Kraljevsko vjenčanje na National Geographic kanalu

U utorak, 22. maja u 21.55 sati

Oči svijeta će 19. maja 2018. godine biti okrenute ka britanskom gradu Vindzoru gde će se princ Hari venčati sa holivudskom princezom Megan Markl. Ali šta je potrebno kako bi se organizovao najveći događaj na svetu koji će pratiti procjenjenih 2,8 milijardi ljudi u više od 180 zemalja širom planete?

Sa neprevaziđenim i ekskluzivnim pristupom brojnim ključnim elementima najvećeg događaja u novijoj britanskoj istoriji, „Operacije: Kraljevsko venčanje” otkriva nam priču iza scene o naciji koja organizuje događaj svjetske klase i slavi neopjevane heroje koji to sve čine mogućim.

Harrijevu priču - četiri vjenčanja i sahrana, posebnu emisiju koji prethodi dokumentarcu i kraljevskom vjenčanju možete pogledati na istom kanalu 15. maja u 21.55. sati.

Najpoželjniji neženja na svijetu i događaji koji su oblikovali njegov život. Davne 1994. godine svjetski hit film „Četiri vjenčanja i sahrana“ očarao je svijet svojom pričom o Britancu iz visokog društva koji se zaljubljuje u glamuroznu Amerikanku. Skoro 25 godina kasnije, kako počinju pripreme za njegovo venčanje, život princa Harija definisan je sa pet značajnih trenutaka: četiri kraljevska venčanja – Čarls i Dajana, Čarls i Kamila, Vilijam i Kejt i sam Hari, te tragičnom sahranom njegove majke Dajane. Dokumentarac opisuje pet kraljevskih događaja koji predstavljaju ne samo prekretnice u životu kraljevske porodice već obilježavaju i suštinske promjene u britanskom društvu i kulturi. Ova četiri vjenčanja i sahrana mogu da objasne razvoj princa Harija. Međutim, ono što ova četiri kraljevska vjenčanja i sahrana najbolje rasvjetljavaju je evolucija princa Harija. Svaki događaj obilježava značajnu fazu u njegovom životu, od djetinjstva zamračenog ogorčenim odnosom njegovih roditelja, preko tinejdžera pokošenog tugom, vojnika, zabavljača, humanitarca i sada uskoro do supruga. Ovo je Harijeva priča ispričana na nov i jedinstven način. 

08.05.2018