Planetarno popularni Vikinzi na kanalu Pink 2

Planetarno popularnu historijsku seriju "Vikinzi" (eng. "Vikings") gledaoci TV Pink moći će da gledaju svakog dana od 19 časova na kanalu Pink 2.

"Vikinzi" je kanadsko-irska historijska televizijska serija, čiji je tvorac i scenarista Majkl Hirst. Serija je snimana u Irskoj, a inspirisana je pričama o pustošenju, trgovini i istraživanju Sjevernjaka iz ranog srednjeg vijeka u Skandinaviji. Priča prati podvige vikinga Ragnara Lotbroka, jednog od najpoznatijih heroja iz nordijske mitologije, poznatog po pustošenju Engleske i Francuske, i njegove posade i porodice.

Serija predstavlja Ragnara kao nekadašnjeg farmera, prvog koji se proslavio uspješnim pljačkanjem Engleske uz podršku saboraca - brata Roloa, sina Bjorna, prve supruge i ratnice Lagerte i druge supruge, princeze Aslag.

Priča se zasniva na nordijskim predanjima, djelimično izmišljenim pričama zasnovanim na usmenoj tradiciji zapisanoj tek 200-400 godina nakon događaja koje opisuju. Dalja inspiracija uzeta je iz nešto novijih historijskih izvora, a radnja serije smještena je na početku vikinškog doba, od napada u Lindinsfaru 793. godine.

Legendarnog vikinga Ragnara tumači Travis Fimel, njegovog brata Roloa igra Klajv Stenden, sina Bjorna Aleksandar Ludvig, Ragnarovu prvu suprugu Lagertu Ketrin Vinik, dok drugu suprugu Aslag tumači Alisa Saterlend. U ostalim ulogama gledaćete i Džesalin Gilsing, Gustafa Skarsgarda, Džordža Blagdena, Gabrijel Birn, Donala Logua i Linusa Roača.

Serija ima pet sezona, dok šesta tek treba da počne sa emitovanjem. "Vikinzi" su dobili odlične kritike, posebno kada je riječ o kostimima i glumačkoj postavi, a bili su nominovani za sve prestižne televizijske nagrade.

Fantastičnu historijsku televizijsku seriju "Vikinzi" možete gledati svakog dana u 19 časova na kanalu Pink 2!

 

 

12.06.2018