Snapchat

Kakvi su vaši utisci o Snapchatu? Volite li šaljive selfije?

Opsesija sa selfijima traje jako dugo, a društvene mreže su glavni promoteri besprijekorno napravljenih fotki.

Ako malo bolje pogledate selfieji slavnih osoba promovišu kult savršenih tijela i još savršenijih života, i tako nam nameću nepostojeće standarde koje treba što prije zadovoljiti.

Svima nam se desilo da padnemo u zamku selfomanije i neprestano postamo nove fotke na FB i instagramu, uporno tražeći onu najbolju, koja će najprije istaći naše najbolje karakteristike i prikriti one slabije.

Međutim, trendovi se mijenjaju gotovo svakodnevno pa je sada najnoviji – kako napraviti što otkačeniju fotku.

Šta se dešava kad ne želite savršeni, već šaljivi selfie? Počinjete koristiti Snapchat, naravno.

Zašto je ova aplikacija toliko popularna?

Da li znate da je koristite?

Svi android telefoni podržavaju ovu viralnu pomamu koja je u posljednjem periodu zaslijepila mlađu populaciju a budimo realni, dobar dio starije.

Ova je aplikacija prilično jednostavna za upotrebu i podržana je na gotovo svim platformama.

Već i sam naziv upućuje na brzinsko fotkanje (snap!) uz šaljive ukrase i animirane dodatke, izmjenu glasa u sekundi.

Može je koristiti svako ko posjeduje android telefon, ipad, iphone i za upotrebu je potrebno samo se registrirati (mail, lozinka, datum rođenja) i već ste spremni da je koristite i instant razmjenjujete sa svojim prijateljima koji takođe posjeduju istu aplikaciju instaliranu u svom mobilnom uređaju.

Kao i kod drugih servisa, suština je u fotografisanju ili snimanju video snimka i dijeljenja sa prijateljima. Fotografiše se kratkim, a video se snima dužim pristiskom na krug koji se nalazi u donjem dijelu screena. Nakon što ste kreirali sadržaj, imate mogućnost da napišete tekst ili nešto nacrtate na njega. Isti je sadržaj moguće podijeliti i na drugim mrežama.

Sviđa vam se? Šta čekate, odmah krenite u selfie avanturu!

Kakvi su vaši utisci o Snapchatu?

18.12.2017