Samo u BH Telecomu: Ručni mobilni uređaj Zebra Symbol TC55

Zebra Symbol TC55 je jedinstven pametni uređaj sa integrisanim bar kod skenerom i ekranom osjetljivim na dodir kojim se može rukovati čak i kada je ekran u potpunosti prekriven vodom, a istovremeno je kompaktan i lak za upotrebu kao pametni telefon.

Uređaj je prvenstveno namjenjen za rad na terenu (kurirske službe, terenski komercijalisti, očitanje mjernih uređaja itd.). Omogućava pristup poslovnim aplikacijama bilo gdje da se nalazite, izdržljiv je i uz sve to jednostavan za korištenje.

 

Testiran je na višestruke padove na betonsku podlogu sa oko 1,5 metara visine i ima IP67 zaštitu, te kapacitivni touch screen ekran kojim je moguće rukovati i u rukavicama. Sve navedeno ga čini idealnim za poslove koje obavljaju radnici na terenu gdje su uređaji koji koriste često izloženi padovima na pod ili u vodu te niskim temperaturama. Ekran uređaja se zasniva na tehnologiji koja pruža nisku potrošnju baterije, a istovremeno izvrsnu osvjetljenost slike čak i prilikom direktne sunčeve svjetlosti koja pada na ekran.

 

Zebra Symbol TC55 ima integrisan bar kod skener tipa 1D linear imager, dok 8MP kamera posjeduje tehnologiju brzog skeniranja 1D i 2D bar kodova što TC 55 čini idealnim uređajem za npr. sve vrste dostavnih/poštanskih usluga ili usluga komercijalista gdje terenski radnik skeniranjem bar koda-a na pošiljci odmah bilježi i promjene na centralnom sistemu kao što je npr. vrijeme dostave/prijema pošiljke i različite druge obavjesti.

 

TC 55 je takođe pogodan i za terensku prodaju, komercijalisti mogu na licu mjesta primati narudžbe od kupaca, pratiti statuse već plasiranih narudžbi ili provjeravati trenutno stanje lagera. Tehničari ili serviseri na terenu mogu lako pristupiti informacijama o određenim case-ovima korisnika, provjeriti lager rezervnih dijelova ili svoje zadatke odnosno intervencije za taj dan, ali i u toku rada dobijati nove naloge za interevenciju iz centralnog sistema. Komunalna preduzeća mogu koristiti ove uređaje za terensko očitanje mjerača potrošnje i real-time unošenje podataka o potrošnji krajnjih kupca u centralni sistem kompanije.

 

Kako uređaj ima ugrađen GPS, moguće je lako implementirati sistem praćenja ili evidentiranja kretanja terenskih radnika sa egzaktnim podacima o vremenu i lokaciji na kojoj su bili kako bi se spriječile zloupotrebe tokom radnog vremena. Takođe, radnici na terenu mogu lakše i brže dobiti precizne informacije o novom odredištu na koje trebaju otići u svrhu preuzimanja pošiljke, servisne interevncije i sl.

 

Operativni sistem uređaja je Android 4.1.2 Mx. Ekstenzija Mx označava verziju Androida proizvođača Zebra Technologies (ex. Motorola) prilagođenu poslovnom okruženju gdje je sigurnost podataka veoma bitna. Ova verzija OS-a ne posjeduje instalirane Google Mobile Servise niti je moguće koristiti Google Play za instaliranje aplikacija kako bi se onemogućila neovlaštena instaliranja aplikacija koja mogu ugroziti sigurnost podataka ili funkcionalnost instalirane poslovne aplikacije.

 

Zebra Symbol TC55 uređaj dostupan je u BH Telecomu po cijeni od 46,95 KM uz Toptim tarifne modele i ugovornu obavezu na 24 mjeseca.

 

Više informacija o karakteristikama i cijenama saznajte ovdje. 

 

Dajemo više. 

08.10.2015