Nastavak priče o najmoćnijem mutantu na FOX kanalu

Druga sezona popularne serije Legion vraća se na kanal FOX 5. aprila

Legion, popularna dramska serija od autora i izvršnog producenta Noe Haulija vratiće se na FOX  5. aprila u 22:00 sati.

Po Marvelovom stripu autora Krisa Klermonta i Bila Sjenkjeviča, Legion je priča o Dejvidu Holeru (Den Stivens), čovjeku koji je vjerovao da pati od šizofrenije, ali je potom saznao da je možda jedan od najmoćnijih mutanata svih vremena.

Od djetinjstva Dejvid je prebacivan iz jedne mentalne institucije u drugu, a u svojim ranim tridesetim godinama zaljubio se u lijepu i problematičnu pacijentkinju Sid (Rejčel Keler). Poslije njihovog zastrašujućeg susreta, morao je da se suoči sa šokantnom mogućnošću da su glasovi koje čuje i vizije koje ima, zapravo stvarni. Sid je odvela Dejvida kod Melani Bird (Džin Smart), zahtjevne ali uspješne terapeutkinje, koja predvodi ekipu specijalista od kojih svako ima jedinstven i neobičan dar. Zajedno pomažu Dejvidu da prepozna i kontroliše svoje skrivene moći. Uz njihovu podršku Dejvid konačno uspijeva da otkrije duboko potisnutu istinu – čitavog života proganjao ga je zlokobni parazit nezamislive moći. Poznato kao "Kralj Senki", ovo zlo stvorenje pojavljivalo se u obliku Dejvidove "prijateljice" Leni (Obri Plaza), ali je zapravo riječ o drevnom biću po imenu Amal Faruk.

U žestokom raspletu, Dejvid i njegovi prijatelji bore se protiv demona i istjeruju ga iz Dejvidovog tela. Nažalost, Faruk nalazi novog domaćina, Melaninog muža Olivera Birda (Džemejn Klement) i bježi. I baš kad su pomislili da mogu da odahnu, pojavljuje se tajanstvena kugla i odnosi Dejvida na nepoznato mjesto. Pošto su Dejvid i Oliver nestali, a Faruk je na slobodi, ekipa nevoljno formira savez s nekadašnjim neprijateljem Klarkom (Hamiš Linklejter) i njegovom bogatom vladinom organizacijom, Odsjekom 3. U međuvremenu, Amal Faruk (Navid Negaban) ima plan da stekne bezgraničnu moć kojom može da uništi svijet.

Prva sezona serije Legion naišla je na odličan prijem publike i kritike. Prema listama brojnih relevantnih medija, među kojima su Vanity Fair, Mashable, Nerdist, IndieWire i CinemaBlend, spada u najbolje serije u 2017. godini. Kritičari su je nazivali hrabrom, inteligentnom, sjajno napisanom i vizuelno upečatljivom.

28.03.2018