Preporučujemo filmove i serije u decembru na moja TV

Izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u mjesecu pred nama premijerno prikazivati na kanalima okviru programske ponude moja TV

Filmovi na Fox  Movies 

 

Opet ti, 10. decembra u 22.00h

 

Uspješna PR menadžerka Marni (KRISTEN BEL) saznaje da se njen brat ženi njenom zakletom suparnicom iz srednje škole. Da stvari budu još gore, Marnina mama u nevjestinoj pompeznoj tetki prepoznaje sopstvenu suparnicu iz srednje škole.

 

 

Poroci Majamija, 11. decembra u 22.00Kokainski kauboji iz osamdesetih su nestali, ali privlačnost Majamija, policajci na tajnom zadatku i stavovi uticajne televizijske serije Majkla Mana su poboljšani u filmskoj verziji „Poroka Majamija“. Dobitnik nagrade Oskar Džejmi Foks i Kolin Farel glume u ovom velikom i odvažnom projektu. Ovi partneri detektivi otkrivaju sve što je opasno, seksi i samo za odrasle u radu na tajnom zadatku, naročito kad odu tamo gdje njihove značke ništa ne znače.

 

 

Sneč, 17. decembra u 22.00h


Kradljivac dijamanata Frenki Četiri Prsta (Benisio del Toro) stiže u London na svom putu ka Njujorku da bi isporučio ogroman dijamant svom šefu Aviju (Denis Farina). Ali nakon što je predao manje dijamante padne u pogrešne ruke. U međuvremenu, dva sumnjiva bokserska promotera otkriju irskog Ciganina Mikija O'Nila (Bred Pit) i nadaju se da će se pomoću njega obogatiti ako bude izgubio borbu kao što mu je naloženo. Kad Avi stigne u London tražeći svoj dijamant, nastaje pakao jer razne strane pokušavaju da ostvare ciljeve koji su nelegalni, a većina je osuđena na bolan završetak. Dok plan izmiče kontroli i eksplozivne naravi preuzimaju, psi, dijamanti, kamp prikolice, bokseri i oružje postaju dio haotičnog opšteg obračuna.

 

 

Kako je Grinč ukrao Božić, 18. decembra u 20.00h

On je zao, on je zelen i nimalo ne voli božićne proslave. Džim Keri glumi glavnu ulogu u ovoj igranoj adaptaciji klasične priče za djecu dr Sjusa. Sa samog vrha planine Krampet, Grinč posmatra stanovnike Huvila koji se radosno pripremaju za proslavu Božića. Njemu je dosta sve te sreće, pa skuje zavjeru da ukrade Božić iz Huvila! Ovaj fascinantan film nominovan je za Oskara za scenografiju, a dobio je Oskara za šminku, jer savršeno dočarava jedinstveni izgled svijeta dr Sjusa. Pravi praznični klasik!

 

Tor: Mračni svijet, 23. decembra u 22.00h

Marvelov „Tor: Mračni svijet“ nastavlja da na velikom ekranu prikazuje avanture moćnog osvetnika Tora koji se bori da spase Zemlju i svih Devet oblasti od mračnog neprijatelja koji je stariji od samog univerzuma. Nakon Marvelovog „Tora“ i Marvelovih „Osvetnka“, Tor se bori da povrati red širom kosmosa, ali drevna rasa predvođena osvetoljubivim Malekitom vraća se da gurne univerzum nazad u tamu. Suočen sa neprijateljima kojima čak ni Odin i Asgard ne mogu da se suprotstave, Tor mora da pođe na najopasnije putovanje dosad, da se ponovo ujedini sa Džejn Foster i žrtvuje sve da bi spasio svijet.

 

 

Gvozdeni čovjek 3, 25. decembra u 22.00h 

Marvelov film „Gvozdeni čovjek 3“ prikazuje borbu drskog, ali genijalnog industrijalca Tonija Starka/Gvozdenog čovjeka protiv neprijatelja čiji domašaj nema granice. Kad Starkov privatni svijet ostane uništen u rukama njegovog neprijatelja, on se upućuje u mučnu potragu za onima koji su odgovorni za to. Ovo putovanje će na svakom koraku testirati njegovu srčanost. Pritisnut uza zid, Stark mora da preživi pomoću sopstvenih izuma, oslanjajući se na svoju genijalnost i instinkte da bi zaštitio one koji su mu najbliži. Dok se bori za svoj povratak, Stark otkrije odgovor na pitanje koje ga je potajno progonilo: da li čovjek čini odijelo ili odijelo čini čovjeka?

 

Kad si u Rimu, 26. decembra u 22.00h

 

 

Ambiciozna mlada Njujorčanka (KRISTEN BEL) sa pogrešnim predstavama o romansi otputuje u Rim gde prkosno izvadi čarobne novčiće iz „budalaste“ fontane ljubavi, čime neobjašnjivo raspali strast u čudnoj grupi udvarača: kobasičarskog magnata (DENI DEVITO), uličnog mađioničara (DŽON HEDER), zanosnog slikara (VIL ARNET) i narcisoidnog manekena (DAKS ŠEPARD). Ali kad šarmantni reporter (DŽOŠ DUMEL) počne da je progoni sa jednakim žarom, kako će ona znati da li je njegova ljubav prava?

 

 

 

 

 

 

Znaci, 29. decembra u 22.30


Grejemu Hesu (Mel Gibson) i njegovoj porodici je rečeno da su vanzemaljci odgovorni za znake na njihovom polju. Oni sa sve većom strepnjom posmatraju nove krugove u žitu koji se pojavljuju širom svijeta.

 

 


Izdvajamo najzanimljivije serije na kanalu FOX

 

 

Star Lija Danijelsa, 2. sezona

Od 8. decembra, petkom u 20.00h

 

Prva sezona STARA, priče o tri devojke koje se uzdižu do slave, završila se na vrhuncu, kada je pjevački trio dobio svoju prvu veliku šansu i pobijedio na Nekst festu u Atlanti. Na početku druge sezone, jedna stvar je jasna: njihovi životi više neće biti isti. To je potpuno nov svijet za devojke i Star (Džud Demorest), Aleksandra (Rajan Destini) i Simon (Britani O'Grejdi) se pripremaju za sljedeći potez u karijeri uz pomoć i vođstvo Karlote (Kvin Latifa), nove menadžerke grupe. Postigavši dogovor sa Midtaun saundom, devojke i Karlota sada moraju da se bore sa burnim preokretima u svojoj novoj izdavačkoj kući. U međuvremenu, nakon uznemirujućeg boravka u zatvoru, Koton (Amija Skot) mora da nađe način da se ponovo uključi u društvo kao osuđivana prestupnica. Sa Derekom (Kvisi Braun), koji je suočen sa mogućnošću da možda nikad neće moći da hoda, Aleksandra mora da se potrudi da romansu održi u životu dok istovremeno balansira svojim ciljevima u karijeri. I na kraju, sudbina Džahajla (Bendžamin Bret) ostaje nejasna nakon šokantnog i eksplozivnog finala prošle sezone. Osim osnovne glumačke postave, u seriji se pojavljuju mnogi slavni gosti, među kojima je Leni Kravic, manekenka i glumica Naomi Kampbel, muzičar i glumac Tajris Gibson, kraljica soula Gledis Najt, Misi Eliot, Big Boi i Paris Džekson, koja u ovoj seriji ima svoj glumački debi.

 

 

 

Simpsonovi (24. sezona)

Od 4. decembra, radnim danima u 18.05h po 2 epizode

Simpsonovi žive u gradu Springfildu. HOMER (Den Kastelaneta) radi kao inspektor za bezbijednost u lokalnoj  nuklearnoj elektrani. MARDŽ (Džuli Kavner) pokušava da održi mir u svojoj porodici. BART (Nensi Kartrajt) nestašni je desetogodišnjak. Osmogodišnja LISA (Jardli Smit) vrlo je inteligentna, svira saksofon i vegetarijanka je. Beba MEGI iskazuje svoje emocije sisanjem cucle.

 

Na početku 24. sezone, omiljena američka porodica sa srednjeg zapada putuje u Njujork da bi našla Bartovu davno izgubljenu ljubav (gošća serije Zoi Dešanel). Među ostalim avanturama ove sezone je bjekstvo deke (Kastelaneta) iz staračkog doma, Homerevo otkriće da je njegov ortak iz kuglane (gost serije Stiv Karel) knjigovođa mafije, i Bartovo saznanje da sin njihovog novog susjeda (gost serije Peton Osvalt) nije baš super kao što izgleda.

 

ORVIL (1. sezona)

Srijedom u 22.00h

Nove epizode

U produkciji Emijem nagrađenog izvršnog producenta i tvorca Seta Makfarlana (Porodični čovjek, Ted, Kosmos: Prostorno-vremenska odiseja), serija ORVIL je akciona jednosatna avantura smještena u budućnost udaljenoj 400 godina i prati Orvil, istraživački svemirski brod srednjeg nivoa. Njegova posada, ljudska i vanzemaljska, suočava se sa čudima i opasnostima svemira, dok istovremeno rješava probleme svakodnevnog života. U ovoj ansamblskoj seriji, Makfarlan glumi kapetana broda Eda Mersera, a Edrijan Paliki (Agenti SHIELD-a, Svjetla petkom uvečer) njegovu bivšu ženu koja je njegov prvi oficir.

 

AMERIKANCI  (5. sezona)

Utorkom u 22.00h

Nove epizode 

Serija Amerikanci je istorijska drama o kompleksnom braku dvoje špijuna KGB-a koji se predstavljaju kao Amerikanci u predgrađu Vašingtona u periodu Reganove administracije. Ugovoreni brak između Filipa (Metju Ris) i Elizabet Dženings (Keri Rasel) iz dana u dan postaje sve iskreniji i strastveniji, ali pritisak i zahtjevi posla postaju sve teži, a lični danak postaje gotovo nepodnošljiv. Nakon što su otkrili svoj pravi identitet svojoj kćerki tinejdžerki Pejdž (Holi Tejlor), Filipova i Elizabetina sposobnost da ostanu prikriveni i zaštite porodicu postaje sve slabija. Čak i kad Pejdž navede roditelje da joj ukažu još veće poverenje, Filip i Elizabet se s mukom trude da održe osjećaj normalnosti u svojoj porodici, naročito u prisustvu sina Henrija (Kidrik Selati). Pejdžina romansa sa Metjuom, sinom susjeda Stena Bimana (Noa Emerih), koji je agent  FBI-ja, dodatno komplikuje situaciju jer Sten – Filipov najbolji prijatelj – predstavlja najveću prijetnju po bezbijednost porodice Dženings. On i njegov partner, agent Denis Aderholt (Brendon Džej Dirden), imaju zadatak da razotkriju sovjetske ilegalce koji žive među njima. Nakon što je Stenova ljubavnica i saradnica Nina iz KGB-a poslata nazad u Mosku i pogubljena zbog izdaje, on se zbližio sa oficirom KGB-a Olegom Burovom (Kosta Ronin), koji je, rastrzan između osjećaja dužnosti i svoje savjesti, otkrio Stenu sovjetsku tajnu i time omogućio da FBI izbegne potencijalno katastrofalne gubitke života. Razočaran u KGB, Oleg se vratio kući u Rusiju, ali je shvatio da je bjekstvo od prestupa iz prošlosti teže nego što je mislio. Dok Hladni rat nastavlja da bijesni, paranoja na obje strane dostiže nove visine, pa je Filipov i Elizabetin rad sve važniji i sve opasniji.

 

 

ČENS (2. sezona)

Subotom u 19.00h

Zasnovana na romanu Kema Nana, serija ČENS je provokativni psihološki triler koji prati Eldona Čensa (Hju Lori), forenzičkog neuropsihijatra koji je protiv svoje volje uvučen u opasan svijet korupcije u policiji, seksualnih opsesija, slomljenih identiteta i nasilja. U drugoj sezoni, Čens, neuropsihijatar čiji se rad uglavnom svodio na administraciju, dobio je priliku da uzvrati lošem sistemu. Primoran da pomogne inspektoru Hajnsu da privede serijskog ubicu, Čens se nađe u gnijezdu ubice, u opasnoj igri u kojoj mora da dokaže da je taj čovek kriv. Njegovo nesmotreno ponašanje ga dovede u sukob sa Dijem (Itan Sapli), koji je počeo da preispituje crno-bijelu prirodu sopstvenih stavova. Kada se zidovi sistema sruše na njega, Čens je primoran da preispita svoj životni rad i da se zapita da li je nasilje zaista rješenje.

 

I: LOS ANĐELES (6. sezona)

Od ponedeljka do četvrtka u 21.00h

Mornarički istražitelji: Los Anđeles je drama o svijetu sa visokim ulozima jedinice mornaričkih istražitelja, ispunjenom hapšenjima opasnih i neuhvatljivih kriminalaca koji predstavljaju opasnost po državnu bezbijednost. Preuzimajući lažne identitete i koristeći najnapredniju tehnologiju, ovaj tim visokoobučenih agenata radi na tajnim zadacima rizikujući svoje živote da bi onesposobili svoje mete. Naoružani najnovijom tehnološkom opremom i svakodnevno izloženi opasnim situacijama, članovi ove blisko povezane jedinice oslanjaju se jedni na druge da bi učinili ono što je neophodno za zaštitu nacionalnih interesa.

 

 

NADARENI (1. sezona)

Četvrtkom u 22.00h

Serija Nadareni prati priču običnog bračnog para iz predgrađa čiji život uzdrma iznenadno otkriće da njihova djeca imaju mutantske moći. Rid (Stiven Mojer, „Pucnjava“, „Prava krv“) i Kejtlin Straker (Ejmi Eker, „Stalna meta“) tipični su roditelji iz srednje klase suočeni sa problemima odgajanja dece. Međutim, njihova djeca tinejdžeri, Loren (Natali Elin Lind, „Gotam“) i Endi (Persi Hajns Vajt, „Noć u muzeju 3“), nakon incidenta u srednjoj školi otkrivaju da su mutanti, pa Rid i Kejtlin čine sve što je u njihovoj moći da ih zaštite. Primorani da bježe, Strakerovi moraju da napuste svoje stare živote kako bi pobjegli od nemilosrdne vladine agencije koja traži mutante i njenog agenta Džejsa Tarnersa (Kobi Bel, „Odstrel“). Situaciju dodatno komplikuje činjenica da je Rid advokat kancelarije okružnog tužioca, koji ima zadatak da goni mutante. Očajna i sa sve manje opcija, porodica je prinuđena da stupi u kontakt sa podzemnom mrežom koja pomaže mutantima u nevolji.

 

OKRUŽEN MRTVIMA (8. sezona)

Ponedeljkom u 22.00h

 

U prethodnoj sezoni Rik Grajms i njegova grupa suočili su se sa svojim najsmrtonosnijim izazovom. U udobnosti Aleksandrije dozvolili su sebi da spuste gard, ali uskoro su se podsjetili koliko brutalan može da bude svijet u kojem sada žive. Osećajući se bespomoćno pred Neganovim pravilima i zahtjevima, Rik je savjetovao članovima grupe da se povinuju. Međutim, uvidjevši da se s Neganom ne može postići dogovor, Rik je počeo da okuplja druge zajednice koje su pod kontrolom Spasitelja. Uz podršku Hiltopa i Kraljevstva, konačno imaju dovoljno ljudi da im se suprotstave. Ove sezone, Rik kreće u bespoštednu borbu protiv Negana i njegove grupe. Spasitelji su brojniji, bolje opremljeni i nemilosrdni, ali Rik i udružene zajednice se bore za viziju svijetlije budućnosti. 

 

 

Serije na kanalu FOX Life

DOGOVOR

Ponedeljkom u 22.00h

„Dogovor“ prati Megan Morison (Kristin Evangelista), prelijepu mladu glumicu koja odlazi na audiciju za glavnu žensku ulogu u ljetnjem blokbasteru u kom treba da glumi sa Kajlom Vestom (Džoš Henderson), jednim od najboljih svjetskih filmskih glumaca. Kajlov mentor je Terens Anderson (Majkl Vartan), koji vodi organizaciju za samopomoć pod nazivom „Institut višeg uma“ zajedno sa svojom suprugom Dien (Leksa Dojg). Nakon što Meganina sjajna audicija dovede do nevjerovatnog prvog sastanka (i više od toga) sa Kajlom, njena „priča o Pepeljugi“ dobija neočekivani obrt kad joj predstave ugovor koji bi zauvijek mogao da joj promijeni život… U gradu u kom slava znači sve, Megan mora da odluči koliko daleko će otići da bi pokrenula svoju karijeru i hoće li prihvatiti „Dogovor“.

 

TO SMO MI (2. sezona)

Četvrtkom u 22.00h

Višestruko nagrađivana, osvježavajuće iskrena i provokativna serija prati jedinstvenu grupu ljudi čiji se putevi ukrštaju, a životne priče isprepliću na čudne načine. TO SMO MI je oštroumna, savremena „dramedija“ koja će vas navesti da preispitate svoje svakodnevne pretpostavke o ljudima za koje mislite da ih poznajete.


 

MLAĐA (4. sezona)

Srijedom u 22.00h

 

Lajza sakuplja djeliće svojih uništenih veza. Nakon velikog otkrića, njena budućnost u  Empirikal pablišingu visi o koncu sa Kelsi. U međuvremenu, Kelsi je iznenađujuće upetljana sa Džošom – oboje nalaze utjehu u svojoj zajedničkoj izdaji. Dok se Lajza sve više približava Čarlsu, njena želja da prestane da laže ljude koje voli sve joj više izmiče.

 

IZBACI MAMU ULJEZA (3. sezona)

Utorkom u 22.00h

Zaboravite na održavanje koraka sa Džonsovima – u svijetu priznate spisateljice i slavne modne kreatorke Džil Kargman, život se vrti oko održavanja koraka sa Rokfelerovima. Ova urnebesna polučasovna komedija koja je poprilično zasnovana na Džilinom stvarnom životu, prikazuje fantastičan nečuveni svijet prebogatih „mamadzila“ njujorškog Aper Ist Sajda. Glumeći verziju sebe, Džil živi u svijetu…

 

Serije koje preporučujemo na FOX Crime kanalu

 

 

ČIKAŠKA POLICIJA (4. sezona)

Od 25. decembra, ponedeljkom u 22.00h 

Okrug 21. čikaške policije čine dvije izrazito različite grupe. Uniformisani policajci patroliraju svojim teritorijama i direktno se suočavaju sa zločinima na ulicama. Tu je i obaveštajna jedinica, tim koji se bori protiv krupnih zločina kao što su organizovani kriminal, prodaja droge, ubistva viđenijih ljudi i mnogi drugi prestupi.

 

 

ELEMENTARNO (4. sezona)

Od 27. decembra, radnim danima u 21.00h

Šerlok Holms (Džoni Li Miler) liječeni je ovisnik koji upozna Džoun Votson (Lusi Liu), koja postaje njegova „trezvena družbenica“. Njihov odnos je u početku strogo poslovan i ponekad ledeno hladan, ali s vremenom se razviju razumijevanje i saradnja, a na kraju između njih dođe do zasnivanja prijateljstva i partnerstva. Oni zajedno pomažu kapetanu Gregsonu i inspektoru Belu iz Njujorške policije, pri čemu Holmsova pronicljivost i deduktivnost dovedu do rešavanja niza zamršenih slučajeva. Osim što je zaokupljen policijskim poslom, Šerlok se bori sa prošlošću koju je ostavio za sobom u Londonu sa bivšom devojkom Ajrin Adler, „neprijateljem“ Morijartijem i odsutnim ocem.

  

Misterije Brokenvuda, 4. sezona

8. decembar, petak u 22.00h

Brokenvud: broj stanovnika 5.000, u opadanju. Viši inspektor Majk Šeperd i inspektorka Kristin Sims se vraćaju da bi otkrili još užasnih zbivanja u mirnom, malom gradu Brokenvudu koji potresaju ubistva. Majk i Kristin istražuju smrtonosna rivalstva i opasne zavade. Ispod mirne površine grada zakopane su tajne, podmukle laži i ubistva.

 

SREĆKOVIĆ (2. sezona)

Ponedjeljkom u 22.00h

Inspektor Hari Klejton (Džejms Nezbit) i dalje nosi narukvicu koju mu je dala Iv (Sijena Gilori), ali Hari odbija da koristi svoju novootkrivenu moć da pomogne sebi na bilo koji način, jer je svestan mogućih teških posljedica. Sa svijetlim i jasnim Londonom kao pozadinom, Hari i Odeljenje za ubistva svake nedjelje dobijaju poziv da riješe zagonetne slučajeve ubistava širom prestonice. Nakon što se udružio sa partnerkom, inspektorkom Suri Čohan (Amara Karan), i pošto ga je njegov šef, glavni inspektor Vinter (Stiven Mekintoš), ponovo primio pod svoje okrilje, Hari nastavlja da se bori sa svojom ovisnošću od kocke, dok istovremeno dokazuje svojoj ženi Ani (Iv Best) i kćerki da može da ostane na pravom putu i da ponovo zadobije njihovo povjerenje. Harijev sastanak sa zagonetnom i zavodljivom Izabelom Ogastin (Tekla Rojten) baca niz vodu sve što je mislio da zna o narukvici. Ona ulazi u njegov život sa naizgled identičnom narukvicom na ruci. Harijeva volja je stavljena na probu, a njegovo psihičko stanje postaje nestabilno jer je borba protiv zla bliža nego ikad ranije.

 

 

 

 

BUL (1. sezona)

Srijedom u 22.00h

Serija BUL je drama sa Majklom Vederlijem u ulozi dr Džejsona Bula, inspirisana ranim danima karijere dr Fila Makgroa, osnivača jedne od najplodnijih konsultantskih kompanija svih vremena. Briljantan, drzak i šarmantan, dr Bul je vrhunski majstor manipulacije jer kombinuje psihologiju, ljudsku intuiciju i visokotehnološke podatke da bi saznao šta može da isprovocira porotu, advokate, svjedoke i optuženog. Bul zapošljava zavidan tim stručnjaka u svojoj kompaniji da bi oblikovao uspešne govore do najsitnijih detalja. Među njima su njegov oštroumni bivši zet Beni Kolon, advokat koji nastupa kao branilac u imitacijama suđenja; Marisa Morgan, vrhunska neurolingvistkinja iz Odjeljenja za državnu bezbijednost; bivši inspektor njujorške policije Deni Džejms, nepopustljivi istražitelj s kojim ljudi ipak mogu da se poistovijete; nadmeni mladi haker Kejbl Makrori, čija je dužnost prikupljanje sajber podataka; i Čak Palmer, modni stilista i bivši linijski igrač američkog fudbala koji dotjeruje izgled klijenata za suđenje. Na suđenjima sa visokim ulozima, Bulova kombinacija neverovatnog razumijevanja ljudske prirode, tri doktorata i vrhunskih saradnika stvara pobjedničke strategije koje čine da pravda naginje prema njihovim klijentima.

 

NIJANSE PLAVE (2. sezona)

Utorkom u 22.00h 

 

Dženifer Lopez i Rej Liota se vraćaju u eksplozivnoj drugoj sezoni policijske drame „Nijanse plave“. Inspektorka Harli Santos (Lopezova) još više je posvećena odgajanju svoje kćerke tinejdžerke, dok nastavlja da brani svoju blisko povezanu jedinicu korumpiranih policajaca koji se ne ustručavaju da zaobiđu zakon da bi sačuvali svoj okrug i jedni druge. Pošto je ubila oca svoje kćerke, Harli mora da se dobro potrudi da sakrije tragove. Imajući u vidu da poručnik Voznijak (Liota) sada zna da je ona obaveštavala Ef-Bi-Aj, Harli očajnički pokušava da dokaže svoju odanost i povrati povjerenje. U međuvremenu, Robert Stal (Vore Kol) i Ef-Bi-Aj nastavljaju da budno prate jedinicu dok se bivša članica Voznijakove ekipe (gošća serije Ana Gan) kandiduje za gradonačelnicu.

07.12.2017