Sedmična preporuka top 5 filmova na kanalima moja TV

Predstavljamo vam najkvalitetnije i najpopularnije filmske naslove koje možete pronaći upravo na programima paketa moja TV.

 21 Jump Street – komedija/akcija, 2012.

17.07. u 22:15 sati, na programu televizije OBN

Filmsku sedmicu koja uključuje period od 17. do 21. jula, započinjemo sa urnebesnom komedijom koja je 2012. godine oduševila kritiku i publiku. Riječ je o ostvarenju 21 Jump Street kao filmskoj verziji popularne televizijske serije, koje su režirali su Phil Lord i Chris Miller, a glavne uloge ostvarili Channing Tatum, Jonah Hill, Ice Cube, Ellie Kemper, Johnny Depp... Dakle, ako ste ljubitelji popularne žanrovske filmske kombinacije komedije i akcije, koju su proslavili npr. filmovi Smrtonosno oružje, Gas do daske, Loši momci..., onda nikako ne trebate propustiti 21 Jump Street. Glavni protagonisti ovoga filma su Schmidt (J. Hill) i Jenko (C. Tatum) koji direktno iz srednje škole odlaze na policijsku akademiju. Sudbina ih ponovo spaja na prvom profesionalnom zadataku, kada se zbog mladolikog izgleda ponovo vraćaju u školske klupe, kao tajni policajci koji trebaju razotkriti kriminalne aktivnosti među mladima i glavnog prodavača droge učenicima. Osim urnebesno komičnih situacija te spektakularnih i izrazito napetih akcijskih scena, film odlučno kritikuje i američki politički sistem te predstavlja banalnu ulogu policije u savremenom američkom društvu.

 

Falling Down (Dani ludila) – triler/drama/akcija, 1993.

19. 07. u 23:01 sati, na  programu HTV1

Dani ludilaje film koji je velika vrata svjetskog filma otvorio američkom reditelju Joelu Schumacheru i svakako jedno od najuspjelijih holivudskih ostvarenja tokom 90-tih godina. Glavni protagonista filma koji jasno i direktno prezentuje paranoju i ludilo koje su zahvatili američko društvo nakon rata u Vijetnamu, jeste nezaposleni inženjer William Foster (Michael Douglas) koji, na putu kući gdje njegova kćerka proslavlja svoj rođendan, doživljava nervni slom i započinje svoj „dan ludila“. Film je učestvovao u glavnom takmičarskom programu festivala u Cannesu, a naslovne uloge su ostvarili oskarovci Michal Douglas i Robert Duvall.

 

The Fugitive (Bjegunac) – triler/akcija/drama, 1993.

20. 07.  u 22:40 sati, na programu TV1

Iako nešto starije produkcije, Bjegunacdefnitivno zaslužuje svoje mjesto u ovome sedmičnom izboru filmova na kanalima moja TV, iz jednostavnog razloga jer je riječ o jednom od najkvalitetnijih i najzanimljivijih ostvarenja o bjeguncima svih vremena. Bjegunac je film Andrewa Davisa, u kojem je glavni protagonista uvaženi doktor Richard Kimble (Harrison Ford), koji nepravedno biva optužen za ubistvo svoje supruge. Ipak, tokom transporta zatvorenika do zatvorskih ćelija, dolazi do saobraćajne nesreće, što Kimble koristi i kreće u bijeg. Međutim, nije očekivao da će sa druge strane biti opsesivni i beskompromisni šerif Sam Gerard (Tomy Lee Jones). Uskoro počinje Kimbleova borba za život, ali i jedna od najzanimljivijih i najnapetijih potjera u historiji kinematografije. Osim uspješnog spoja drame, akcije i trilera, film krasi i detaljna karakterizacija glavnog i sporednog lika, koje su supješno utjelovili Harrison Ford i Tomy Lee Jones koji je i nagrađen Oscarom za svoju glumačku kreaciju.

 

Tad, the Lost Explorer (Avanture neustrašivog Teda) – animirani, 2012.

20. 07. u 20:00 sati, na programu RTL

U izrazito stresnoj radnoj sedmici, neophodno je napraviti određeni presjek od svakodnevnice i „isključiti“ se od ovozemaljskih dešavanja. Najbolji način za uspješan bijeg od stvarnosti jeste da uplovite u čarobni svijet animacije, a idealna prilika za to jeste uspješno ostvarenje Avanture neustrašivog Teda, španskog reditelja Enriquea Gatoa. Na tom putovanju će vam pomoći popularni filmski junak Tadeo Jones, poznat kao Ted. Ovaj Španac s američkom adresom, igrom sudbine, stiže u Chicago gdje postaje poznati arheolog. Ipak, Ted je svoj životni cilj ostvario samo u snovima, dok na javi radi građevinski radnik. Nakon što njegov prijatelj  i poznati istraživač, profesor Humbert doživi nesreću, Ted će konačno dobiti priliku da ostvari svoje snove. Kreće na naizvjesnu ekspediciju u Peru, gdje će uz pomoć psa Jeffa, pokušati spasiti mitski Izgubljeni grad Inka. 

 

Surrogates (Surogati) – naučna fantastika/akcija/triler, 2009.

21. 07. u 22:45 sati, na programu RTL

Za kraj sedmice preporučujemo zanimljivo naučno-fantastično ostvarenje koje na orginalan i intrigantan način nagovještava budućnost čovječanstva. Riječ je o filmu Surogati, nastalom prema istoimenom stripu, u režiji Jonathana Mostowa, u kojem je veliki povratak žanru naučne fantastike ostvario Bruce Willis. Radnja ovoga SF trilera, smještena je u neočekivano blisku budućnost, u kojoj, umjesto ljudi, njihove živote žive roboti surogati koji predstavljaju sve ono što za čim ljudska rasa žudi – savršen fizički izgled, nadljudsku snagu, a koji ne osjećaju bol, strah niti kajanje. Nakon što ovaj „idealni“ svijet, potrese prvi zločin nakon mnogo godina, agent FBI-a Greer (Willis) razotkrit će zavjeru koja će cjelokupni politički i društveni sistem utopijskog društva dovesti u pitanje.

 

Moja TV. Uvijek bolja i bogatija.

17.07.2017