Preporučujemo film Hours

Film se nalazi u videoteci MojaTV Flix

Režiser: Eric Heisserer 

Glavne uloge: Paul Walker, Genesis Rodriguez, Nancy Nave

Godina: 2013.

Žanr: Akcija, Kriminalistički, Triler

Zemlja porijekla: SAD, Kanada

Dob: 12

Trajanje: 1h 47 min

 

Svaka sekunda je važna...

 

 

Nagrade: Nominiran za Nagradu publike na SXSW Film Festival 2013.

 

Režiserski prvenac scenarista Erica Heisserera ("Final Destination 5"), koji je za ovaj kriminalistički triler napisao i scenarij, ujedno je i posljednji film tragično poginulog Paula Walkera kojega nećemo pamtiti samo po ciklusu filmova „Fast and furious" (Brzi i Žestoki) i ostalim mnogobrojnim filmovima koje je snimio u svojoj karijeri, već i po ovoj priči o preživljavanju - o muškarcu koji za vrijeme katastrofe mora donijeti odluku života, kad je svaka sekunda važna. Film opisuje njegovu unutarnju borbu nakon smrti supruge na porodu te borbu za život novorođene kćeri za vrijeme uragana Katrine, koja diše uz pomoć respiratora.

 

Prije udara uragana Katrina na New Orleans, Nolan Hayes (Paul Walker) dojuri sa svojom trudnom suprugom Abigail (Génesis Rodríguez) u ambulantu hitne pomoći zbog preuranjenih trudova. No, vijesti nisu dobre - zbog zatajenja jetara Abigail neće preživjeti porod. Beba se rađa te u sljedeća dva dana mora biti priključena na respirator u inkubatoru da bi preživjela i počela samostalno disati. Bolnica je zbog uragana poplavljena, svi su evakuirani, a respirator se ne smije pomicati. Osjećajući više tupu bol, nego žalost zbog smrti supruge, preostaje mu jedino da se sam brine o bebi i osigura da respirator radi kako bi ona preživjela. Budući da nema struje, jedini izvor energije je generator kojega svakih nekoliko minuta mora ručno pokretati kako bi nastavio s radom. Mora ostati budan i čekati da neko dođe po njih. U isto vrijeme, on je blag i nježan i čvrst i snažan. Njegovo lijepo lice obraslo bradom i mišićava ramena nose svu težinu situacije u kojoj se nalazi zajedno sa kćeri, kao da su sami na cijelome svijetu. No, on izdržava. Njegov glumački talent je neosporan - iznosi cijeli film i prikazuje svu tragediju i sreću u isto vrijeme - život kakav jest u jednome filmu. 

 

Iako je činjenica da Paul Walker više nije sa nama, u nasljeđe nam je ostavio predivne filmove po kojima ćemo ga pamtiti, a posebno upečatljiva je i završna scena ovoga čudesnog filma koja će vam definitivno natjerati suze na oči, čak i onima za koje je to gotovo nemoguće.

 

 

U jednom intervju, tragično preminuli glumac rekao je da mu je to bila najlakša uloga u karijeri, bez obzira na izolaciju i umor kojega je osjećao tokom snimanja. "Nema igre, nema gluposti. Govori istinu svaki dan, živi iskustvo, ne pokušavaj biti kul. Ako nije dobro, znači da sam zeznuo. Teško je govoriti istinu svaki dan, ali je osvježavajuće", izjavio je tada Walker.

 

Topla preporuka za sve one koji ovoga glumca žele vidjeti u najboljem izdanju - koja ga je učinila legendom čak i prije nego što je to nesretnim okolnostima stvarno postao.

 

Moja TV Flix aktivirajte jednostavno!

Pronađite u TV meniju opciju  „Aktivacija usluga“ i odaberite Moja TV Flix.

Po cijeni od samo 2,50 KM mjesečno (sa PDV-om), uživajte uz vaše omiljene filmove iz videoteke Moja TV Flix koje možete gledati neograničen broj puta!

Dodatne informacije o uslovima i načinu korištenja pogledajte ovdje.

 

 

Uživajte uz najnovije filmske produkcije na MojaTV Flix!

 

 

18.06.2018