Premijere hit filmova i serija na Cinemaxu u martu

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u martu premijerno prikazivati na Cinemax kanalima.

CINEMAX

 

Nedjeljna premijera filmova

 

Beatriz (Salma Hayek), samozatajna i produhovljena doseljenica iz Meksika, provela je svoj život brinući se za bolesne, a sebe je zanemarivala u drami „Beatriz na večeri“ (Beatriz at Dinner). Kad joj se automobil pokvari, a ona zaglavi preko noći u luksuznom domu svoje klijentice u Newport Beachu, njezina dobronamjerna poslodavka Kathy (Connie Britton) inzistira na tome da im se navečer pridruži na večeri. Na intimnoj i raskošnoj proslavi najnovijeg poslovnog pothvata Kathyna supruga Beatriz upoznaju s Dougom Struttom (John Lithgow), nemilosrdnim miljarderom i ulagačem u nekretnine. Dok se Doug hvali svojom agresivnom poslovnom strategijom, Beatriz ga sluša s nelagodom, ali kad se pohvali da je ustrijelio nosoroga u Africi, ona više nije u stanju držati jezik za zubima. Dok se oprečna stajališta sukobljavaju tokom večere, Beatrizin potisnuti bijes izbije iz nje na način koji iznenadi čak i nju samu.

Premijera: 11. marta u 20.00 h na Cinemaxu

 

Student prava i dobar momak, Harper, sumnja da je njegov podmukli očuh Vincent odgovoran za sudar automobila zbog kojega je njegova majka završila u komi. Dok utapa tugu jedne večeri u sumnjivom viski-baru u Los Angelesu, Harpera prekine seljačina opasna izgleda zvan Johnny Ray koji mu ponudi da će se „pobrinuti“ za njegova očuha za svotu od 20.000 dolara. Gnjevan, osvetnički nastrojen i potaknut alkoholom, Harper pristane i provede ostatak večeri cugajući s Johnnyjem Rayom. Sljedećeg se jutra Harper probudi užasno mamuran i tek se maglovito sjećajući događaja iz prethodne noći. Kad mu neko pokuca na vrata, iznenadi se kad ugleda Johnnyja Raya i njegovu lijepu, ali hladnu djevojku Cherry kako ga spremno čekaju da se odvezu u Vegas i ubiju Vincenta. Harperove tvrdnje da je bio pijan i nije znao što radi ne znače ništa Johnnyju Rayu koji na hladnom danjem svjetlu izgleda još strašnije. Harper brzo shvaća da ne postoji jednostavan izlaz, ako želi preživjeti, nema mu druge nego slijediti plan. Psihološki triler „Zaobilaznica“ (Detour) na programu Cinemaxa biti će 18. marta u 20.00 sati.

 

 

Serija subotom

 

Olimpijske igre u Münchenu u Njemačkoj 1972. trebale su biti miroljubivo okupljanje izvanrednih sportaša iz cijelog svijeta. Međutim, 5. septembra igre su doživjele mračan obrat kada je osam maskiranih palestinskih terorista provalilo u Olimpijsko selo, ubilo dvojicu izraelskih sportaša i otelo devetoricu drugih. Otmičari su zahtijevali siguran izlaz iz Njemačke i oslobađanje arapskih zatvorenika iz izraelskih i njemačkih zatvora, ali kada su stigli u minhensku zrakoplovnu luku, ondje su ih dočekale njemačka policija i vojne snage, a u gužvi koja je uslijedila ubijeno je svih devet talaca. Nakon ubistava izraelska vlada dala je Mossadu, državnoj obavještajnoj agenciji, poseban zadatak – pronaći i eliminirati Palestince odgovorne za smrt izraelskih sportaša.

Film „München“ (Munich) u režiji Stevena Spielberga nominiran je za 5 Oscara a na programu Cinemaxa biti će 26. marta u 20.00 sati.

 

U filmu „Pirati! Banda nepoželjnih“ (The Pirates! Band of Misfits) Hugh Grant je dao glas svomu prvom animiranom liku kicoškog bradonje, Gusarskog Kapetana, prepunog entuzijazma i prilično neuspješnog straha i trepeta pučine. S pomoću posade propalica i naizgled ne shvaćajući s kakvim je preprekama suočen, Kapetan ima samo jedan san: pobijediti svoje najveće suparnike, Blacka Bellamyja i Cutlass Liz i osvojiti željenu nagradu Gusara godine. Ova misija vodi naše junake daleko od egzotičnoga Krvavog otoka u maglovite ulice viktorijanskog Londona. Putem se bore protiv dijabolične kraljice i udružuju se s nesretno zaljubljenim mladim znanstvenikom, ali ni u jednom trenutku ne zanemaruju najvažniju stvar za gusara: pustolovinu!

Premijera: 19. marta u 20.00 sati na Cinemaxu.

 

 

CINEMAX 2

 

Mart na Cinemaxu 2 počinje subotnjom premijerom „Tom iz Finske“, biografske drame o gej ikoni subkulture, koju slijede dva moćna mađarska filma poput „Državljanina“ o izbjegličkoj krizi i tarantinovske kriminalističke drame „Bunar“. Da bi se olakšalo razumijevanje historijskih i aktualnih društvenih tema, slijedeći je bugarski pjesnički film „Majmun“ i kanadska komedija „Ne razgovaraj s Irene“. Klasici današnjice ne zaostaju sa odličnom ponudom te donose kritički priznatu socijalnu dramu  „Život i ništa više“.

 

Subotnja premijera filmova

 

Erotske slike umjetnika Touka Laaksonena, u svijetu poznatog pod imenom Tom of Finland, oblikovale su maštu generacije homoseksualaca utičući na umjetnost i modu prije negoli su prešle u širu kulturnu svijest. Ali ko je bio čovjek iza umjetne kože? Uzbudljivi biografski film Domea Karukoskog prati njegov život od rovova Drugog svjetskog rata i represivnog finskog društva 1950-ih do njegove borbe kako bi uspio objaviti svoje radove u Kaliforniji, gdje su on i njegova umjetnost napokon prihvaćeni usred seksualne revolucije 1970-ih. Tomova priča jest priča o ljubavi, hrabrosti i ustrajnosti koja odražava pokret za prava homoseksualaca za koji su njegovi u kožu odjeveni pastusi predstavljali prkosni simbol. Finska biografska drama „Tom of Finland“ biti će emitirana 03. marta u 20.30 sati na Cinemaxu 2.

 

U mađarskoj drami „Državljanin“ (The Citizen) Wilson (56) je iskren, dobroćudan Afrikanac koji već nekoliko godina živi u Budimpešti. Došao je u Mađarsku kao politički izbjeglica, ali je otad pronašao dom i radi kao zaštitar u supermarketu. Želi postati mađarski državljanin, ali stalno pada ispit iz osnova ustava. Njegov se život neočekivano promijeni kad mu kolega preporuči svoju sestru Mari (56), učiteljicu specijaliziranu za mađarsku povijest i kulturu. Tokom privatnih lekcija, između udate učiteljice i njezina učenika razvije se obostrana privlačnost. No jedne noći tajanstvena se neznanka pojavi na Wilsonovu pragu, trudna Perzijanka Shirin (26) koja kao izbjeglica ilegalno boravi u Mađarskoj.

Premijera: 10. marta u 20.30 h na Cinemaxu 2.

 

Mađarska drama „Bunar“ (Well), čija premijera će biti 17. marta u 20.30 sati na Cinemaxu 2, odvija se tokom tri dana na zabačenoj benzinskoj stanici, a vrti se oko muškarca koji nakon 30 godina upozna svog oca i oko skupine prostitutki čiji se kombi pokvari na putu za Švicarsku. 

 

Kada Irene – najdeblju curu u srednjoj školi – isključe iz škole, ona mora izdržati dvije sedmice rada za opšto dobro u jednom staračkom domu. Slijedeći svoju strast za navijanjem, ona potajno prijavi ljude iz doma na audiciju za plesni reality show kako bi dokazala da ne trebate biti fizički „savršeni“ kako biste bili savršeno sjajni. Kanadska drama „Ne razgovaraj s Irene“ (Don't talk to Irene) na programu Cinemaxa 2 biti će prikazana 24. marta u 20.30 sati.

 

U bugarskoj drami „Majmun“ (Monkey) Iva (17) i Maya (12) polusestre su koje obožavaju svog oca. Otkrivaju neobičnu tajnu o svom nastavniku tjelesnog. Dok probavljaju to otkriće, šokantan događaj život im preokreće naglavačke. Njihov otac Andrey nakon rutinske operacije završi u komi. Iva se zatvara u sebe i izbjegava posjet bolnici. S druge strane, mlađa Maya sa svojim imaginarnim prijateljem Djedom Mrazom svakodnevno posjećuje oca, potajno ga pokušavajući probuditi na razne načine. Sestrama prijeti izbacivanje iz škole jer su javno objavile da je Penev transvestit, što on poriče. Maya provodi sve više vremena sa svojim komatoznim ocem, dok se Iva potpuno zaokuplja ljubavlju prema svom dečku i mržnjom prema nastavniku tjelesnog. Jedini tko je uz Mayu jest Djed Mraz. No čak i u smrti, Andrey uspijeva svoje kćeri učiniti zrelijima i povezanijima nego što su to bile ikad prije.

Premijera: 31. marta u 20.30 sati na Cinemaxu 2

 

 

Svjetska kinematografija donosi romantičnu dramu „Vikend života“ (Labor Day) koja će na programu Cinemaxa 2 biti 11. marta u 20.30 sati.

 

VIKEND ŽIVOTA prati 13-godišnjega Henryja Wheelera koji se trudi biti muškarac u svojoj kući i brinuti se za svoju povučenu majku Adele dok se suočava s adolescentskim patnjama. Prilikom kupnje pribora za povratak u školu, Henry i njegova majka susretnu Franka Chambersa, zastrašujućeg čovjeka kojemu očito treba pomoć i koji ih uvjeri da ga povezu k sebi doma, gdje im poslije otkrije da je odbjegli robijaš. Naizgled strašan čovjek otkrije svoje porodično lice i u nekoliko se dana snažno poveže i s Adele i s Henryjem. Događaji ovoga dugog vikenda za Praznik rada obilježiće ih sve troje do kraja života.

 

 

U klasicima današnjice donosimo:

 

Danny Rose (Woody Allen) menadžer je umjetnika i, premda nije osobito uspješan, ipak daje sve od sebe kako bi pomogao svojim klijentima. Kada Lou Canova (Nick Apollo Forte), pjevač kojemu se pruži šansa za povratak, zamoli Dannyja za pomoć oko jednog problema, Danny mu pomogne. Problem je Louova ljubavnica Tina (Mia Farrow). Lou želi da Tina prisustvuje njegovim koncertima jer u suprotnom ne može nastupati, ali on je oženjen pa Danny mora Tinu voditi sa sobom kao svoju djevojku. Međutim, Danny dobije više nego što je očekivao kada se pojave dva mafijaša u potrazi za čovjekom koji je povrijedio njihova brata preotevši srce njegove ljubljene Tine.

Film „Brodvejski Danny Rose“ (Broadway Danny Rose) nominiran je za 2 Oscara a emitirati će se 05. marta u 20.30 sati na Cinemaxu 2.

 

Muzička drama „Cadillac Records“ obrazlaže snažnu i istinitu priču o diskografskoj kući iz Chicaga koja je otkrila svijetu legendarne glazbenike poput Muddyja Watersa, Howlin' Wolfa, Little Waltera, Ette James i Chucka Berryja. „Chess Records“ je 1950. osnovao Leonard Chess (Adrien Brody), a brzo je stekao ugled kao dom nekih od najdarovitijih i najuticajnijih blues-muzičara koji su ikad stupili u studio za snimanje. Ali pružiti priliku ovim muzičarima da svoju muziku predstave svijetu nije bio lak zadatak jer je usput bilo dovoljno seksa, droge i rock 'n' rolla da zajamče da u „Chess Recordsu“ nikada ne bude dosadno.

Premijera: 13. marta u 20.30 sati na Cinemaxu 2.

 

 

Aktuelnu ponudu Cinemax dodatnih TV paketa možete pogledati ovdje.

MojaTV. Uvijek bolja i bogatija.

02.03.2018