BH Telecom najpoželjniji poslodavac u sektoru javnih preduzeća

Na svečanoj ceremoniji održanoj u petak, 20.04.2018. godine u hotelu Holiday u Sarajevu, dodijeljena su priznanja kompanijama koje su izabrane za Najpoželjnije poslodavce u Bosni i Hercegovini za 2018. godinu.

Priznanje Najpoželjniji poslodavac u BiH dodjeljuje kompanija Kolektiv – Posao.ba, koja već dvanaest godina organizuje opsežno istraživanje tokom kojeg građani putem portala Posao.ba imaju priliku glasati za poslodavce koji po njihovom mišljenju zaslužuju titulu najpoželjnijih.

Za Najpoželjnijeg poslodavca u 2018. u BiH, po izboru Bosanaca i Hercegovaca, izabrana je kompanija dm drogerie markt.

Kompanija BH Telecom je i ove godine proglašena za najpoželjnijeg poslodavca u Javnom sektoru. Priznanje za BH Telecom je preuzeo Jasminko Mulaomerović, šef Službe za upravljanje ljudskim resursima. „Ovogodišnja priznanja za najpoželjnijeg poslodavca pokazuju da je BH Telecom prepoznat kao visokotehnološka kompanija sa zavidnom korporativnom kulturom i prepoznatom društvenom odgovornoću. Treba biti i kritičan jer treće mjesto među Top 10 kompanija u BiH pokazuje da ima još prostora za naše vlastito poboljšanje“, rekao je g.Mulaomerović.

Među TOP 10 poslodavaca za 2018. godinu našle su se kompanije HIFA Group, Violeta, Coca-Cola HBC BH, Bosnalijek, AlJazeera Balkans, Elektroprivreda BiH, HOLDINA i Bingo.

Prema riječima organizatora, ove godine je zabilježen rekordan broj od 147.089 glasova, a za najpoželjnijeg poslodavca su glasali građani iz cijele BiH, ali i iz inostranstva. Najveći broj glasova je došao iz Sarajeva, Tuzle, Mostara, Banja Luke, Zenice, Bijeljine, Bihaća, Brčkog, Cazina i Travnika.

23.04.2018