Premijere serija i filmova na HBO kanalima

Pogledajte kratki pregled šta nas očekuje u martu na HBO kanalima u okviru programske liste moja TV

PREMIJERE NOVIH SERIJA I NOVIH SEZONA SERIJA:

 

BARRY (Barry)

Premijera 26. marta u 21.30 sati na HBO-u

Ponedjeljkom nove epizode u 21.30 h na HBO-u

 

Glume: Bill Hader, Henry Winkler, Stephen Root, Sarah Goldberg, Glenn Fleshler

 

Scenarij osam epizoda serije „Barry“ zajedno su napisali Bill Hader i Alec Berg, a priča prati bivšeg marinca (Hader) koji radi kao jeftini plaćenik na Srednjem zapadu. Usamljen i nezadovoljan životom, on nevoljko otputuje u Los Angeles kako bi nekoga ubio i ondje biva prihvaćen u zajednicu nadobudnih glumaca losanđeleske pozorišne scene. U seriji Henry Winkler glumi Genea Cousineaua, inspirativnog učitelja glume, Stephen Root je Fuches, čovjek koji organizira Barryjeva ubistva, Sarah Goldberg je Sally, glumica u usponu preko koje Barry uđe u losanđelesku scenu, Anthony Carrigan je Noho Hank, a Glenn Fleshler je Goran Pazar, čečenski gangster.

 

SILICIJSKA DOLINA V (Silicon Valley V)

Premijera 26. marta u 21.00 sati na HBO-u

Ponedjeljkom nove epizode u 20.00 sati na HBO-u

 

Glume: Thomas Middleditch, Zach Woods, Kumail Nanjiani, Martin Starr, Josh Brener

 

U visokotehnološkoj zlatnoj groznici savremene Kalifornije, najkvalificiraniji ljudi ujedno su najnesposobniji nositi se s time. Mike Judge donosi ovu satiru o skupini mladića koji su osnovali startup kompaniju u Silicijskoj dolini.

 

MILIJARDE III (Billions III)

Premijera 27. marta u 20.45 sati na HBO-u

Utorkom nove epizode u 20.45 sati na HBO-u

 

Glume: Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Toby Leonard Moore, Condola Rashad

 

Dobitnici Emmyja® i Zlatnog globusa® Paul Giamatti i Damian Lewis zvijezde su ove složene drame o politici moći u svijetu njujorških visokih finansija. Lukavi i snalažljivi državni odvjetnik Chuck Rhoades (Giamatti) i briljantni, ambiciozni kralj hedge-fondova Bobby „Axe“ Axelrod (Lewis) nalaze se na putu k eksplozivnoj koliziji, a svaki koristi sve svoje intelektualne vještine, moć i uticaj kako bi nadmašio onog drugog. U ovoj provokativnoj seriji ulozi se broje u milijardama.

 

NOVE EPIZODE HIT SERIJA:

 

DVOJNIK (Counterpart)

Petkom nove epizode u 20.00 sati na HBO-u

 

Glume: Harry Lloyd, J.K. Simmons, Nazanin Boniadi

 

Špijunski SF triler s metafizičkim zapletom, „Dvojnik“ se bavi tajnim svijetom skrivenim ispod naše svakodnevnice. Howard Silk (J. K. Simmons) obični je kotačić u birokratskoj mašineriji UN-ove špijunske agencije u Berlinu. Kad Howard otkrije da njegova organizacija čuva tajnu u prelasku u paralelnu dimenziju, naći će se u mračnom svijetu intriga, opasnosti i izdaje, gdje je jedini komu može vjerovati praktički identični dvojnik iz paralelnog svijeta. Serija se bavi temama identiteta, sudbine i izgubljene ljubavi te postavlja vječno pitanje: što da su nam životi mogli biti drukčiji?

 

BRITANIJA (Britannia)

Utorkom nove epizode u 20.00 sati na HBO-u

 

Glume: David Morrissey, Kelly Reilly, Nikolaj Lie Kaas

 

Kad Rimljani napadnu Britaniju 43. g. n. e., Kerra (Kelly Reilly), kći kralja Kantija, prisiljena je zanemariti svoja neslaganja sa suparničkom kraljicom Antedijom (Zoë Wanamaker) kako bi se suočile sa svojim osvajačima. Rimljani, na čelu s generalom Aulom Placijem (David Morrissey), odlučni su uspjeti u onome u čemu Julije Cezar nije i osvojiti ovu mitsku zemlju na dalekom rubu Rimskog Carstva. Aulo je jak i žilav vođa, ali ima duboku tajnu koja prijeti njegovoj misiji. Plemena i druidi ujedinjuju se u borbi protiv Rimljana, a Kerri je dodijeljena najvažnija uloga u životu kad postaje predvodnica otpora protiv moćne rimske vojske.

 

S ONE STRANE  (Beyond)

Srijedom nove epizode u 21.00 sati na HBO 3

 

Glume: Jonathan Whitesell, Burkely Duffield, Michael McGrady

 

Holden Matthews, mladić koji se nakon 12 godina probudio iz kome, otkriva da posjeduje nove astrofizičke sposobnosti koje ga uvlače u središte opasne zavjere. Sada mora otkriti što mu se dogodilo tokom proteklih 12 godina i prilagoditi se životu u svijetu koji se u međuvremenu uvelike promijenio. No možda najveće pitanje od svih jeste zašto se to dogodilo baš njemu? Dok se Holden pokušava priviknuti na punoljetnost, tajanstvena žena po imenu Willa upozorava ga da ne vjeruje ljudima oko sebe.

 

PREGLED PROTEKLE SEDMICE SA JOHNOM OLIVEROM V  (Last Week Tonight With John Oliver V)

Petkom nove epizode u 21.00 ati na HBO 3

 

Glume: John Oliver

 

Jedna od najduhovitijih i najsvježijih osobnosti koja se posljednjih godina pojavila na TV-u, John Oliver stiže na HBO u ovom serijalu koji daje aktualan pogled na sedmične vijesti, politiku i tekuće događaje. Svaka epizoda daje Oliveru jedinstvenu platformu odakle može nuditi svoje specifično gledište o svjetskim problemima uz razne posebne goste i segmente.

 

GDJE IMA DIMA II (High Maintenance II)

Petkom nove epizode u 22.00 sati na HBO 3

 

Glume: Ben Sinclair

 

Web-serija „Gdje ima dima...“ autora Katje Blichfeld i Bena Sinclaira dolazi na HBO s polusatnim epizodama koje istražuju intrigantne i često ekscentrične privatne živote desetaka Njujorčana s jednom zajedničkom tačkom: njihovim dilerom trave. Prateći bezimenog dostavljača trave na biciklu kojeg svi samo zovu „Tip“ (Sinclair), serija dovodi gledatelje u domove i rutine raznih urbanih likova, od kojih svaki ima različit, uvjerljiv razlog da ima posla s Tipom. Svaka epizoda sadrži jednu do tri priče koje istražuju unutarnji svijet stanovnika grada iz svih slojeva, ispričanih u stilu „mušice na zidu“ kroz serijin patentirani brend otkačenog humora pomiješanog s pravom dozom patosa. Naizmjenično smiješna, duboka i bliska, serija „Gdje ima dima…“ dotiče teme koje se kreću od evolucije odnosa roditelja i djece do promjenjivosti odraslih prijateljstava i izazova snalaženja u svijetu društvenih medija. Mješavina oporog humora s britkim uvidima u ljudsku prirodu, ova serija dokazuje da je u gradu punom neznanaca zajednička nit trajna težnja za najboljim džointom.

 

 

DRUG DETEKTIV  (Comrade Detective)

Nedjeljom nove epizode u 21.50 sati na HBO 3

 

Glume: Channing Tatum, Florin Piersic Jr., Joseph Gordon-Levitt

 

Usred histerije hladnog rata 1980-ih, rumunjska vlada stvorila je najpopularniju i najdugotrajniju seriju u državi, „Drug detektiv“, elegantnu i napetu policijsku emisiju koja nije samo zabavljala građane nego i promicala komunističke ideale i nadahnula duboki nacionalizam. U akcijskoj i krvavoj prvoj sezoni nalazimo detektive Gregora Anghela i Iosefa Baciua dok istražuju ubistvo kolege Nikite Ionesca i pritom razotkrivaju subverzivnu spletku za uništenje njihove države iza koje stoji – a što drugo – nego najveći neprijatelj: kapitalizam. Iako je voljena serija nažalost zaboravljena nakon pada Berlinskog zida, ponovno je otkrivena i digitalno remasterirana, a glavnim junacima glasove su dali Channing Tatum i Joseph Gordon-Levitt.

 

MARATONI SERIJA

 

MOZAIK (Mosaic)

Maraton cijele sezone 24. marta od 21.00 sati na HBO 3

 

Glume: Sharon Stone, Garrett Hedlund, Frederick Weller, Beau Bridges, Paul Reubens

 

„Mozaik“ je složena priča o strasti, intrigi i prevari koju je osmislio i režirao jedan od vrhunskih reditelja naše generacije. Priča prati brutalan nestanak prominentnog stanovnika pitoreksnog Summita u Uti na Silvestrovo i četverogodišnji napor policijskih službenika i civila da otkriju istinu iza zločina. Redatelj i izvršni producent je Oscarom® i Emmyjem® nagrađeni Steven Soderbergh („Traffic“, „Moj život s Liberaceom“), a u šestodijelnoj seriji glavnu ulogu igra Sharon Stone, uz Garretta Hedlunda, Fredericka Wellera, Beaua Bridgesa, Paula Reubensa, Jennifer Ferrin, Devina Ratraya, Michaela Cerverisa, Jamesa Ransonea, Jeremyja Bobba i Mayu Kazan.

 

PREMIJERE BLOCKBUSTERA I HIT FILMOVA

Roman „Dijete u vremenu“ Iana Mc Ewana nagrađen nagradom “Whitbread” adaptirao je Stephen Butchard, a riječ je o lirskom i tragičnom istraživanju ljubavi, gubitka i moći nevidljivih stvari. Stephen Lewis (Benedict Cumberbatch), uspješan pisac knjiga za djecu, suočava se s nezamislivim: izgubio je svoje jedino dijete, četverogodišnju Kate, u supermarketu. U jednom strašnom trenutku koji se ponavlja idućih godina Stephen shvaća da mu je kći izgubljena. Film „Dijete u vremenu“ (The Child in Time) nježno i uviđavno istražuje brak razoren gubitkom djeteta. Kateina odsutnost razdvaja putove Stephena i njegove supruge Julie (Kelly Macdonald), dok se oboje bore sa sveobuhvatnom tugom. S vremenom se vraća neka vrsta ravnoteže, sve dok nada neočekivano ne iznikne i pobijedi.

Premijera: 04. marta u 20.00 sati na HBO-u

 

„Megan Leavey“ premijerno će biti prikazana 11. marta u 20.00 sati na HBO-u a temelji se na istinitoj životnoj priči mlade skupnice u marincima (Kate Mara) čija je jedinstvena disciplina i povezanost s vojnim borbenim psom spasila mnoge živote tokom njezina vojnog roka u Iraku. Kada joj dodijele zadatak da počisti pseću jedinicu nakon stegovnog saslušanja, Leavey identificira osobito agresivnog psa Rexa i dobije priliku da ga izdresira. Tijekom njihova vojnog roka Megan i Rex obavili su više od sto misija sve dok se ne ozlijede u eksploziji improvizirane eksplozivne naprave koja im je ugrozila sudbinu.

 

Frank Adler (Chris Evans) samac je koji odgaja svoju živahnu mladu nećakinju Mary (Mckenna Grace) u obalnom gradu na Floridi. Ali Mary je briljantno čudo od djeteta, a Frankova namjera da ona vodi normalan život biva osujećena kada za sedmogodišnjakinjine matematičke vještine sazna njegova zastrašujuća majka Evelyn (Lindsay Duncan) – bogata Bostonjanka čiji planovi za svoju unuku prijete razdvojiti Mary i Franka. Dok obiteljske napetosti i nepovezanosti rastu, stric i nećakinja nalaze potporu u Roberti (Octavia Spencer), njihovoj zaštitnički nastrojenoj kućepaziteljici i najboljoj prijateljici te Marynoj učiteljici Bonnie (Jenny Slate), mladoj ženi čija se briga za svoju učenicu ubrzo razvije i u odnos s njezinim stricem.

Premijera filma „Nadarena“ (Gifted) biti će 18. marta u 20.00 sati na HBO-u.

 

Mladi Peter Parker/Spider-Man (Tom Holland), koji je senzacionalno debitirao u filmu „Kapetan Amerika: Građanski rat“, počinje se snalaziti u svom novom identitetu superjunaka koji baca paukovu mrežu u „Spider-Manu: Povratak kući“ (Spider-Man: Homecoming). Oduševljen svojim iskustvom s Osvetnicima, Peter se vraća kući, gdje živi s tetom May (Marisa Tomei) pod budnim okom svog novog mentora Tonyja Starka (Robert Downey, Jr.). Peter se pokušava vratiti normalnoj dnevnoj rutini – iako ga ometaju misli o tome da se dokaže kako je više od prijateljskog Spider-Mana iz kvarta – ali kad se Vulture (Michael Keaton) pojavi kao novi negativac, sve što je Peteru od najveće važnosti nađe se pod prijetnjom.

Premijera: 25. marta u 20.00 sati na HBO-u

 

PREMIJERE DOKUMENTARACA

 

BROJ NA PRADJEDOVOJ RUCI (The Number on Great-Grandpa's Arm)

 

Kad 10-godišnji Elliott svog 90-godišnjeg pradjeda Jacka upita o broju tetoviranom na njegovoj ruci, dječakovo pitanje potakne intiman razgovor o Jackovu životu koji obuhvaća sretne uspomene iz djetinjstva u Poljskoj, gubitak obitelji, preživljavanje Auschwitza te novi život u Americi. Uz proganjajuće povijesne snimke i ručno naslikane animacije, „Broj na pradjedovoj ruci“ je priča o životu Židova u istočnoj Evropi prije i nakon holokausta. Zamišljen kao uvod za djecu u tu temu, ovaj blag, ali opet snažan film fokusiran je na Elliottovu ljubav prema pradjedu i njegovu iskrenu želju da budućim generacijama prenese Jackove uspomene i lekcije iz tog užasnog vremena te tako ispriča priču koju je potrebno ispripovijedati dok još ima preživjelih koji je mogu ispričati.

Premijera: 15. marta u 21.30 sati na HBO-u

 

ZAUSTAVLJANJE (Traffic Stop)

 

ZAUSTAVLJANJE je priča o Breaion King, 26-godišnjoj afroameričkoj učiteljici iz Austina u Teksasu čije rutinsko zaustavljanje zbog prometnog prekršaja eskalira u dramatično uhićenje koje je proveo bjelački policajac. Dok su ih snimale kamere na ploči s instrumentima policijskog vozila, Breaion je iz njezina auta izvukao policajac, opet je bacio na zemlju i stavio joj lisičine. Na putu do zatvora u policijskom automobilu Breaion je započela razotkrivajući razgovor s policajcem o rasi i policiji u Americi. Snimke policijske kamere izmjenjuju se s prizorima iz Breaionina svakodnevnog života dajući cjelovitiji portret žene koja stoji iza ovog uznemirujućeg susreta s policijom.

Premijera: 15. marta u 21.50 sati na HBO-u

 

ATOMSKO OGNJIŠTE (Atomic Homefront)

 

ATOMSKO OGNJIŠTE otkriva atomsku prošlost St. Louisa u Missouriju kao središta za obradu urana za atomsku bombu i nemar vlade i korporacija koji je doveo do ilegalnog odlaganja radioaktivnog otpada Projekta Manhattan diljem četvrti Sjevernog okruga. Film analizira kako se građani suočavaju s državnim i saveznim agencijama u vezi s istinom o opsegu onečišćenja i kako se bore za sigurnost svojih obitelji.

Premijera: 29. marta u 21.45 sati na HBO-u

 

Aktuelnu ponudu HBO dodatnih TV paketa možete pogledati ovdje.

MojaTV. Uvijek bolja i bogatija.

 

 

02.03.2018