BH Telecom partner Omladinskog film festivala

Omladinski Film Festival Sarajevo, koji počinje 26. jula, ove godine predstavit će filmove iz 11 evropskih zemalja i 20 novih mladih filmskih profesionalaca. BH Telecom je i ove godine ponosni partner ovog značajnog festivala.

Ovogodišnji Festival otvara film „19 DAYS“ rediteljice Asha Siad, Kanađanke, koja je u protekloj godini pod pokroviteljstvom kanadske Vlade i instituta za film snimila film o izbjeglicama. Ovaj kratki dokumentarni film prati nekoliko izbegličkih porodica tokom prvih 19 dana u Kanadi, dok se kreću na nepoznatom terenu koji je odjednom postao njihov dom

Festival ove godine u sklopu takmičarskog programa predstavlja 17 kratkih igranih filmova, 7 dokumentarnih filmova i 3 duga takmičarska filma u kategoriji “Made for Open Air” koji će biti prikazani u sklopu Otvorenih kina na Dobrinji i Žutoj tabiji.

 

Filmovi u programu “Made for Open Air” na OFF ove godine donose i velika regionalna imena poput Milutina Mime Karadžića koji se predstavlja sa filmom “Biser Bojane” što je ujedno festivalska premijera ovog filma u BiH, ali i novo lice glumačke scene Balkana, koji već kupi simpatije širom regije Slaven Došlo, koji se na OFF-u, pored filma “Biser Bojane” predstavlja i sa filmom Stevana Filipovića “Pored mene”. U sklopu ove projekcije OFF prikazuje i film istaknutog njemačkog reditelja Gansel Denisa “Die Welle” (Talas).

 

Omladinski Film Festival Sarajevo od ove godine predstavlja još jednu novu kino lokaciju – porodično otvoreno kino Dobrinja, koje donosi naslove namijenjene porodici ali i svim uzrastima koje žele uživati u filmovima pod zvijezdama. U sklopu specijalnih projekcija OFF prikazuje “Despicable me 3” i “Richard Roda, a Festival će zatvoriti film “Balkanski špijun” čime OFF nastavlja tradiciju zatvaranja Festivala sa kultnim jugoslovenskim filmovima.

 U sklopu Festivala ove godine publici će se predstaviti i dva panel programa i to: Zašto filmom i medijima mijenjati svijet, te xx OFF: Oni tek dolaze.

Festival traje od 26. do 30. jula 2017. godine na lokacijama Doma OS BiH, Bosanski Kulturni Centar Sarjajevo, Žuta tabija i Dobrinja, sportski teren V gimnazije. 

26.07.2017