„Priča o bogu s Morganom Freemanom“ na National Geographic kanalu

National Geographic odobrio snimanje treće sezone serije nominovane za nagradu Emy „Priča o bogu s Morganom Freemanom“. Istoimenu seriju možete pratiti u sklopu programske sheme moja TV

 

National Geographic je potvrdio da je odobreno snimanje treće sezone hit serije nominovane za nagradu „Emy“– „Priča o bogu s Morganom Freemanom“, koja je dosad bila nazivana fascinantnom i prosvjetljujućom. Od izvršnih producenata Morgana Freemana, Lory Mcrory i James Jangera iz Revelations Entertainment, serija je pri premijernom prikazivanju bila najgledaniji program National Geographic kanala ikad u SAD. Godine 2017. National Geographic je proširio priznatu franšizu predstavivši "Priču o nama s Morganom Freemanom", novu seriju o tome kako su čovječanstvo oblikovale neke fundamentalne sile koje nas sve spajaju.

Treća sezona serije ponovo će pratiti glumca oskarovca Freemana na putovanjima po svijetu gde otkriva moć religije i način na koji ona utiče na naše živote. Freeman će putovati u svete gradove i razgovarati sa vjerskim vođama, naučnicima, historičarima i arheolozima, ne bi li pokušao da rasvijetli neka pitanja o božanskom, koja su nas mučila od postanka. Svaka epizoda baviće se različitim temama.

U prve dvije sezone Freeman je putovao u Jerusalim do Zida plača, drveta bodi u Indiji, majanskih hramova u Gvatemali, egipatskih piramida, kao i u Novi Meksiko da bi vidio drevne rituale Navaho Indijanaca i do obala reke Gang.

Istraživao je pitanja poput stvaranja, uskrsnuća, života posle smrti i apokalipse, sve u pokušaju da pokrene dijalog o vrednostima i idejama, kao i da bi otkrio sve sličnosti između različitih vjera i kultura.

„Priča o bogu s Morganom Freemanom“, treća sezona, biće prikazana 2019. godine na kanalu National Geographic, u 172 države i na 43 jezika.

Misija Revelations Entertainmenta Morgana Freemana i Lori Mcrory jeste otkrivanje istine. Glumac oskarovac Freeman i producentkinja nominovana za nagradu Emy Mcroryijeva predvode ekipu nadahnutih profesionalaca, vrhunskih producenata zabavnog programa koji nagoni na razmišljanje i ima privlačnost i dušu. 

26.01.2018