Zimske olimpijske igre 2018. na moja TV

XXIII Zimske olimpijske igre možete pratiti na Eurosport 1 i , Eurosport 2 kanalima, u okviru bogate programske ponude moja TV.

Zimske olimpijske igre 2018, poznate i kao PyeongChang 2018, su veliki međunarodni sportski događaj koji će se održati između 9. i 25. februara 2018. u gradu Pyeongchang, Južna Koreja.

 

Sportisti će se takmičiti u 102 discipline iz 15 sportova, čime ove igre predstavljaju prve zimske olimpijske igre sa preko 100 disciplina u kojima se dodjeljuju medalje.

 

Četiri nove discipline u postojećim sportovima su predstavljene na programu Zimskih olimpijskih igara u Pyeongchangu, uključujući  big air snowboarding, mješoviti dublovi u  curlingu, grupni start u brzom klizanju i takmičenje mješovitih timova u alpskom skijanju.

 

Ovih šest država će po prvi put nastupati na Zimskim olimpijskim igrama: Ekvador, Eritreja, Kosovo, Malezija, Nigerija i Singapur.

 

Naša zemlja ima 4 predstavnika koji će se takmičiti u disciplinama alpsko skijanje i ski trčanje. Najmlađa članica predstavničkog tima, Elvedina Muzaferija, nastupiće u pet alpskih disciplina i nositi će zastavu BiH na svečanom otvaranju Olimpijade.

 

Na programu ZOI Pyeongchang  su biathlon, bob, skeleton, curling, hokej na ledu, sankanje, umjetničko klizanje, brzo klizanje i brzo klizanje na kratke staze, alpsko skijanje, skijaško trčanje, akrobatsko skijanje, nordijska kombinacija, skijaški skokovi i snowboard.

 

Ukoliko ste propustili vaše omiljene sportske sadržaje sa Olimpijade, mojaTV nudi naprednu opciju TimeShift , koja će vas poput vremeplova,  sasvim  besplatno i jednostavno, vratiti na kompletan TV sadržaj i do tri dana unazad.

 

Moja TV – uvijek bolja i bogatija!

 

08.02.2018