Premijere u junu na Cinemaxu

Izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u junu premijerno prikazivati na Cinemax kanalima.

CINEMAX

 

U junu na Cinemaxu se nalaze blockbusteri, umjetnički filmovi i kultni klasici. Jonah Hill i Miles Teller zvijezde su dramske komedije „Psi rata“ utemeljene na istinitoj priči. Dobitnik Oscara Ben Affleck reditelj je i glumac u dramskom kriminalističkom trileru „Zakon noći“. Brad Pitt glumi obavještajnog časnika u špijunskom trileru „Tajna veza“, dok filmŽute ptice“ istražuje vezu među vojnicima, teškoće povratka kući i danak koji rat uzima od vojnika i njihovih obitelji. Cinemax donosi i premijeru nove dramske serije „Strike“ utemeljene na kriminalističkim romanima J. K. Rowling (pod pseudonimom Robert Galbraith).

 

Nedjeljne premijere

 

Dobitnik Oscara Ben Affleck redatelj je i glumac u dramskom kriminalističkom trileru „Zakon noći“ (Live by night). Affleck je također napisao scenarij utemeljen na nagrađivanom bestseleru Dennisa Lehanea. Ova gangsterska saga smještena je u lude 1920-e kada prohibicija nije zaustavila protok pića u podzemnoj mreži kafića koje su vodili gangsteri. Svaki čovjek s dovoljno ambicije i živaca ima ondje priliku steći moć i novac, a Joe Coughlin, sin bostonskog policijskog nadzornika, davno je okrenuo leđa svom strogom odgoju u korist protivzakonito stečenog plijena.

Premijera: 10. juna u 20.00 h na Cinemaxu

 

U filmu „Tajna veza“ (Allied) obavještajni časnik Max Vatan (Brad Pitt) sazna da njegova žena (Marion Cottillard) možda potajno radi za neprijatelja, ima samo 72 sata da dokaže njezinu nevinost i spasi svoju obitelj prije negoli mora učiniti nezamislivo. Premijera ovog napetog špijunskog trilera će biti 17. juna u 20.00 h na Cinemaxu.

 

Dva mladića, Daniel Murphy (Tye Sheridan) i Brandon Bartle (Alden Ehrenreich), stupaju u vojsku i poslani su u rat u Iraku. Nakon nezamislive tragedije povratnik nastoji pronaći ravnotežu između svog obećanja šutnje i istine te potrage ožalošćene majke za istinom. Temeljen na bestseleru New York Timesa Kevina Powersa, film „Žute ptice“ (The yellow birds) istražuje vezu među vojnicima, teškoće povratka kući i danak koji rat uzima od vojnika i njihovih obitelji.

Premijera: 24. juna u 20.00 h na Cinemaxu

 

Mad Max

 

U filmu „Podzemni svijet: Krvavi ratovi“ (Underworld: Blood wars) vampiri su zatečeni nespremni kad novi vođa vukodlaka Marius pokrene niz napada na njihovu vrstu. Njihova jedina nada je vampirska ratnica Selene (Kate Beckinsale) koja se odluči boriti protiv Mariusa kako bi zaštitila svoju hibridnu kćer.

Premijera: 8. juna u 20.00 h na Cinemaxu

 

U filmu „Ponovo rođen“ (RE: Born) Toshiro (Tak Sakaguchi), bivši operativac specijalnih snaga, sada živi mirnim životom u japanskom selu. Unatoč naizgled mirnoj egzistenciji, Toshiro se bori potisnuti destruktivne impulse zbog kojih je nekad bio vrhunski vojnik u elitnoj jedinici ubojica. Kada njegov bivši zapovjednik, enigmatski Fantom (Akio Ôtsuka), izađe iz sjene tražeći osvetu, Toshiro kreće u ubojitu potjeru za skupinom bezobzirnih plaćenika.

Premijera: 22. juna u 20.00 h na Cinemaxu

 

Film „2024“ (Twenty twenty-four) prati usamljenog naučnika koji održava podzemni bunker za dolazak globalne nuklearne katastrofe. Ali nakon što prerano postane izoliran, polako počinje propitkivati vlastiti zdravi razum i sumnjati je li uistinu sam u bunkeru. Premijera ovog psihološkog trilera biti će 29. juna u 20.00 h na Cinemaxu.

 

CINEMAX 2

 

U junu na Cinemaxu 2 subotnje premijere nas vode u gradić u New Jerseyju sa komedijom „Hrabri New Jersey“, dok ćemo u drami „Iskradanje“ gledati priču o usamljenoj udovici slobodna duha. Komedija „Havaji“ vodi nas u razdoblje komunističke Rumunjske kada je posjedovanje jednog dolara moglo značiti gubitak slobode. Svjetska kinematografija sa filmom „Gripsholm“ otvara prozor u Europu tridesetih godina, početkom nacionalsocijalizma u Njemačkoj. Klasici današnjice miješaju razum s osjećajima u svojim odnosima i s novcem i s muškarcima u bezvremenskoj romansi Jane Austin „Razum i osjećaji“.

 

Subotnje premijere

 

U filmu „Slastičar“ (The Cakemaker) Thomas, mladi i talentirani njemački pekar, u vezi je s Orenom, oženjenim Izraelcem koji pogine u prometnoj nesreći. Thomas otputuje u Jeruzalem tražeći odgovore. Skrivajući svoju tajnu, počne raditi za Anat, udovicu svog ljubavnika koja posjeduje mali kafić. Iako nisu potpuno košer i vjernici ih preziru, njegovi ukusni kolači pretvaraju lokal u gradsku atrakciju. Uplevši se u Anatin život na način kakav nije mogao ni zamisliti, Thomas će svoju laži rastegnuti do točke s koje nema povratka.

Premijera: 16. juna u 20.30 h na Cinemaxu 2

 

Iskradanje“ (Slipaway) drama je o zanemarenoj od strane svoje obitelji, živahnoj starici dobrih namjera, ali ekstremnih mjera. Kada usamljena udovica Fall dođe do Adama, mladog i beznadnog uličnog svirača koji prodaje svoje klavijature, ona ih iz hira kupi pod izgovorom da želi naučiti svirati klavir. Sumnjičav i oprezan, Adam pristane podučavati je te se brzo zatekne zarobljen na jedrilici s jednom smionom damom. S vremenom se između ove dvije neizgledne duše razvije istinsko prijateljstvo, ali prije nego što Adam može istražiti svoju novu vjeru u život, njegova kriminalna prošlost ponovno izađe na vidjelo i zaprijeti uništenjem svega. U međuvremenu, počinje se otkrivati nepopravljiva tajna koju Fall skriva. Kada se uključi Fallina obitelj, dvoje prijatelja se bore kako bi se međusobno zaštitili dok se njihov svijet urušava ostavljajući Adama sa svojim neispunjenim obećanjem Fall, obećanjem koje je kontroverzno koliko i ljudsko.

Premijera: 23. juna u 20.30 h na Cinemaxu 2

 

Havaji“ (Hawaii) je priča o nasljeđivanju 3 miliona dolara u razdoblju komunističke Rumunjske kada je posjedovanje jednog dolara moglo značiti gubitak slobode. Andrei i njegov otac Vasile žive u komunističkoj Rumunjskoj. Neočekivano prime vijest od Petrua, Vasilina brata, za kojeg se mislilo da je mrtav nakon pokušaja bijega prije mnogo godina. Petru je cijelo ovo vrijeme živio na Havajima i na samrti je Andreiju i Vasileu ostavo veliko nasljedstvo. Međutim, oni ga ne mogu prisvojiti jer koncept privatne imovine ne postoji u komunističkoj Rumunjskoj. Jedina alternativa koja im preostaje jest da pokušaju preuzeti svoje nasljedstvo preko slobodne zemlje.

Premijera: 30. juna u 20.30 h na Cinemaxu 2

 

Svjetska kinematografija

 

Iz Venezuele nam stiže drama „Obitelj“ (La Familia) o dvanaestogodišnjem Pedru koji lunja ulicama sa svojim prijateljima, odgajan u nasilnoj urbanoj atmosferi radničke četvrti glavnoga grada Venezuele Caracasa. Nakon što Pedro ozbiljno ozlijedi drugog dječaka u gruboj igri, njegov samohrani otac Andrés odlučuje da moraju pobjeći kako bi izbjegli neizbježnu odmazdu. Ove dramatične okolnosti stavljaju dodatan pritisak na težak odnos oca i sina. Andrés će shvatiti da je kao otac nesposoban kontrolirati svog sina tinejdžera, ali njihova će ih situacija zbližiti više nego ikad.

Premijera: 10. juna u 20.30 h na Cinemaxu 2

 

Ovo je ljeto njihovih života i ne žele da ga itko uništi – čak ni nacisti! Dobro došli u Evropu tridesetih godina, početkom nacionalsocijalizma u Njemačkoj. Pridružite se bezočnom autoru i njegovoj supruzi na putovanju u Gripsholm. Prema romanu „Schloss Gripsholm“ Kurta Tucholskog i u režiji Xaviera Kollera, „Gripsholm“ (Gripsholm) uranja gledatelje u užitka željan, dekadentni svijet berlinskog kabareta početkom tridesetih godina. Kurt je njemačko-židovski izdavač, ironičan autor i, zahvaljujući svojim erotskim tekstovima šansona, slavna kabaretska zvijezdu. Kurt je pozvan u švedsku palaču Gripsholm sa svojom djevojkom Lidijom i njihovim prijateljima na ljetovanje koje će ih sve zauvijek promijeniti!

Premijera: 17. juna u 20.30 h na Cinemaxu 2

 

 

Na planini“ (To The Mountain) je priča o tri skupine planinara: otac i sin koji oplakuju prvu godišnjicu tragične smrti majke i supruge, umirovljeni profesor u potrazi za novim smislom života te par mladih žena koje provode godinu dana u inostranstvu. Ove se priče isprepletu, a kada Stjenjak otkrije svoju tamnu stranu, ovi su pojedinci prisiljeni uzeti u obzir ono što im je doista važno. S pravim nezavisnim pristupom filmu, prekrasnom kinematografijom i originalnom glazbom kanadske skupine „Young Neighbours“, „Na panini“ je emocionalno istraživanje puta čežnje, a premijera će biti 24. juna u 20.30 h na Cinemaxu 2.

 

 

Klasici današnjice

 

U kriminalističkom trileru Redatelja Briana De Palme „Zmijske oči“ (Snake eyes) sumnjivi policijski detektiv Rick Santoro (Nicolas Cage) iz Atlantic Cityja pridruži se svom starom prijatelju, mornaričkom zapovjedniku Kevinu Dunneu (Gary Sinise), sada visoko pozicioniranom dužnosniku Ministarstva odbrane koji usko surađuje s ministrom obrane, na teškaškom boksačkom meču. U trenutku Dunneova neopreza neko ubije ministra, a 14.000 obožavatelja boksa postaju osumnjičeni, mogući supočinitelji i svjedoci. Arena je zatvorena dok počinje istraga ubistva. Privremeno odgovoran i u želji da spasi prijateljevu karijeru, Rick se udruži s Dunneom kako bi proučili činjenice. Događaji koji su doveli do atentata ponovno se odigravaju kroz sjećanja svakog svjedoka, a dok sastavlja slagalicu, Rick otkriva zamršenu zavjeru.

Premijera: 18. juna u 20.30 h na Cinemaxu 2

 

Na temelju istinite priče o najzloglasnijem neriješenom misteriju, „Hollywoodland“ (Hollywoodland) je priča o glamuru, skandalu i korupciji 1950-ih u Los Angelesu. Kada je George Reeves, zvijezda televizijske serije „Supermanove pustolovine“, pronađen mrtav u svom domu, milioni obožavatelja šokirani su okolnostima njegove smrti. Policija i šefovi studija žele zatvoriti slučaj kao samoubstvo, ali glasine opstaju. Privatni istražitelj Louis Simo preuzima istragu i počinje sastavljati slagalicu glumčevih posljednjih napetih dana. Ko je povukao okidač? Je li to bila zavodljiva, ali spletkarska zaručnica, odbijena ljubavnica, bijesni suprug ili sam Reeves?

Premijera: 25. juna u 20.30 h na Cinemaxu 2

 

MojaTV. Uvijek bolja i bogatija.

 

 

06.06.2018