BH Telecom i ove godine najpoželjniji poslodavac u sektoru javnih preduzeća

Na svečanoj ceremoniji održanoj u hotelu Hills u Sarajevu, kompanija Kolektiv d.o.o. – portal Posao.ba, već jedanaestu godinu zaredom dodijelila je priznanja kompanijama koje su izabrane za Najpoželjnije poslodavce u Bosni i Hercegovini.

Za Najpoželjnijeg poslodavca u 2017. u BiH, po izboru Bosanaca i Hercegovaca, izabrana je kompanija dm drogerie markt, koja je ovu nagradu odnijela i prošle godine. Na listi deset najpoželjnijih poslodavaca za 2017. godinu, drugo mjesto je zauzela kompanija Al Jazeera Balkans, a zatim slijede Mistral Technologies, HIFA Group, Bingo, Nsoft, AS Group, ORBICO, Violeta i UniCredit Bank.

 

Građani su i ove godine birali kompanije zbog različitih razloga, visine plaće, sigurnosti posla, odnosa prema zaposlenicima, mogućnosti napredovanja u kompaniji i slično. U okviru pojedinačnih kategorija nalaze se prvoplasirane kompanije s najvećim brojem glasova, te su i one nagrađene priznanjem.

 

U sektoru javnih preduzeća i ove je godine najpoželjniji poslodavac BH Telecom. Najpoželjnijim poslodavcem u finansijskom sektoru proglašena je ASA osiguranje, a za modu i maloprodaju Alma Ras. U sektoru distribucije najpoželjniji poslodavac je Nelt d. o. o., u sektoru maloprodaje Jysk, a najpoželjniji poslodavac u FMCG-sektoru je Philip Morris BH. U sektoru "Nafta i plin" izabrana je Holdina, a u sektoru proizvodnje Hellenic Coca Cola. Najpoželjnijim poslodavcem u ICT-sektoru proglašen je Atlantbh.

 

Projekt “Najpoželjniji poslodavac” se organizuje svake godine, te počinje tromjesečnim istraživanjem na osnovu kojeg se pravi poredak izabranih najpoželjnijih poslodavaca. Ove godine su u istraživanju učestvovale 724 kompanije, a glasanjem je prikupljeno ukupno 18.490 jedinstvenih glasova.

16.05.2017