Moja TV Flix: Novi filmovi u videoteci

Predstavljamo nove filmske naslove Moja TV Flix videoteke u mjesecu februaru:

Judy/Judy, Gueros/Revolucionari, London Fields/Londonska polja, The Words/Ukradena priča, What Maisie Knew/Šta Maisie zna,The Long Good Friday/ Crni petak za gangstere, The Quiet American/Mirni Amerikanac, Albert Nobbs, L'odeur de la mandarine/Miris mandarine.

 

 

ALBERT NOBBS

U 19. vijeku u Dublinu, Albert Nobbs, ekscentrični čovjek kasnih srednjih godina, radi kao konobar u hotelu Morrison koji vodi škrta Marge Baker koja sve mora imati pod kontrolom. Albert je vrijedan i štedi novac kako bi sebi jednog dana mogao stvoriti bolji život i otvoriti vlastiti posao umjesto da radi u hotelu. Osim kolega s kojima radi, Albert nema nikog bliskog.

Jedan dan u hotel dolazi Hubert Page kako bi oslikao jednu od soba u hotelu. Gđa Baker natjera Huberta da podijeli krevet s Albertom jednu noć kako bi mogao sljedeći dan završiti posao. Albert je time užasnut, a Hubert će uskoro i saznati zašto -  Albert je zapravo žena!

THE LONG GOOD FRIDAY

London 1970-ih. Sredovječni gangster Harold Shand (B. Hoskins) pokušava usmjeriti svoje aktivnosti prema legalnom poslu. Jednoga dana Shand na svom brodu organizira zabavu na kojem uzvanicima, među kojima su i njegovi moćni američki partneri, predstavlja projekt preuređenja zapuštenog lučkog dijela grada u raskošno zdanje za buduće Olimpijske igre.

Dok Shand sa strepnjom očekuje reakciju američkih partnera, a njegova supruga Victoria (H. Mirren) zabavlja goste, neko nepoznat počne likvidirati Shandove ljude. Shand i supruga odmah posumnjaju kako im konkurencija želi uništiti posao s Amerikancima... Crni petak za gangstere smatra se jednim od najuspješnijih gangsterskih filmova u povijesti.

JUDY

Dobitnik Oscara i Zlatnog Globusa 2020. za najbolju žensku ulogu (Renee Zellweger), uz još preko 20 nagrada i 51 nominacija.

Trideset godina nakon glavne uloge u ”Čarobnjaku iz Oza” (1939), omiljena glumica i pjevačica Judy Garland stiže u London kako bi nastupala na rasprodanim koncertima u noćnom klubu ”Talk of the Town”. Ondje razmjenjuje uspomene i sjećanja s prijateljima i fanovima i započinje turbulentnu romansu s muzičarem Mickeyjem Deansom, svojim budućim petim suprugom...

LONDONSKA POLJA

Amber Heard predvodi zvjezdanu glumačku postavu koja uključuje Billyja Boba Thorntona i Thea Jamesa u ovom mračnom, neizvjesnom trileru prema bestseleru Martina Amisa. Vidovita femme fatale Nicola Six (Heard) doživi mračno pretkazanje svog neminovnog ubojstva. Ipak, umjesto da se pokuša spasiti, upusti se u složeno zavođenje trojice različitih muškaraca – znajući da će jedan od njih biti njen ubojica.

MIRIS MANDARINE

Ljeto, 1918. I.Svjetski rat bijesni još nekoliko mjeseci, no za Charlesa i Angele je završio. On je časnik konjice koji je na bojištu izgubio nogu. Angele je njegovateljica čija je ljubav i otac njene kćeri, poginuo na frontu.

Sjedinjeni u potrebi da iznova izgrade svoje živote, između Charlesa i Angele rađa se simpatičan odnos, koji ih oboje vraća u život. Na Charlesov nagovor, Angele prihvaća brak iz interesa. Zajedno moraju protiv rata i sebe samih, prije no što prihvate očitu strast koja ih spaja unatoč svemu...

THE QUIET AMERICAN

MIRNI AMERIKANAC

Režiser: Phillip Noyce

Sajgon, 1952. Thomas Fowler (M. Caine) britanski je dopisnik iz Vijetnama koji prati burna zbivanja u zemlji otkako se lokalno stanovništvo predvođeno komunističkom gerilom bori protiv francuskih kolonizatora. Propalog braka i bez puno iluzija o životu, Fowler održava vezu sa znatno mlađom ljubavnicom, plesačicom Phuong (Do Thi Hai Yen).

Jednog dana upozna mladog Amerikanca Aldena Pylea (B. Fraser) koji je stigao kao član američke humanitarne misije. I dok Fowler misli da je napokon stekao dobrog prijatelja, Pyle se upusti u vezu s Phuong krijući da je pravi razlog njegovog dolaska u Vijetnam politika...

ORUŽJE

U Detroitu raste kriminal i nasilje, a policija objavljuje rat svim dilerima oružja.

Prva meta policije je Rich, trgovac oružjem. Kad razmjena krene loše, Richu život spašava stari prijatelj. Između njih dvojice se razvije veza koja Gabrielu, Richovu ljubavnicu i njegov glavni izvor oružja, čini paranoičnom. Otkriveno je da imaju krticu, a Gabrielin veliki posao propada...

POLA ŠANSE

Ona ih je spojila!

Kad Alice izađe iz zatvora, njena majka koja je tek umrla, ostavila joj je audio snimku s porukom.

Prije 20 godina, Aliceina majka bila je zaljubljena u dva muškarca istovremeno, zatrudnjela je, ali nijednome od njih to nije rekla. Alice će sada pronaći obojicu i prirediti im epsku avanturu.

PRLJAVO NASAMARENI

Vozeći se kroz pustinju, prostodušni neženja Michael ugleda predivnu mladu autostopisticu Saru te joj ponudi prijevoz do grada niti ne sluteći da će ga ovaj potez uvesti u nastranu igru ubistva, novca i seksa...

REVOLUCIONARI

Nagrada za najbolje debitanstsko ostvarenje na 64. filmskom festivalu u Berlinu. 12 nominacija i 5 osvojenih nagrada Ariel, meksičke filmske akademije. Otkad su započeli proteste na Nacionalnom univerzutetu, Sombra i Santos žive u neizvjesnosti. Bez naobrazbe, tromi, besciljni i nesigurni što će im protesti donijeti, traže način da ubiju vrijeme. No njihovu rutinu prekida neočekivani dolazak Tomasa, Sombrina mlađeg brata. Teško se prilagođavajući među starije, Tomas otkriva da je meksički folk-rock heroj Epigmenio Cruz u jednoj od gradskih bolnica. Tomas uvjerava Sombru i Santosa da ga moraju pronaći, kako bi mu na samrti odali posljednju počast. No ono što je trebao biti obični put pronalaska idola njihovog djetinjstva, pretvara se u putovanje otkrivanja identiteta preko nevidljivih granica Mexico Cityja.

SKALA AGRESIJE

Četiri teško naoružana borca i dva neobična tinejdžera bore se za 500 000 ukradenih američkih dolara. Kad mafijaški boss Bellavance otkrije da mu nedostaje 500 000 dolara, šalje naoružane ubojice da prenesu opasnu poruku lopovima za koje sumnja da su mu ukrali novac. Za vrijeme ove akcije ubojice upoznaju agresivnog Owena koji zna kako napraviti smrtonosne zamke.

 

 

SRAMOTA

Život profesora Davida Lurieja raspada se nakon što je imao impulsivnu vezu s jednom od svojih studentica. Prisiljen dati otkaz u Sveučilištu Cape Towna, on bježi na farmu svoje kćerke u Eastern Capeu. Njihov odnos stavljen je na kušnju kad oboje postanu žrtve zlog napada. Kako ne bi izgubio ljubav svoje kćeri, David je uz nju dok ona prihvaća svoje tragične okolnosti. Ona nastavlja živjeti na farmi i njihove sramote napokon se pretvore u neugodnu slavu.

ŠTO MAISIE ZNA

Ostarjela rock-zvijezda i posrednica za prodaju savremenih umjetnina, Susanna i Beale toliko su egocentrični da i ne primjećuju svoj nemar i nedoraslost kao roditelja. Njihova borba za Maisie samo je još jedna bitka u epskom ratu karaktera. Dok povećavaju uloge uzimajući neprikladne nove partnere, bivšu dadilju Margo i puno mlađega konobara Lincolna, premještanje Maisie iz jednoga kućanstva u drugo postaje sve više i više bezobzirnije, a posljedice sve više i više zabrinjavajuće. Ipak, uvijek oprezna Maisie počinje shvaćati da put kroz taj splet djetinjastoga ponašanja i sebične sljepoće odraslih mora pronaći sasvim sama...

TAJNI AGENT

Ewan (Sean Bean) je britanski agent tajne službe koji ima zadatak uhvatiti i eliminirati bombaša samoubojicu, Azijca rođenog u Britaniji Asha (Abhin Galeya) i njegovu terorističku ćeliju, dok se Ash bori sa svojom savješću i promišlja svoje putovanje u terorizam...

UKRADENA PRIČA

Film je 2013. osvojio nagradu za najbolji scenarij (Global Nonviolent Film Festival), a Bradley Cooper je bio nominiran za nagradu Teen Choice Awards. Kad Rory Jansen (Bradley Cooper) objavi svoj prvi roman, to je onaj rijedak, jedinstveni događaj što literarni svijet i javnost obori s nogu. Prijatelji ga zdušno preporučuju, kritika diže u nebesa i jednostavno je posvuda; od književnih klubova, aviona do sveučilišnih kampusa. Harizmatičan, talentiran, inteligentan, čini se da mladi autor ima sve: divan život, krasnu suprugu (Zoë Saldana) i svijet pod nogama - a sve to zbog njegovih riječi. Ali čije su to riječi?

I na koncu, čija je priča?

 

 

27.02.2020