Pratite uživo festivalsku atmosferu na kanalu Moj film i live kamerama SFF Trg i SFF Red Carpet

Na kanalu Moj film će biti emitovani filmovi sa prethodnih Sarajevo Film Festivala.

Kao dio promotivne kampanje „Moje Sarajevo. Moja priča“, BH Telecom je od 14. avgusta svim korisnicima Moja TV usluge ponudio novi kanal pod nazivom Moj film i dvije nove live kamere SFF Trg i SFF Red Carpet.

Na kanalu Moj film će biti emitovan izbor nagrađivanih filmova koji su do sada prikazani na Sarajevo Film Festivalu, a za koje Festival ima autorska prava. Gledaoci će moći pogledati igrane filmove Aferim, Barca Dreams, Blue Jasmine (Jasmine French), Captain Fantastic (Kapetan Fantastični), Gloria, Graduation (Matura), I Am Not Your Negro, Irrational Man (Nerazuman čovjek), Julieta, Magic in the Moonlight (Čarolija na mjesečini), Sing Street (Raspjevana ulica) i The Big Sick (Moja ljubavna priča).    

Također će biti emitovani i dugometražni filmovi Dobar dan za posao (God day for a job) i Mostovi Sarajeva, te dvadeset kratkih filmova koji su nastali u okviru programa Sarajevo grad filma.  

 

Pored navedenih filmskih sadržaja, tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, na kanalu Moj film će se od 16. avgusta uživo emitovati dešavanja sa festivalskog trga i festivalske ulice putem 24h live kamera SFF Trg i SFF Red Carpet, uz specijalni program od 17:00 – 21:00 sati.

„Kanal Moj film i nove live kamere su nastavak promotivnih aktivnosti koje realiziramo tokom Sarajevo Film Festivala, a koje smo besplatno omogućili svim korisnicima putem Moja webTV i Moja TV usluge. Kao što smo ranije najavili,  BH Telecom će u narednom periodu biti ključna platforma za kreiranje i plasman audio vizuelnih sadržaja iz oblasti filma, muzike i sporta, što znači da ćemo svojim korisnicima ponuditi kvalitetne domaće filmove, serije i ostale sadržaje u vlastitoj produkciji i u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom i drugim produkcijskim kućama“, rekao je Sedin Kahriman, v.d. generalnog direktora BH Telecoma.

14.08.2019