BH Telecom pokrovitelj Svečane promocije diplomanata i magistranata

Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu bit će upriličena u subotu 7. novembra 2015. godine u dvorani „Juan Antonio Samaranch“ u Sarajevu sa početkom u 11,00 sati, najavljeno je na konferenciji za medije održanoj danas u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.

Na konferenciji za medije obratili su se prof. dr. Muharem Avdispahić, dr. h. c., rektor Univerziteta u Sarajevu i gospodin Adnan Huremović, izvršni direktor za investicije BH Telecoma.

 

Naglasivši da je Svečana promocija svršenih studenata Univerziteta u Sarajevu najvidljivija godišnja manifestacija u radu Univerziteta, rektor prof. dr. Muharem Avdispahić je istakao: „Obrazujemo akademske građane koji će ovo društvo učiniti boljim, doprinijeti procesu demokratske rekonstrukcije ove države; ekonomskom i kulturnom napretku.“

Jedan od pokazatelja dokle smo stigli u procesu uključivanja u Evropski akademski prostor, kako je naveo rektor Avdispahić, je to da od 6369 kandidata i kandidatkinja kojim će u subotu biti uručene diplome, 5266 je zvanje steklo unutar prvog i drugog ciklusa, odnosno integriranog studija u slučaju tri fakulteta medicinske grupacije.

 

Jedan od najvećih poslodavaca u Bosni i Hercegovini – BH Telecom sponzor je Svečane promocije  i dodjele diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu. Gospodin Adnan Huremović, izvršni direktor za investicije BH Telecoma, naglasio je da su glavna snaga i motor razvoja BH Telecoma upravo studenti Univerziteta u Sarajevu, domaća pamet i struka, i da je u tom smislu prosperitet Univerziteta u Sarajevu bitan poslovni interes BH Telecoma.

 „Stoga i nije nepoznanica da BH Telecom poklanja veliku pažnju razvoju korporativne društvene odgovornosti kroz investiranje u nastavno-naučne projekte akademske zajednice, te stipendiranje najboljih studenata, kojima se kroz ove programe nudi mogućnost za budući profesionalni razvoj u najuspješnijoj kompaniji u BiH. Kroz ovu saradnju, BH Telecom je do sada dodijelio stipendije za 250 studenata Univerziteta u Sarajevu. Skoro svi stipendirani studenti su, poslije uspješno okončanog studiranja, zasnovali radni odnos u BH Telecomu“, naveo je gospodin Huremović.

 

Svečanost će direktno prenositi Televizija Sarajevo.

05.11.2015