BH Telecom na 16. Međunarodnom sajmu turizma i ekologije “LIST”

16. Međunarodni sajam turizma i ekologije “LIST” koji se pod pokroviteljstvom Vlade Federacije BiH, od 3. do 5. maja održava u Lukavcu.

Osnovni cilj sajma je promocija turističkog potencijala kako Tuzlanskog kantona tako i cijele Bosne i Hercegovine, ali i predstavljanje stanja u oblasti ekologije i aktivnosti planiranih na poboljšanju istog.

Za sajam je planiran i niz drugih sadržaja poput panel diskusija i stručnih predavanja, na kojima će se govoriti i o mogućnostima i prednostima, kako zdravog turizma tako i  smještajnih kapaciteta i sadržaja turističke ponude.

Sa aspekta ekologije, biće upriličena i prezentacija opreme i nove tehnologije za zaštitu okoliša. Kao nezaobilazna komponenta turizma svakako je zdrava i autohtona hrana i piće.

U vezi sa tim će sajam ponuditi posebno interesantni “festival  domaćih jela i zdrave hrane”, te   prezentacija vina, domaćih i proizvođača iz regije, i okupiti  znatan broj poznatih vinarija i ponuditi novosti iz ove oblasti.

BH Telecom je, kao i prethodnih godina, za posjetioce našeg sajamskog prostora obezbijedio brojne poklone kao i prodaju usluga i uređaja iz redovne ponude.

03.05.2018