Ekskluzivna premijera druge sezone serije "Westworld"

HBO premijera: 23. aprila u 20.00 sati

Home Box Office, vodeća premijum televizijska mreža, s ponosom najavljuje premijeru druge sezone Emmyjem nagrađene serije „Westworld“ (Westworld).

Na HBO kanalu premijera će biti 23. aprila u 20.00 sati, dok će po jedan novi nastavak biti prikazan svakog ponedjeljka u istom terminu.

 

Živi bez ograničenja u svijetu u kojem se svaki ljudski apetit može utažiti. Izvršni producenti Lisa Joy, Jonathan Nolan i J. J. Abrams donose ovu mračnu odiseju o osvitu umjetne svijesti i evoluciji grijeha. „Westworld“ je ambiciozna i vrlo maštovita dramska serija koja uzdiže koncept pustolovine i potrage za uzbuđenjima na novu, krajnje opasnu razinu. U futurističkom fantastičnom parku poznatom kao Westworld skupina androidnih „domaćina“ odstupa od dobro planiranih skripti svojih programera ka uznemirujućem obliku aberantnog ponašanja. Serija je inspirirana filmom iz 1973. koji je napisao i režirao Michael Crichton („Jurski park“).

 

Premijera prve sezone „Westworlda“ bila je u oktobru 2016. godine na HBO-u, te je postala najgledanija nova serija u historiji ove mreže. Na prošlogodišnjoj dodjeli Emmy nagrada serija je dobila čak 22 nominacije i osvojila 5 nagrada. Reditelj Jonathan Nolan nominiran je i za nagradu Američkog udruženja reditelja za finale prve sezone, a on i Lisa Joy su nominirani i za nagradu Američkog udruženja scenarista za prvu sezonu.

 

U drugoj sezoni koja se sastoji od deset epizoda ponovo će se pojaviti Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Ed Harris, Jeffrey Wright, James Marsden, Tessa Thompson, Ingrid Bolsø Berdal, Clifton Collins Jr., Luke Hemsworth, Louis Herthum, Simon Quarterman, Talulah Riley, Rodrigo Santoro, Angela Sarafyan, Shannon Woodward, Ben Barnes, Jimmi Simpson, Leonardo Nam i Ptolemy Slocum.

 

Pridružiće im se i Fares Fares, Katja Herbers, Gustaf Skarsgård, Hiroyuki Sanada, Peter Mullan, Rinko Kikuchi, Zahn McClarnon, Tao Okamoto, Betty Gabriel, Jonathan Tucker, Julia Jones i Kiki Sukezane.

 

Moja TV. Uvijek bolja i bogatija.

18.04.2018