iz različitih zemalja u želji da osnuju obitelj koja će odraziti multikulturalni potencijal zemlje u kojoj žive. Kolumbijac Ramon (Daniel Zovatto), koji je na početku veze sa barmenom Henryjem (Andy Bean), kreće na terapiju kod psihijatra Dr. Farida Shokranija (Peter Macdissi) nakon halucinogenih susreta sa brojevima „11:11“. Duc (Raymond Lee), koji je usvojen iz Vijetnama, uživa u pogodnostima koje mu pruža karijera „motivacijskog arhitekta“, dok njegov celibat brine obitelj.

Liberijka Ashley (Jerrika Hinton), koja vodi modni biznis, počinje da boriti sa svojim identitetom Afroamerikanke u savremenom američkom društvu i pronalazi sve više razloga da uzdrma brak sa suprugom Malcolmom (Joe Williamson). Istovremeno, najmlađe dijete Kristen (Sosie Bacon) ima 17 godina i guše ju život i porijeklo koji djeluju banalno u usporedbi sa „egzotičnijom“ braćom i sestrom. 

Izvršni producenti serije su Alan Ball, Peter Macdissi and David Knoller.

09.02.2018