Uživajte uz najnovije filmske produkcije na MojaTV Flix!

Vašoj pažnji preporučujemo film Cake koji možete pronaći u Moja TV Flix ponudi

Režiser: Daniel Barnz

Glavne uloge: Jennifer Aniston, Adriana Barraza, Anna Kendrick

Žanr: Drama

Zemlja porijekla: SAD

Dob: 15

Trajanje: 1h 42 min

 

Opraštanje ima gorak okus... Opraštanje samoj sebi je bolan put...

 

Nagrade: Nominacija za Zlatni globus za Najbolju žensku ulogu 2015.! Osvojene nagrade Capri, Hollywood 2014. te Montecito Award - Santa Barbara International Film Festival 2015.; za Najbolji scenario (CineStory 2013; Nantucket Film Festival 2013;  Shanghai International Film Festival 2015.) kao i brojne nominacije za Najbolju žensku ulogu i Najbolji film.

Jennifer Aniston u ulozi je cinične Claire, koju fascinira samoubistvo Nine (Anna Kendrick), žene iz njezine grupe za podršku osobama koje pate od hronične boli. Claire se upušta u nedorečenu vezu s Nininim suprugom Royem (Sam Worthington), dok se suočava s halucinacijama njegove pokojne supruge. Sa svojom živahnom kućepaziteljicom, koja joj uvijek drži stranu, Claire se bori i sa svojom jednako krhkom osobnom tragedijom...

Jennifer Aniston u ovom je filmu ostvarila jednu od svojih najzapaženijih uloga u karijeri, što dokazuju kako brojne pozitivne reakcije gledatelja svih godišta diljem internetskog svijeta, tako i pohvale struke - osvojene nagrade za Najbolju glumicu - Capri, Hollywood; Santa Barbara International Film Festival; Nominacije za Zlatni Globus; Screen Actors Guild Awards; Broadcast Film Critics Association Awards i Gold Derby Awards.

 

Jennifer tumači ulogu Claire Bennet, ženu koja pati od hroničnih bolova. U saobraćajnoj nesreći je izgubila sina i zadobila teške povrede zbog kojih se teško kreće, a fizička bol je vidljiva na njenom licu, s bolnim grimasama pri svakom većem naporu. Uz ožiljke na licu i tijelu, još je gora psihička bol - ne podnosi ništa i nikoga. Iz nje izbija bijes. Otjerala je muža i prijatelje, a uz nju je ostala samo njezina kućna pomoćnica Silvana (Adriana Barraza) koja je strpljivo podnosi, kao i njezinu bolesnu potrebu za lijekovima. Uključena je u grupu za podršku kako bi se lakše nosila sa svojim hroničnim bolovima, no, kada članica te grupe, Nina (Anna Kendrick) počini samoubistvo, Claire izbacuju zbog neprimjerenih komentara oko Nininog samoubistva. Od tog trenutka, ima novu opsesiju, odluči istražiti zašto se Nina ubila i namjerno ulazi u život Nininog muža (Sam Worthington) pokušavajući pronaći neke odgovore, ali i neku vrstu utjehe.

 

Claire kroz film prolazi sve faze tugovanja - šoka, nevjerice i poricanja, zabrinutosti, čežnje, protesta, očaja i depresije te na kraju prihvaćanja stvarnosti i oporavka. Od ignoriranja činjenice da se nesreća dogodila i mijenjanje teme na sam spomen nesreće, do odbijanja poziva bivšeg muža i suočavanja sa njime i bilo čime što ima bilo kakvog doticaja sa stvarnošću. No, postoje podsjetnici koje ne može izbjeći, koji ostaju zauvijek zabilježeni na njezinu tijelu - ožiljci koji su kao svjedoci svega onoga što pokušava zaboraviti. Ona osjeća neobjašnjivi strah, želi bliskost, ali istovremeno bježi od nje. Ne jede, ne spava, a kad i zaklopi oči, muče je noćne more. Emotivna bol je razdire. Jedinu bliskost uspostavlja s kućnom pomoćnicom i povremenim seksom s potpunim strancem, Royom Collinsom, kako bi barem na trenutak osjetila da je živa i osjetila nečiji dodir. Tablete protiv bolova bez recepta koje mora prokrijumčariti u religioznim kipovima pomažu joj u postizanju obamrlosti tijela, uma i psihe. Halucinacije kojima odlazi do ruba... Možemo je osuđivati, ali i poistovjetiti se s njezinom tragedijom i boli koju proživljava. Ne možemo ne zapitati se - što bismo mi učinili na njezinu mjestu?

 

No, Claire u konačnici prihvaća surovu stvarnost. Oprašta samoj sebi dok s neizrecivom boli promatra sliku sebe i sina u dnevnom boravku. Simbol novog početka je torta koju je dobila od kradljivice. Simbol oporavka. Oporavak slijedi u druženju s Royem i njegovim sinom i samo to joj i preostaje - nova nada. Jer, tek kad je dotaknula dno, u obliku žalosti i tuge zbog gubitka, i na kraju oprosta, najviše samoj sebi,može dohvatiti novu snagu i krenuti dalje sa životom.

 

Drama s elementima s kojima se mi svi u nekom trenutku možemo poistovjetiti - kako se nositi s ogromnom boli i gubitkom te svjetlosti koja se nazire na kraju tunela, ma koliko blaga ona bila.

 

Moja TV Flix aktivirajte jednostavno!

Pronađite u TV meniju opciju  „Aktivacija usluga“ i odaberite Moja TV Flix.

Po cijeni od samo 2,50 KM mjesečno (sa PDV-om), uživajte uz vaše omiljene filmove iz videoteke Moja TV Flix koje možete gledati neograničen broj puta!

Dodatne informacije o uslovima i načinu korištenja pogledajte ovdje.

 

 

 

 

 

25.05.2018