BH Telecom Zemaljskom muzeju donirao besplatni bežični internet

U okviru akcije "Ja sam Muzej“ i svoje dežure za Zemaljski muzej BiH, Uprava BH Telecoma je uručila vrijednu donaciju - internet konekciju za cijeli kompleks Muzeja (četiri zgrade i botanička bašta).

Vrijednost donacije iznosi 30.000 KM i bit će realizovana u fazama, a bežični internet "Free Zemaljski muzej“ će posjetioci i uposlenici Muzeja moći koristiti već od 15. septembra, datuma za koji je najavljeno otvaranje Muzeja.

Za Zemaljski muzej u sklopu građanske akcije solidarnosti "Ja sam Muzej", u ime BH Telecoma dežurali su generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović, te članovi Uprave: Adnan Huremović, Orhideja Junuzović, Nihad Borovina, Sedin Kahriman, kao i Edin Sedlarević i Nađa Lutvikadić Fočo.

"Zahvaljujem Upravi BH Telecoma na podršci koju nam pružaju. Ovo nije prvi put da nas je BH Telecom podržao i ovo je samo još jedna u nizu aktivnosti koje traju deset godina. Također, nadam se da će naša saradnja ostati na zadovoljavajućem nivou", rekao je direktor Muzeja Adnan Busuladžić.

Direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja, Sedin Kahriman je rekao kako BH Telecom daje svoj doprinos u onome u čemu je najbolji – u osiguravanju besplatnog bežičnog pristupa Internetu onima koji budu posjećivali muzej.

"Mi smo društveno najodgovornija kompanija u BiH koja je prepoznala značaj projekta 'Ja sam muzej' i na ovaj način se solidarišemo sa Zemaljskim muzejom. Također, kada je u pitanju oblast kulture, u posljednje tri godine BH Telecom je izdvojio više od milion KM donacija, a kada je riječ o sponzorstvu mi smo izdvojili više od milion i po KM", rekao je Kahriman.


Dajemo više. BH Telecom
 

 

 

 

09.09.2015