BH Telecom uručio CAT mobitele GSS-u i vatrogascima u Travniku

Mobitele su uručili direktor Direkcije za promociju, prodaju i podršku BH Telecoma, Elvedin Kanafija i Aida Grbo iz firme MIBO komunikacije. Uručenju je prisustvovao i načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić.

U organizaciji BH Telecoma i MIBO komunikacija, u subotu je u Travniku organizirana radionica za djecu pod nazivom Pomoć je svima potrebna. U sklopu radionice, Gorskoj službi spašavanja Travnik i Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Travnik uručeni su mobilni aparati CAT S60. Mobitele su uručili direktor Direkcije za promociju, prodaju i podršku BH Telecoma, Elvedin Kanafija i Aida Grbo iz firme MIBO komunikacije. Uručenju je prisustvovao i načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić.

 

Direktor Kanafija je istakao da je slična radionica organizirana i u Sarajevu. „Danas smo organizirali ovaj događaj zajedno sa našim prijateljima iz Mibo komunikacija koji su oficijelni partner brenda CAT. CAT mobilni telefoni su vodootporni, otporni na udarce i prilagođeni su za rad u ekstremnim uslovima. Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo danas ovu vrijednu opremu uručili dvjema važnim službama u Travniku te se nadam da će im ona olakšati rad“, rekao je Kanafija.

 

„Za razliku od standardnih telefona, CAT mobiteli imaju punu i nesmetanu funkcionalnost pri ekstremno visokim temperaturama te izdržljivu bateriju kojoj ne smeta hladnoća“, kazala je Aida Grbo iz firme MIBO komunikacije te dodala da će i u narednom periodu nastaviti sa podrškom Gorskim službama spašavanja u drugim gradovima, jer je njima ovakva oprema najpotrebnija. 

 

Prema riječima vatrogasaca i spasilaca, ova oprema će biti od velike u njihovom radu. „Jako malo ljudi zna vrijednosti GSS-a i većinom misle da smo mi jako dobro plaćeni za ovaj posao. Istina je da smo mi volonteri i da se finansiramo vlastitim sredstvima. Nova oprema će sigurno olakšati rad u ekstremnim uslovima i potrage za nestalim osobama“, izjavio je načelnik GSS-a Travnik Amer Mušić.

 

Travnički vatrogasci imaju dugu tradiciju spašavanja unesrećenih, ali modernizacija je neophodna za nesmetan rad u uslovima u kojima rade. „Mi smo profesionalna vatrogasna jedinica čiji je primarni zadatak spašavanje unesrećenih i svakako da će nam ova oprema biti od velike pomoći“, rekao je Efraim Pinjo, komandir TVJ Travnik.

 

Pripradnici GSS-a i vatrogasaca su prisutnim građanima demonstrirali tehnike spašavanja i korištenje specijalne vatrogasne i spasilačke opreme.

 

BH Telecom je nastavio pozitivne priče i još jednom potvrdio da je društevo odgovorna kompanija koja pomaže rad   specijalnih službi.

15.05.2017