BH Telecom i Sarajevo Film Festival i ove godine zajedno u najljepšoj festivalskoj priči

BH Telecom sponzor filma Deset u pola

Sarajevo Film Festival već 27 godina privlači svjetski poznata imena iz filmske industrije, ali je i događaj ljeta u Sarajevu i regiji koji u BiH dovodi vrlo veliki broj turista.

BH Telecom je, kao i prethodnih godina, i ove godine u periodu od 13. do 20. avgusta ponosni glavni sponzor i partner ovog osmodnevnog filmskog spektakla koji daje značajan kulturni, ekonomski i turistički doprinos Sarajevu i Bosni i Hercegovini, ali i razvoju filmske industrije i sadržaja u našoj zemlji.

Iz istih razloga je BH Telecom podržao i film „Deset u pola“ Danisa Tanovića, koji će na SFF-u imati svoju svjetsku premijeru i koji otvara ovogodišnji Festival. Ovaj film je nedavno završen, a autori su učinili sve da bi bio ekskluzivno prikazan pred festivalskom publikom. Film će na otvaranju SFF-a biti prikazan na nekoliko lokacija u Sarajevu, kao i u Mostaru, a korisnicima Moja TV usluge BH Telecoma će nakon Festivala biti dostupan u Videoteci Moja TV.

Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma je, povodom trogodišnje saradnje sa Obala Art Centrom, izjavio da je saradnja sa Sarajevo Film Festivalom, kao jednim od najcjenjenijih kulturnih događaja u Jugoistočnoj Evropi, nastavljena i ove godine vrlo uspješno kao i proteklih godina.

BH Telecom je od samog početka prepoznao Sarajevo Film Festival kao projekat s jasnom vizijom. Vjerujem da će Festival i ove godine, kao i do sada, značajno doprinijeti imidžu naše države, razvoju regionalne filmske industrije, te imati vrlo pozitivne turističke i ekonomske efekte. Saradnja BH Telecoma sa Obala Art Centrom, kao što je javnosti poznato, je u međuvremenu proširena na druge projekte, s obzirom da BH Telecom planira u naredne tri godine investirati 18 miliona KM u produkciju audio- vizuelnog sadržaja u saradnji sa domaćim producentskim kućama i bh. rediteljima. Naime, BHContentLab BH Telecoma je najveća domaća platforma za produkciju audio vizuelnih sadržaja kojoj je cilj kreiranje kvalitetnog domaćeg TV sadržaja koji će povećati zadovoljstvo naših Moja TV korisnika kroz atraktivnost programa i ponude te biti podrška bh. kinematografiji“, izjavio je g. Kahriman i dodao da je posebno ponosan na podršku koju je BH Telecom ove godine pružio filmovima „Quo vadis, Aida?“ i „Deset u pola“, kao najznačajnijim novim bh. kinematografskim ostvarenjima.

BH Telecom je i pokrovitelj Ceremonije dodjele nagrada za TV serije,  koja će u sklopu SFF-a biti održana 16. avgusta u  Kongresnoj dvorani Hotela Holiday u Sarajevu.

BH Telecom svoje partnerstvo sa SFF-om, kao i ranijih godina, uljepšava brendiranjem festivalskih ulica, tramvajskih stajališta i brojnim drugim aktivnostima koje se realizuju pod poznatim sloganom „Moje Sarajevo. Moja priča.“

I ove godine je BH Telecom za korisnike pripremio brojne interesantne i premium TV sadržaje na multimedijalnoj platformi Moja TV, na servisu Moj Film, na kojem  će  besplatno biti dostupan cjelodnevni festivalski sadržaj koji uključuje veliki izbor odabranih igranih filmova domaće produkcije, dokumentarnih filmova te specijalnog TV programa koji će se emitovati uživo svakog festivalskog dana, od 17 do 20 sati.

Korisnici Moja TV usluge će festivalsku atmosferu moći pratiti i putem Moja TV live kamere SFF Red Carpet, sa koje će se 24 sata uživo emitovati festivalska dešavanja.

U okviru posebnog TV studija u festivalskoj pagodi BH Telecoma na Festivalskom trgu će se pripremati  live sadržaji za emitovanje na servisu Moj Film, ali će istovremeno i posjetioci moći snimiti unikatne fotografije i video sadržaje.

Podstranica bhtelecom.ba/sff će tokom festivalskih dana biti centralno mjesto za plasman svih informacija, akcija, materijala i digitalnih sadržaja vezanih za 27. Sarajevo Film Festival. Osim toga, BH Telecom će nagrađivati korisnike besplatnim ulaznicama za projekcije te organizovati i „Giveaway“ putem profila BH Telecoma na društvenim mrežama gdje će korisnici imati priliku osvojiti atraktivan panoramski let za tri osobe iznad Sarajeva. Panoramski letovi će se realizovati u avionu Cessna, a izvodit će se niski letovi i prelijetanje atraktivnih lokacija kao što je Festivalski trg i druge.

U sklopu Sarajevo Film Festivala, BH Telecom će biti domaćin projekcije filma „Riders of justice“ u kinu Metalac, u srijedu 18.08.2021. godine u 20.30 sati.

 

Moje Sarajevo. Moja priča.