Promovisani diplomanti i magistranti Univerziteta u Sarajevu

Na svečanosti koju Univerzitet u Sarajevu organizuje jedanaesti put u svojoj historiji, promovisano je 6369 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu, a svim završenim studentima prvog i drugog ciklusa studija uručene su diplome.

Najuspješnijim studentima prvog i drugog ciklusa studija sa svakog fakulteta i akademije, kao i pridružene članice Univerziteta u Sarajevu, uručena su priznanja Univerziteta u Sarajevu Zlatna značka, Srebrena značka i Povelja Univerziteta u Sarajevu.

 

Ovogodišnja promocija je održana pod pokroviteljstvom kompanije BH Telecom, dugogodišnjeg partnera Univerziteta u Sarajevu. Međutim, posebno lijepa vijest jeste odluka Uprave BH Telecom-a da najboljim studentima sa Elektrotehničkog fakulteta, Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, Pravnog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu omogući obavljanje pripravničkog staža i sticanje prvog radnog iskustva u najuspješnijoj bh. kompaniji.

„Uprava BH Telecoma odlučila je da od ove godine, one koji jesu diplomanti, a najbolji su studenti fakulteta koji proizvode kadrove koji su potrebni za BH Telecom, da im ponudimo da odrade pripravnički staž u BH Telecomu i da nakon toga zasnuju i radni odnos.”, izjavio je Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telecom-a.

BH Telecom poklanja veliku pažnju razvoju korporativne društvene odgovornosti kroz investiranje u nastavno-naučne projekte akademske zajednice i stipendiranje najboljih studenata kojima se nudi izvrsna mogućnost za budući profesionalni razvoj u najuspješnijoj kompaniji u BiH.

07.11.2015