Premijere hit filmova i serija na Cinemaxu u maju

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u maju premijerno prikazivati na Cinemax kanalima.

CINEMAX

 

Nedjeljne premijere

 

Od „Oscarom“ nagrađenog redatelja Clinta Eastwooda dolazi drama „Čudo s Hudsona“ (Sully) s oskarovcem Tomom Hanksom u ulozi kapetana Chesleyja „Sullyja“ Sullenbergera. Svijet je 15. 01. 2009. g. svjedočio čudu s Hudsona kada je pilot Sully Sullenberger svoj onesposobljeni avion prizemljio na ledenu rijeku Hudson, spasivši živote svih 155 putnika. Međutim, iako je Sully u javnosti bio prikazan kao pilot iznimnih pilotskih vještina, istraga bi mogla pokazati drukčije.

Premijera: 20. maja u 20.00 sati na Cinemaxu

 

Oskarovac Ben Affleck u filmu „Računovođa“ (The Accountant) glumi Christiana Wolffa, matematičkog stručnjaka koji ima više afiniteta prema brojevima nego prema ljudima. Dok kao računovođa radi u malom CPA uredu, istovremeno isti posao obavlja za najopasnije svjetske kriminalne organizacije. Zbog svojih sposobnosti zapeo je za oko Ministarstvu financija koje predvodi Ray King (J. K. Simmons), ali s vremenom počinje raditi za kompaniju unutar koje je knjigovotkinja Dana Cummings (Anna Kendrick) otkrila financijsku malverzaciju koja uključuje mililone dolara. No dok Christian polako razotkriva istinu, broj žrtava raste. Premijera na Cinemaxu će biti 27. maja u 20.00 sati.

 

 

Prvo je bila prilika... Onda je bila izdaja. Prošlo je dvadeset godina. Mnogo se toga promijenilo, ali jednako je toliko ostalo isto. Mark Renton (Ewan McGregor) se u filmu „T2 Trainspotting“ (Trainspotting 2) vraća u jedino mjesto koje je ikad istinski zvao domom. Oni ga čekaju: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) i Begbie (Robert Carlyle). Čekaju ga i drugi stari prijatelji: tuga, gubitak, radost, osveta, mržnja, prijateljstvo, ljubav, čežnja, strah, kajanje, heroin, samouništenje i smrtna opasnost, svi su poredani i čekaju spremni pridružiti se zabavi.

Premijera: 13. maja u 20.00 sati na Cinemaxu

 

Mad Max

 

Film „Ispovjedi opasnog uma“ (Confessions of a Dangerous Mind) prati Chucka Barrisa, mladog, energičnog i usredotočenog karijeristu u rastućoj televizijskoj industriji, koji otkrije da ga prati sumnjivi tip koji ga ubrzo namami u tajan i opasan svijet: svijet CIA-inih tajnih agenata. Dok Barris stječe popularnost kao dinamičan televizijski producent, stvarajući inovativne i popularne emisije poput „Igre za mladence“ i „Gong Showa“ koji je sam vodio, on redovito obavlja atentate za vladu Sjedinjenih Država. Kako gledanost raste, njegov život polako izmiče kontroli kada postane meta jednog operativca.

Premijera: 11. maja u 20.00 sati na Cinemaxu

 

Nakon što nije uspjela stupiti u policiju, Margarete započne obuku za zaštitarku. Jedne noći naiđe na seksualno agresivnog bivšeg kolegu koji insistira na tome da pozove taksi i odvede je k sebi. Tu na scenu stupa Tigrica: kratke smeđe kose, čvrsta i borbena cura, taksistica. Shvativši da je situacija daleko od konsenzusa, Tigrica odjuri s Margarete, ostavivši njezina pratioca na ulici. To neće biti zadnji put da će pristići Margarete upomoć. Tigrica živi u stanu u potkrovlju s dvojicom muškaraca. Zna baratati bejzbolskom palicom. Ukravši uniformu zaštitara i preimenovavši Margarete u „Vaniliju“, ona počne usmjeravati njezin život u potpuno drugom smjeru. Film „Tigrica“ (Tiger Girl) biće premijerno prikazan na programu Cinemaxa 18. maja u 20.00 sati.

 

CINEMAX 2

 

Subotnje premijere 

Jednog sparnog dana u avgustu 1945. mještani sela u ruralnom dijelu Mađarske okupirane Sovjetima spremaju se za svadbu sina mjesnog činovnika. U međuvremenu, dvojica ortodoksnih Židova stignu na seosku željezničku stanicu sa zagonetnim kutijama na kojima piše „miomirisi“. Gradski činovnik strahuje da bi ti muškarci mogli biti nasljednici protjeranih Židova iz sela te očekuje da će zatražiti natrag svoju nepravedno oduzetu imovinu, izgubljenu tokom Drugog svjetskog rata. Ostali se seljani boje da će stići još više preživjelih i zaprijetiti imovini i posjedima koje su prisvojili. Premijera filma „1945“ (1945) će biti 26. maja u 20.30 sati na Cinemaxu 2.

 

U filmu „Aritmija“ (Arrhythmia) Oleg je mladi daroviti bolničar. Njegova supruga Katya radi kao medicinska sestra na odjelu hitne pomoći. Ona voli Olega, ali joj je dozlogrdilo da se on više brine o pacijentima nego o njoj. Priopšti mu da želi rastavu. Novi šef Olegova odjela hitne službe bezdušni je upravitelj koji želi uvesti nova pravila. Olega nije nimalo briga za pravila – on mora spašavati živote. Njegovo ponašanje dovede ga u probleme s novim šefom. Kriza na poslu poklapa se s krizom u privatnom životu. Uhvaćeni između svojih pacijenata, alkoholom ispunjenog slobodnog vremena i evoluirajućeg zdravstvenog sistema, Oleg i Katya moraju pronaći snagu koja će ih zadržati zajedno.

Premijera: 12. maja u 20.30 sati na Cinemaxu 2.

 

Wes Thorne i Shelly Ackerman – dvoje su ljudi koji žive u suprotnim svjetovima. Shellyna je majka prestala uzimati lijekove pa je njezin život kod kuće u potpunom kaosu, a u školi je maltretiraju. Wes je ekscentričan, bogat muškarac s duboko ukorijenjenim problemima sa ženama i bez bliskih prijatelja. Kada Wes ponudi Shelly da joj bude zakonski skrbnik, njihovi će se životi drastično promijeniti. Premijera filma „Dobro za lošim“ (More Than Enough) će biti 19. maja u 20.30 sati na Cinemaxu 2.

 

Svjetska kinematografija

 

Fernando je usamljeni i izmučeni muškarac koji pronađe noćni posao čuvara napuštenog skladišta koje uskoro treba biti srušeno. Jedne noći, privučen neobičnim zvukovima koji dopiru iz navodno prazne zgrade, on odluta sa svog radnog mjesta. Nije mogao ni naslutiti uznemirujuće događaje koji će uslijediti. Premijera filma „Noćni čuvar“ (Night Watch) će biti 27. maja u 20.30 sati na Cinemaxu 2.

 

25. juna 2009. Svaki fan Michaela Jacksona moći će vam reći gdje je bio tog dana kad je umro kralj popa. Scenarist i redatelj Amr Salama vraća nas u taj trenutak kroz oči mladog imama, čiji se pobožan i požrtvovan život nađe u haosu nakon smrti čovjeka s rukavicom. Događaj iz tabloida pokrene uspomene na njegove tinejdžerske godine kad je obožavao sve što je Jacko radio, od frizure iz vremena „Thrillera“ do poderanih hlača s turneje „Bad“. Ali M. J.-eva smrt također je rasplamsala emocije zbog smrti majke mladog sveštenika i njezinih posljedica, kada mu njegov grubi otac nije pružio nimalo potpore. Kako šeikova prošlost sve više zadire u sadašnjost, on se počinje pitati ne samo kako ispravno izvesti moonwalk nego i što to znači biti čovjek, imati vjeru i biti iskren prema sebi. Premijera filma „Šeik Jackson“ (Sheikh Jackson) će biti 13. maja u 20.30 sati na Cinemaxu 2.

 

Klasici današnjice

 

Dvojica autora stripova Holden McNeil i Banky Edwards žive u New Jerseyju i najbolji su prijatelji 20 godina. Vrijeme provode radeći u svom studiju, a navečer izlaze. Međutim, njihovo prijateljstvo prvi će put u njihovim životima naići na prepreku kada zgodna mlada lezbijka Alyssa Jones uđe u njihove živote, a Holden se zaljubi u nju. Sada Holden mora izaći na kraj s Bankyjevom ljubomorom te vrlo bogatom prošlošću svoje nove djevojke. Premijera filma „Natjeravajući Amy“ (Chasing Amy) će biti 28. maja u 20.30 sati na Cinemaxu 2.

 

Svi su iskusili neugodno iskustvo deja vua - djelić sjećanja kada upoznate osobu i osjećate kao da ste je poznavali cijeli život. Ili kad prepoznate mjesto premda nikad prije niste bili ondje. Što ako su ovi osjećaji zapravo upozorenja iz prošlosti ili predznaci budućnosti? U zanimljivom novom akcijskom trileru producenta Jerryja Bruckheimera i redatelja Tonyja Scotta (scenaristi: Terry Rossio i Bill Marsilli), deja-vu neočekivano vodi agenta Douga Carlina (Denzela Washingtona) kroz istragu do strašnog zločina. Premda je pozvan na mjesto zločina nakon što je bomba pokrenula kataklizmičnu eksploziju na trajektu u New Orleansu, Carlin će otkriti da je ono za što mnogi smatraju da je samo plod njihovog uma zapravo nešto puno snažnije - i to će ga odvesti u nezamislivu trku za spasom stotina nevinih ljudi. Premijera filma „Deja vu“ (Deja Vu) će biti 14. maja u 20.30 sati na Cinemaxu 2.

 

Moja TV. Uvijek bolja i bogatija.

07.05.2018