Održan Godišnji sastanak Odbora guvernera EBRD-a u Sarajevu

BH Telecom je bio ponosni partner ovog važnog regionalnog događaja.

Konferencija je od 7. do 9. maja okupila više od dvije hiljade predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih zvaničnika, te predstavnika organizacija civilnog društva.

U prisustvu zvaničnika, predstavnika poslovne zajednice i investitora iz BiH, regije i svijeta, 7. maja, sastankom donatora ove međunarodne finansijske institucije pristiglih sa 3 kontinenta, počeo je program dugo očekivanog Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). 

Prvi dan programa bio je ispunjen brojnim događajima fokusiranim na srednja i mala preduzeća, odnosno izazove s kojima se sureću, ali i njihovo međusobno umrežavanje.

„Veoma smo sretni što smo u prekrasnom Sarajevu i radimo sa poslovnom zajednicom i vlastima kako bismo održali uspješan Godišnji sastanak i poslovni forum EBRD-a. Iznimno smo zadovoljni snažnim medijskim interesom za događaj i uvjereni smo da će to doprinijeti da Bosna i Hercegovina bude na mapi međunarodnih investitora. Pripreme su uspješno završene, a mi se radujemo svemu što nas očekuje narednih dana.“ ovom prilikom je istakao Axel Reiserer, šef odjela za odnose s medijima EBRD-a.

U prethodna 3 dana, u glavnom gradu naše zemlje boravilo je 3000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih zvaničnika (guverneri EBRD-a, ministri finansija, ekonomije, trezora ili Centralne banke), te predstavnika organizacija civilnog društva.

U okviru događaja, kroz više od 40 događaja, govorilo se o brojnim temama, kao što je poslovanje malih i srednjih preduzeća, digitalizacija, uticaj migracija i zeleni gradovi.

 

10.05.2019