Jeste li spremni za 4G?

Implementacija 4G+ mreže u mobilnoj mreži BH Telecoma

U mobilnoj mreži BH Telecoma je u toku implementacija 4G tehnologije. Korištenjem naprednih tehnika 4G mreža BH Telecoma će biti prepoznatljiva kao LTE-Advanced ili 4G+mreža.

 

U odnosu na postojeću mrežu Treće generacije (3G+ ili HSDPA), mreža Četvrte generacije u naprednoj izvedbi (4G+) mobilnim korisnicima BH Telecoma će omogućiti pristupne brzine u prosjeku i deset puta veće u odnosu na 3G mrežu čime se otvaraju mogućnosti za znatno poboljšanje kvalitete postojećih servisa.

-->

 

Kvalitativna poboljšanja BH Telecom provodi duži vremenski period u okviru unapređenja i pripreme mreže u cjelini. Ove aktivnosti će tokom mjeseca aprila i maja biti provedene na području grada Sarajeva, te područjima gradova Tuzle, Mostara i Zenice, a odmah potom i na ostalim područjima.

 

Tehnički preduvjeti za korištenje 4G+ mreže su:

  • da se korisnik nalazi na području pokrivanja 4G+ mrežom,
  • da posjeduje 4G aparat: mobilni telefon, 4G modem i sl., a u konfiguraciji 4G/3G/2G automatski mod;
  • da korisnik ima USIM karticu (*ako ima SIM, mora karticu zamijeniti za USIM).

 

U skladu s gore navedenim, obavještavamo korisnike da će se početkom aprila intenzivirati aktivnosti na uvođenju 4G+ tehnologije na velikom broju lokacija baznih stanica, što može uzrokovati povremene prekide ili drugi vid otežanog odvijanja saobraćaja putem mobilne mreže u određenim kratkim intevalima.

 

Iskoristite promo akciju od 1. aprila do 1. juna 2019. godine i svoju SIM karticu BESPLATNO zamijenite novom, naprednijom USIM karticom.

 

Akcija je namijenjena:

  • postojećim prepaid i postpaid korisnicima mobilne mreže BH Telecoma, te korisnicima postojećih Moj Combo i studentskih paketa, koji tokom akcije pređu na jedan od novih pretplatničkih extra mobilnih paketa BH Telecoma/ili na neki od novih paketa sa kombinovanim načinom plaćanja: Student NET, Student NET+ Combo NET, Teen i Assistan
  • novim pretplatnicima mobilne mreže BH Telecoma koji zasnuju pretplatnički odnos tokom akcije
  • korisnicima drugih mobilnih operatera koji prenesu broj u mrežu BH Telecoma tokom akcije
  • korisnicima Moj izbor/Top Tim/Biz izbor usluga koji podnesu zahtjev za zamjenu na USIM kartice

 

USIM kartica vam omogućuje korištenje 4G mreže i veći kvalitet korištenja usluga BH Telecoma.

Zahtjev za  novu USIM  karticu možete podnijeti na svim prodajnim mjestima BH Telecoma.

 

Uslovi akcije (PDF)

 

Moja priča.

01.04.2019